Tuesday, October 4, 2016

456 April Travel : Koh Samui, Thailand Day 4 & 5

Tuesday, October 4, 2016
Hi,





Terus sambung hari ke 4 dengan 5 terus la. Hari ni hari patah balik ke Surat Thani je. Pagi pagi van dah pick up terus bawak pergi station bus. So dengan bas bas masuk dalam ferry. Masa ni bantai tidow je. Time ni cepat cepat masuk tempat aircond sebab nak tidow. Hahahaha. Keluar dari bas terus naik bas yang sama. Jangan salah bas sebab barang barang semua dalam bas. Bas terus hantar ke agency bas tu, dari agency kitorang naik van ke hotel. Lepak lepak hotel malam baru kuar pergi dinner. Orang hotel baik sebab dia tau kitorang muslim cari tempat makan halal, dia call kan tuktuk yang tau tempat makan halal. Dan memang penjual tu pandai cakap Kelantan pun. Sahih la kehalalan nya. Don’t worry. Hehehe. Malam tu kalau ikutkan kt Koh Samui ada full moon party, nasib baik kitorang dah kuar dari pulau. Rasanya kalau masih dalam pulau, mungkin ada pesta mabuk mabuk. Huhuhuu


kucing driver tuk tuk

dinner malam kt surat thani


tak tau la nape teh tarik ais kt sini sedap gilerrrr

sunyi dah bandar surat thani

tuk tuk yang cute nasib baik muat kitorang 7 orang

depan hotel



pasar malam tu jual ulat. hahahah geli



Pas habis makan, kitorang guna driver yang sama untuk hantar ke hotel semula. Kitorang minta tolong abang kedai tempat kitorang makan untuk call driver tu untuk datang amik kitorang semula. Alhamdulillah jumpa orang baik baik je kat sini. Sampai hotel, pack pack barang tidow, esok nak fly balik dah. Kejap je dah habis holiday. Wuwuwuwuw.


hotel Sabye D. bilik cantik dan harga murah





balik naik ni je. ahahahaha comel je lori kecik masuk airport. habis baju bau asap



Tamat sudah holiday Koh Samui, Thailand. Best experience. Ohsemmmmm.




xoxo & hugs
eimanhikmah

4 comments:

anumuchan said...

rasa tak ulat tu hehee

umi alya said...

Ulat @ belalang tu?

anumuchan said...

best jln thai heeee

atiehilmi dot com said...

best nye travel dengan kengkawan !!!