Tuesday, October 4, 2016

455 April Travel : Koh Samui, Thailand Day 3

Tuesday, October 4, 2016
Hi,





Masuk hari ketiga kt Koh Samui. Malam sebelum tu dah amik pakej dah. Pakej ni lebih kepada jalan jalan lawat kawasan je. Mula mula macam a bit boring. Ye la tengok gajah duduk la, tengok buaya la. Tapi layan kan je la. Dah macam kanak kanak tadika aku rasa. Hahahaha.



elephant feeding. nakal gajah ni



show gajah, lucah gajah ni hahahaha



Ada show gajah, monyet dengan buaya. Alaaa yang selalu tengok jugak tu. Cuma part masukkan kepala dalam mulut buaya tu aku seram gak. Ada kang mati orang tu kena gigit dek buaya tapi takde la, selamat je orang tu. Lepas tu melawat kawasan pergi tengok temple temple diorang. Tempat sejarah. Ada patung patung, so selfie selfie je la.



panas!







big buddha temple



Dah lawat lawat kawasan ni, sekali driver offer naik duduk atas bumbung truck tu. Wahhh ni yang aku suka ni. Ingatkan jalan slow slow je. Sekali ko dia henjut henjut weh. Dah la tak bape secure, tali pinggang tu main ikat je. Aku tawakal je kalau terjatuh. Hahahaha. Habis segala ranting dahan kena kt muka. Habuk masuk mulut memang tak boleh blah. Fun gila babeng la yang ni. Baru rasa berbaloi naik 4WD ni haaaa. Yang du katas paling best. 3 orang je du katas tu. Kawan kawan lain tak berani. Aku benda benda camni mesti cuba. Sakit bontot sakit segala tapi besttttt.




ada beran tak nak duk atas tu sambil driver laju laju langgar ranting dahan semua? hahaahahaha

duduk bawah lagi sakit badan sebenarnya tapi duk atas lagi adventure





superb viewwww


ohsem viewww



ohsemmm viewww


Superb experience naik 4WD ni, next pitstop adalah Hintai Hinyai rock. Kepala ting tong dah sebab naik 4WD lelong lelong kan. Hahahaha. Dan Hintai Hinyai memang wajib pergi. Hintai Hinyai Rock maksudnya Anu Nenek dengan Atuk. Hahahaha. Batu lucah ni. Memang sebijik weh.








haaa nampak tak Hintai Hinyai tu. hahaahaahha. malas nak tunjuk. 



Kat sini ada jual souvenir jugak. So shopping shopping sikit apa yang patut, kitorang terus balik. Penat dah untuk hari ni. Malam ni nak pack dah sebab esok nak ke Surat Thani. Stay sana 1 malam. Koh Samui ohsemmmmm.




xoxo & hugs
eimanhikmah