Tuesday, October 4, 2016

454 April Travel : Koh Samui, Thailand Day 2

Tuesday, October 4, 2016
Hi,




Yeay nak ditunggu tunggu. Nak snorkelling and kayak. Pagi pagi lagi van dah datang amik kat hotel. Awal gak la dalam kul 8 camtu. Lapar pulak. Makan apa yang ada je la. Ada la diorang sedikan biskut. So makan tu je. Agak lama menunggu orang lain sampai. Tapi wat lek wat peace je la. Tunggu orang means selfie time. Hehehe.

owner blog


breakfast fresh orange and biskut je


geng travel 7 orang time ni. seronok pergi ramai ramai. tapi pening gak. hahahahaha



Bila dah cukup geng baru naik boat. Dan nasib baik tak naik dengan ahjumma. Hahahaha. Korang faham faham la kalau naik dengan ahjumma bising giler weh. Hahahhaa. Tapi ada geng india dalam ni. Yang tak fahamnye, join naik bot tapi semua aktiviti taknak join. Eh suka hati korang lah. Hahahaha. Jom layan gambar snorkelling kt Koh Samui.









dugong terdampar

me and ateng






monkey island





Snorkelling kat Koh Samui bagi aku biasa biasa je. Sebab masa snorkelling kat Lombok lagi cantik gilerrrrrr. Kat Koh Samui ni orang lagi banyak dari ikan. Hahahaha. Tapi good experience la. Pulau pulau kt sini cantik. Dapat boatman pun baik hati. Baik hati la kan layan tourist macam kitorang ni haa. Tapi tapi tapi untuk kayak pulak memang ohsem laaaaa. Kayak paling best sekali. Dah la penat snorkelling, pastu sambung kayak pulak. Macam nak pengsan tapi best giler. Dah lama tak kayak tunggang langgang masa kayak. Kitorang paling slow sekali dari geng boat yang lain. Hahahaha. Tapi view kat situ memang cantikkkkkk.


york the boatman. ting tong gak kepala dia nih, dia je layan kitorang sebab dia boleh speaking




selepas mendarat

  
kayak dah tunggang langgang time ni. hahaahhah

view kt sini cantikkkkk

the datins









Masa lepak kayak tu memang dah flat dah. Naik naik boat memang nak pengsan dah rasa. Hahaha. Memang tak fit langsung. Tu la sape suh gemuk gemuk kan. Tapi tidak berhenti disitu hokkey. Lepas kayak sambung pulak daki tangga dalam 500meter. Tinggi woi. Tapi sebab nak view atas tu yang cantik giler tu gigihkan jugak. Naik satu tingkat stop jap. Naik satu tingkat stop lagi. Hahahaha. Tapi bila sampai atas tu dapat tengok view cantik memang ohsem laaa. Berbaloi walaupun penat.


The Blue Lagoon.



tinggi giler kena panjat wehhhh

bila dah sampai, kitorang terus duduk je, nak selfie kt sana panas..haahahaha


ohsem view belakang tu, the blue lagoon


lepak lepak je

The Blue Lagoon

the datins


Super duper ohsem view tu. Allahuakbar. Memang cantik sangat sangat la. Masa turun tangga tu kaki dah cramp dah. Hahahaha. Lepak lepak dulu, ada yang berenang la. Kitorang nak berjalan dah tak larat dah. Kikikiki. Ada lagi pitstop. Panas terik. So kitorang lepak bawah batu je. 







Pastu lepak lepak, main main pasir. Tengok tengok view keliling semua, last sekali diorang bawak kitorang pergi fish spa. Naik darat dulu la. Naik van pastu diorang drop kitorang kat fish spa ni. First time wat fish spa, geli giler pastu lama lama ok la. Tapi tak tau, ikan tu taknak gigit kaki aku sangat. Kulit dah cantik kot. Huahuhuahuauahuau. Kawan aku memang tak tahan geli dia, merenyam renyam dia kena gigit dengan ikan. Hahahaha. We olls tak amik pakej gajah tu. Sebab kesian kt gajah. Lepas fish spa kitorang terus balik hotel je.


berfish spa

alicia tak tahan kena gigit dengan ikan. hahahahaha




Masing masing dah penat dah malam tu. Tapi ada mission malam tu. Ada satu kedai makan ni kononnya viral kt Malaysia konon masakan dia sedap sangat ohsem la gitu. Gigih la ni pergi jugak. Sekali order, sejam lebih baru sampai. Bapak la lama tunggu nye pun. Memang dah hilang sabar dah time ni. Bila sampai je apa yang disorder,dah macam ikan pirana makan, 15 minute settle terus makan. Hahahahah. Tak amik gambar sebab kecewa giler dengan serive. Ape ek nama kedai makan tu, lupa lak. Hahahahaha. Dan malam tu baru cari pakej untuk esok nya. Dan rezeki kitorang malam tu, dapat pakej murah dan berbaloi. Stay tune untuk aktiviti esoknye. Super duper ohsem experience.


thanks kakak thai bagi pakej best kt kitorang ni. puji je cakap dia cantik, baik, comel confirm dia bagi murah murah je.


Esok nye ada lagi van pick up kitorang kt hotel. 



xoxo & hugs
eimanhikmah