Thursday, March 10, 2016

434: Terlepas Cakap

Thursday, March 10, 2016
Hi,



Hahahahaha awal awal aku dah gelak sebab hari tu aku ada cakap kat member, siapa siapa yang minat k-pop mesti single. Diorang punya la marah. Hahahahah. Memang most of them yang suka k-pop tu single. Tapi ada jugak yang dah tunang or dah kahwin. Tapi aku memang kureng sikit dengan k-pop ni. Sebab aku kureng sikit dengan hero yang muka jambu. Me not like. Tapi aku rasa dah tersalah cakap la. Aku rasa bersalah pulak. Member2 aku tau yang aku bergurau je. Sebab bila aku cakap macam tu diorang gelak2 je. Harap takde yang sentap dengan aku. Huhuhuhu.




Ada satu hari pulak, time aku jalan2 dengan akak aku, tibe tibe spec mata dia tertanggal skru. So batang spec dia longgar. Aku cakap kena cepat cepat pergi kedai sebab akak aku memang all the time pakai spec. Time tu kt Jusco Kepong. Kalau kt Jusco Kepong mana ada banyak kedai spec kan. Ada 1 je kt hujung nun. Pastu salesgirl tu cakap la, ni I tak jamin kalau patah sebab tempat letak skru tu dah senget. Aku macam bengang la jugak. Isk ko ni belum apa2 ko dah cakap nak patah la apa la. Aku sound dia, eh u jangan lah bagi patah. Terus mata dia tertusuk kt mata aku. Hahahaha. Sebab sebelum ni aku pernah gak tertanggal skru spec, tapi salesgirl tu takde pulak cakap apa apa tapi tu kedai lain la. Tapi betul la apa dia bagitau tu. Just in case kan. Aku je yang tersentap sikit. Pastu apa ntah dia bebel dgn kawan cakap cina pastu dia bagi spec pastu dia blah taknak layan kitorang dah. Sentap lettew. Hahahahaha. Sorry la amoi, I bukan sengaja sengaja nak terlepas cakap. I nak u buat elok elok je. Kikikiki





Sebab tu sekarang ni aku lebih kepada perasaan whatever. Tapia da jugak sentap sentap tapi wat tak tau je la. Malas nak fikir. Kadang kadang salah sendiri jugak kan sebab mulut laser. Tu jugak penyebab pergaduhan besar antara aku dan dia. Hahahaha. Sebab kadang kadang aku tak maksudkan pun tapi macam terasa pulak. Kikikiki. Ok lepas ni taknak terlepas cakap dah. Cakap benda perlu je. Sebab aku tau mulut dia lagi laser sebenarnya dan aku belajar dari dia. Huahuahuahauhaa.






xoxo!
eimanhikmah



P/S aku nak cerita lain, tercerita lain. Tengok betapa terlepas cakap nya aku ni. isk isk isk isk


9 comments:

Kayu Manis said...

Yg suka kpop ni dik perasan jer lbih..pdhl satu kebaikkan pun tak ada..org kta hampehh..ni hampeh pun tk ada,, hihi

Tq dik dtg komen pondok buruk knor tu...

Nisa said...

Haha, I've never been a fan of K-Pop. Bak kata Kayu Manis, "satu kebaikan pon tiada". Melalaikan adalah... Hiburan tiada salah, tapi berpada-pada, bak kata orang-orang tua.

nuyui a.k.a miss YUI said...

huahua. tercerita lain ea...

Farrah MF said...

Heheheh bab terlepas cakap isu kpop tu kelakar :)

aRz MoHa said...

adehhhh bahaya juga kan...tapi best kalau dapat yang tak reti sentap....happy go lucky

Lynndamya said...

Salam, hahaha adoi..igtkan cakap je yg terlepas..rupanya taip pun boleh terlepas ye..kan dh tercerita lain pulak..haha tp it's ok sbb masih dlm tajuk lagi..hihi..

Lisa Nurulain said...

yeaa saya awesome. kot hehehe

Zie Madini said...

Sama lah babe. Kite pun tak suka KPop... Huhu

zeera lily said...

hehe.. kiena berjaga2 lepas ni..
btw.. singgah sini.. jemput follow blog sy ye..