Friday, March 4, 2016

429 Semuanya Adalah Dari Allah

Friday, March 4, 2016
Hi,



Selamat Hari Jumaat. Hari ni rajin sangat wat ot tapi sampai kul 2 je la. Kang petang ada hal nak kena settlekan. Tapi biasa la hari Jumaat pagi2 memang jemmm la ya amat. Huhuhuhu. Memang faham dah, kalau kuar time tu memang jem seba tu kuar awal. Kalau orang signal nak masuk lane depan aku, aku memang bagi je. Tapi kalau lori aku taknak bagi. Hehehehe. Tapi selalu kalah, sebab dia dah himpit ke kereta. Hohohoho tak sanggup kalau kereta calar beb. 



Dah nak dekat dekat sampai office tadi sikit lagi nak eksiden. 2kali hokkeyyy. First dengan Mercedes. Aku dah bagi signal nak masuk kiri tapi tak dia taknak bagi. Aku dah himpit pun taknak bagi. Sikit lagi nak bergesel. Aku perati je melalui lirik mata aku. Tapi dia wat bodoh jeeee. Geram nyeeeeee. Cepat2 aku masuk lane kanan. Nasib baik takde kereta. Phewww.



Second, kan tadi aku dah kat lane kanan. Lane kanan tu boleh terus sampai ke trafik light. Tapi ada minah ni bawak kete Honda Jazz ni pun himpit kereta aku jgk. Aishhhh geram betul. Dia sebelah kiri tibe2 nak masuk kanan. Mana boleh kak. Akak nak masuk kanan, stay la lane kanan kak. Mana boleh himpit2 kereta orang kak. Adoi. 




Sabar sabar. Aku mampu menggeleng kepala je. Tapi kalau berlanggar, aku ngamuk gak arrrr. Hehehe. Aku perlukan ketenangan. Nasib baik kerja hari ni baik2 saje. 









xoxo!
eimanhikmah

3 comments:

Siqah Hussin said...

Memang hanya mampu gelengkan kepala je tengok driver camtue. Biasa saya bagi hon panjang je. Hihi

Anizz Annisa said...

Dugaan tu kan.. Anis pon kdg2 trkena mcm sis kena tu.. Org suka suki masuk lane.. Hihi.. Sabar je laaa

adianiez AIDA said...

bab kat jalan raya ni memang la sakitkan ati.
aida tiap hari bergelut dgn org2 yg ganas di jalan raya.
kita da bagi signal, dia buat2 x nampak aje.
x bertimgbangrasa :(