Monday, February 29, 2016

427: Happy Leap Day 2016

Monday, February 29, 2016
Hi,



Yeayyy hari ni 29Feb 2016. Sekali dalam 4 tahun baru jumpa tarikh ni tau. Nanti kena tunggu 2020 baru jumpa lagi date ni. Dulu masa sekolah rendah ada ustazah aku besday dia 29 Feb. Aku tanya la dia, camner ustazah sambut besday. Dia cakap dia tak sambut besday. Ye la kan ustazah kan mana sambut besday. Kikikiki. So persoalan aku tergantung sampai sekarang. Aku nak tahu cmner orang yang lahir 29 Feb ni sambut besday. Diorang sambut 4 tahun sekali atau tiap2 tahun. Kalau tiap tahun, sambut bila. 28 Feb or 1 March. Sape2 tolong jawabkan. Hehehehe. Request besar ni.



Setakat ni aku takde la pulak kawan2 yang lahir 29 Feb ni. So memang takde experience diorang ni sambut besday cmner kan. Tapi aku baca dalam Wikipedia, sape2 yang lahir 29 Feb ni akan celebrate besday pada 28 Feb or 1 Macrh. Tapi cm best la kan. Sebab bukan tarih sebenar. Huhuhuhu. Kesian la diorang2 ni. Tapi kire istimewa la kan. Tak semua orang dapat tarikh lahir 29 Feb. Pasal sejarah 29 Feb ni sila google sendiri yek. Heheheh.



Happy Leap Day Everyone!


 



xoxo!
eimanhikmah

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg

Bunda_nora said...

Pada pendapat bunda mesti ada ramai yang sambut pada 1 Mac kot...kalu 28 Feb kan mereka belom dilahirkan lsgi...biarlah lebih hari sikit...dari sebelom hari dilahirkan...

adianiez AIDA said...

ada member aida, asben dia lahir 29feb.
memang besar2an la 4 thn sekali dia sambut.
buat party.
kek besar giler :)

miss eimanhikmah said...

Nurzakiah Hanum : terima kasih singgah..

miss eimanhikmah said...

Bunda_nora : ye la kan..kalau sambut 28feb, time tu belum sampai tarikh lagi..hehehe

miss eimanhikmah said...

adianiez AIDA : seronok la cmtu..hehehe

Yana Libra said...

kesian pun ada uy lahir 29 ni..huuhuu