Sunday, February 28, 2016

426 : God of Egypt :Inspirasi Jubah Hipster Abg Sado

Sunday, February 28, 2016
Hi,


Hari tu tengok thriller movie God of Egypt. Rasa cm best gilerrr. Excited nak tengok. Sekali semalam ushar2 tiket online. Ohhh dah kuar dah movie ni. So meh la kita tengok movie. Sekarang ni takde benda lain kalau pergi dating. Wayang wayang wayang. Tak bosan. Nasib baik memang minat sama kan. Kalau aku teruja sebab nak tengok Gerard Butler je. Aku memang suka dia ni. Badan dia yang sado tu phewww tergodaaaa. Hahaha. Dari movie Gerard Butler Olympus Has Fallen, and next time ada London Has Fallen pulak. London Has Fallen ni best gak ni




God of Egypt ni pasal perebutan kuasa. Set (Gerard Butler) ni pak sedara kepada raja baru. Dia bengang sebab dia tak jadi raja. So dia bunuh former king iaitu abang dia sendiri. Pastu dia cabut mata anak sedara dia (Horus) which is raja baru tu. Dia cakap raja2 ni tak membangunkan Negara. Memberi perjanjian boleh masuk Afterlife dengan buat baik je. So bila Set dah rampas kuasa, dia ni rampas harta2 rakyat dia dan rakyat dia kena jadi hamba abdi. Tapi ada satu rakyat dia yang berani pergi curi anak mata Horus dia pastu bagi balik kt Horus. Bila Horus dah ada mata walaupun sebelah, dia nak pergi balas dendam kt Set. So ada aksi gaduh2 terbang2 cium2 untuk balas dendam Horus kepada Set ni. Hehehe.



Aku kalau tengok wayang, benda tak lawak pun aku boleh gelak. Sebab bagi aku kelakar. Skrip movie ni simple2 je. So mudah faham. Takde la pening2 nak faham. Pastu Hathor tu konon2 heroin la dalam movie tapi tak serupa heroin, jalan kasar nak mampus. Hahaha. So bagi aku movie ni best gak laa. Aku bagi 4 bintang. So sape belum tengok, pergi la tengok yer.







Sape perasan pasal jubah hipster yang tengah viral yang abam2 sado pakai tu. Same tak cam jubah Thoth ni. Hahahaha.









Adoi cakap la inspirasi dari Thoth ni. Kelakar la korang ni. Hahahaha.





xoxo!
eimanhikmah

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ha'ah... ada persamaan.. Tp wondering napa jejaka2 Thoth tu pakai nampak kena je. Mungkin corak selirat2 ijau tu kot menaikkan seri si pemakai berbanding jubah plain dipakai Bang Sado.

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg gmbr last tu mmg pelik..teringat deme dok banding dgn teletubbies. huahua

adianiez AIDA said...

hmmm aida x berkenan jubah lelaki pesen gitu :(