Sunday, February 21, 2016

423 Malas Nak Jaga Jodoh Orang

Sunday, February 21, 2016
Hi,



Selamat berhujung minggu. Aku berhujung minggu kt office lagi. Hehehe. Takpe2, don’t worry. Esok aku off day 3 hari. Yuhuuuuuu. Adalah plan esok InsyaAllah kalau jadi. Ngeh ngeh ngeh. Semalam whatapps active sangat tapi aku tak baca semua pun. Sampai sekarang pun ada yang tak baca lagi sebab nanti la baru baca. Busy sangat gamaknya. Wuwuwuwuw.










Semalam group aku satu ni post gambar ni. Aku terkedu kejap. Pastu aku gelak. Taknak tapi kadang-kadang benda tu reality. Vavavavava. Aku taknak komen panjang2. Ntah la. Aku reply emoticon gelak sampai kuar air mata tu je pastu kitorang borak pasal benda lain dah. Hahaha. Dalam group tu ada 4 orang je pun. Sorg dah bertunang, sorang dah couple lama (akulah orang nya) dan dua orang single lagi. Yang single dua orang ni la yang mengiyakan post tu. Aku dengan lagi sorang tu reply emoticon gelak tu je. Hahahaha.






Kalau korang perasan, kat FB banyak post2 pasal jodoh ni. Ada quotes cmni, ‘Ya Allah, jikalau dia jodohku, maka dekatkan la kami. Kalau jodoh dia dengan orang lain, jadikan aku orang lain itu’. Hahaha. Betul la kan. Doa kepada Allah semoga dipermudahkan. Mesti la kita nak jodoh dengan orang yang kita sayang. Dah couple lama-lama tapi tak sampai jodoh pulak. Faham, dah takdir. Tapi kena la berusaha jugak. InsyaAllah. Berharap ada jodoh.




Takmo komen lebih2. Aku pun belum bertemu jodoh lagi. Umur dah meningkat. Sape tak takut kan jadi anak dara tua. Takpe, umur tua tapi muka babyface. Hahahaha. Matilanakkkk kalau ada yang ketawa guling guling. Enjoy je life sekarang ni. Hadap je semua. Aku pun bukan orang jahat kan, tau lah Allah nak jodohkan dengan siapa. Yang penting orang baik2 jugak. Dan kalau boleh memang nak dengan orang yang selalu dengan aku tu. InsyaAllah. Amin!



Aishhhh pagi2 ahad dah cerita jodoh. Aisehhhhmennnnn.



xoxo!
eimanhikmah

11 comments:

Husna Rahman said...

hahah..nak gelak sampai kuar airmata jgk lah..

miss eimanhikmah said...

Husna Rahman : moh la kita gelak same2..hjehehe

Nieda ramly said...

terima kasih add...salam kenal
sealmat berhujung minggu

Siqah Hussin said...

Insyallah, jodoh akan ada nanti untuk awak :)
always maintain babyface. hihi.

Lee said...

Hello Miss, this coming to you from Canada. Bahasa saya da la out of tune, but boleh faham 32%, ha ha, I love your lively sense of humour, buat saya senyum macham kerang masuk kwali, ha ha.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.

Fiza Rahman said...

Insya'allah...kalau dah jodoh tak ke mana.

miss eimanhikmah said...

Nieda ramly : u are welcome..selamat berkenalan..

miss eimanhikmah said...

Siqah Hussin : nak babyface selalu tu payah sikit la...hehehe

miss eimanhikmah said...

Lee : hai lee..nice to meet you...macham kerang masuk kwali..hehehehe...pastu jadi sambal kerang..hehehe

aRz MoHa said...

Semoga dipermudahkan. doa tawakal dan usaha.
Setiap perancangan Allah pada kita itulah yang terbaik.

Semoga bertemu jodoh yangbaik

adianiez AIDA said...

doa.
tawakal.
apapun, life kena gumbira :)