Sunday, January 31, 2016

412 OSS Outing : Agrotek Garden Resort

Sunday, January 31, 2016
Hi,


Lama tak bersiaran. Hehehe. Busy bebenor la. Bulan January memang paling busy sekali. Sampai holiday aku tak update2 lagi. Gambar pun baru dapat semalam dari member. Hikhikhik. Tapi aku rasa nak update pasal officenye outing dulu la. Sebab tu satu hari je. Kehkehkehh.



Company nak sponsor outing. Lepas beberapa kali tertangguh, so bosses decide nak pergi 29hb Jan. Kitorang ok je selagi tak bertentang dengan date lain yang lebih special. Hikhikhik. Oh yang tu aku nak update kendian2 sikit. Lepas entry ni kot. Janji kena ada kt office kul 7am tapi aku sampai 7.30am. Sebelum sampai office, bertalu2 whatapps masuk tanya kat mana kat mana. Penat nak jawab. Bila sampai2 bus tak terus gerak pun. =..=



Alaaaa pergi Agrotek Garden Resort je pun kat Ulu Langat. Tak sampai sejam dah sampai. Tempat pun beberapa kali decide. Kejap Kingfisher, kejap Dusun Eco, so last sekali decide Agrotek Garden Resort. Tempat memang best la sebab boleh mandi sungai. Hikhikhikhik. Kebanyakan bosses semua ada dan bosses semua sporting habis. Layan je karenah kami anak2 buah ni kan. So lets picture talk hokkey.


sesampai je terus masuk bus. pastu bergambar jap pastu bus gerak terus ZzZZzzz sampai la ke Agrotek Garden Resort tu. Hehehehe



bila diva depan camera gini la jadinye. Hahaha

conteng2 muka. tu kengkonon lencana team. Team GEGE. hahahaha

hahahah cm dah lama tak mandi sungai, tu yang excited sgt tu.. kikikiki
petang tu pulak lepas ada aktiviti mandi sungai tu semua, so masuk dewan. ada wat appreciation cmni, kena sign2 pastu bagi ucapan. pastu ada ucapan2. uwaaaaa sedih sebab bakal berpisah dengan senior2 yang sangat baik. wuwuwuwuwuw


GEGE TEAM

Setiap game kitorang rasa kitorang kalah. sebab rasa cam amik masa lama dari sepatutnya tp bila kira2 markah, kitorang dapat no 2. aku awal2 dah cop pastu kambing comel tu. Hehehehe




Malam balik kul 8lebih. Kul 10lebih sampai rumah. Mandi, solat tidow sampai pagi. Penat woooo.

Ok bye!
eimanhikmah

Sunday, January 17, 2016

411 Drama Sha&Shah : Alahai Comelnya

Sunday, January 17, 2016
Hi,



Hari ni hari ahad tapi iollsss kerjaaaaa ni. Tapi iolls ok je la sebab lepas ni cuti seminggu. Yeay. Nak pergi mana tu?? Hehehe, ada la rahsia. Alaaa dekat2 je. Nak pergi jauh2 belum cukup pitih lagi. Hikhikhikhik. Alamak cam kebosanan pulak kt ofis ni. Jom la kite ushar drama Sha&Shah kat Astro Ria HD. Aku dah la minat Syatilla Melvin sebab dia comel. Pastu dah pakai tudung ala2 Bruneian tu alo alo alo bertambah comey. Aku start minat dia sejak dia berlakon jadi Nurul kt dalam drama pagi2 yang dia berjemur panas2 kt sangkar ikan. Hahahahaha.




Sejak dari iklan2 drama tu, aku rasa drama ni menarik ni. Ye la kan dah minat pelakon, terus rasa suka. Eh. Hahaha. Tapi adalah aku terskip episode awal2 dulu. Sebab kekangan kerja. Wahh gittew. Tapi tak risau sangat, aku dah set reminder awal2 untuk semua episode kt Astro Ria HD tu. Hehehehe. Yungtung la ada PVR.




Synopsis drama ni pasal diorang ni kena paksa kahwin. Diorang ni kawan2 dari kecik so takde perasaan cinta pun sesame diorang. Sha kahwin pun atas rasa simpati kt Shah yang kena paksa kahwin kalau tak dia kena kahwin dengan perempuan yang dia tak kenal. Tapi bila lepas kahwin, Shah rasa cinta kt Sha tapi Sha belum terima sepenuhnya Shah lagi. Tapi Shah sentiasa berusaha untuk menawan hati Sha. Haaaaa cenggitu la. Cuwiitttttt muwittttttt ngat. Hehehehe.


 





Isk mengantuk la pepagi ni.




ok la bye!
eimanhikmah

Friday, January 15, 2016

410 PK : Aamir Khan Bogel ke?

Friday, January 15, 2016
Hi,



Kejap je dah hari jumaat. Dah masuk minggu kedua bulan January pun. Malam tadi mimpi buruk sikit. Boleh pulak aku nak pg holiday tapi tak prepare apa2 sampai sikit lagi pintu flight nak tutup. Terus terbangun tidow pastu rasa penat pastu terus takleh tidow balik. Terkelip2 mata lama2 baru tertidow. Hukhukhuk. Takmo2 camtu. Takutttttttt.




Sekarang ni demam Dilwale belum habis lagi. Member2 aku siap nak repeat lagi. Aku boleh nak repeat tapi takde masa. Tapi katanya Dilwale ni tak meletup pun kt India. Kononnya kontroversi dari SRK sendiri. Aku tak sure dia cakap apa sampai filem Dilwale pun terjejas. So ada filem2 yang mengatasi Dilwale. Yang aku tau, Bhajrangi Bhaijan, Bajirao Mastani dengan PK. Tapi katanya PK pun kena banned kt India sebab filem ni mempersendakan agama. 




Tapi aku dah tengok filem PK ni dan filem ni memang bestttttttt. Bestttttt sangat. Comel ngat heroin filem ni, Anushka Sharma. Dannnnnn dalam filem ni Aamir Khan bogel tau. Hikhikhik. Tapi idok la nampak boboy dia tu. Sebab dia tutup pakai radio cabuk dia tu. Hahahaha. Mengisahkan alien (PK) yang sampai kebumi tapi loket kunci angkasawat dia kena curi. So dia berdoa kepada tuhan supaya jumpakan balik loket tu tapi tak jumpa2 jugak. So dia berdoa kt semua agama supayakan jumpakan balik loket tu. So adalah kisah2 disebalik tu semua. Kira layan gakkk la aku tengok filem ni. Sama best cam tengok 3 Idiot. Kena kuat iman ye. Jangan terus2 percaya.



So korang, boleh la download pastu tengok la filem ni. Ni bukan filem cintan cintun ye. Filem ni pelik sikit dan memeningkan tapi bestttttt.



Comel heroin filem ni. Jaggu


Selamat mendownload. 



ok bye!
eimanhikmah

Thursday, January 14, 2016

409 Jadilah Seperti Rashid

Thursday, January 14, 2016
Hi,



Selamat pagi. Pagi yang ceria. Wahhh gittew semangat. Walaupun ngantuk2 sebab tidow lambat tapi bangun awal hari ni. Huhuhuhuhu. Semalam tengok kat timeline FB banyak naw gambar meme Jadilah seperti Rashid. Hahahaha. Kelakar, suka tengok and baca sebab itu reality sekarang. Ada manusia2 bodoh sekarang ni tapi rasa dia betul. Tapi  masih tak sedar2 diri. Bagus jugak ada benda camni, bagi kesedaran sikit. Tu pun kalau sedar diri lah. Hahahaha




Cam kes Amran Fan, tu pun ada bash sampai dia kena deactivate Facebook dia. Sian dia. Orang bagi nasihat pun nak melenting. Ada ke nak menetek anak pastu post kt Facebook. Vongok punya orang. Pastu siap buat laporan polis menyatakan Amran Fans bukak aib dia. =..=




Ini Rashidah. Rashidah menyusukan anak. Tapi Rashidah tak selfie pastu post kt Facebook sebab nak jaga aib diri sendiri dan suami. Rashidah jaga maruah. Jadilah seperti Rashidah. Hahahahaha. Haaa tulah gamak nya. Kita jangan open sangat sebab ada orang tak suka. Akan ada orang pandang sinis nanti. Nanti boleh timbul fitnah. Walaupun dah explain tapi orang takkan faham. 




Kalau versi omputeh, dah banyak dah kt 9gag. Layan gak. Be like Bill. Tu pun kelakar jugak. Hikhikhikhik.
















Ok jom wat kerja.


Ok bye!
eimanhikmah



Monday, January 11, 2016

408 Akhirnya Dapat Jugak Tengok Dilwale

Monday, January 11, 2016
Hi,



Orang duk canang sana sini tengok movie Dilwale. Akhirnya aku dapat tengok jugak. Hikhikhik. Ada hari tu, dah beratur nak beli tiket kt Wangsa Walk tapi tiket sold out. Cis. Padahal hari tu Khamis malam Jumaat tau, bkn malam weekend pun. Kenapa tak beli je tiket movie tu untuk esok malam? Memang tak la nak beli awal2, kang memasal ada hal ke esok malam, kan ke dah rugi. Kitorang kalau nak tengok wayang memang suka beli last minit. Hihihihi




Last2 hari sabtu lepas, baru dapat pergi tengok. Tapi tak tengok kt Wangsa Walk. Actually tak suka sangat tengok wayang kt Wangsa Walk sebab jalan nak ke wayang tu cam turun naik tangga. Lambat nak sampai. Hahahaha. Tengok la kt Lotus je. Boleh la Lotus je kan. Movie start kul 3pm tapi beli tiket kul 3.15pm. Tengok betapa last minit nye kan. Hahaha. Nasib baik time tu movie baru start dalam 4-5 minit camtu.




Ohhh rupanya camni jalan cerita movie ni. Tak sama langsung dengan cerita Diwale Dulhania Le Jayengge (alamak tak ingt ejaan betul) kikikiki. Tapi aku kagum dengan cinematography movie ni. Perghhh best giler. Nampak lebih HD. Ye la kan, dulu2 filer SRK dengan Kajol takde HD lagi. Tengok la movie tu kabur2 gitu. Sekarang dah cantik. Video klip Gerua memang terbaik.



Dilwale ni mengisahkan pasal percintaan Kaali dengan Meera iaitu anak kepada 2 kumpulan samseng. Ketua samseng ni adalah ayah Kaali dengan ayah Meera. Kaali suka Meera dari pandangan pertama lagi. Tapi Meera belum suka lagi. Kaali tak tau Meera anak ketua samseng Malik. Satu hari, Kaali nak pergi hantar jongkong emas, baru tau yang Meera adalah anak ketua samseng jugak. Kaali kecewa giler sebab Meera nak try bunuh dia. Tapi lama2 Meera sedar yang dia pun sukakan Kaali. So diorang plan nak bagitau ayah masing2 pasal percintaan diorang ni. Ayah Kaali boleh terima Meera tapi ayah Meera takleh terima Kaali. Tapi diorang plan nak bersemuka. Time bersemuka ni, aksi tembak2 menembak so ayah memasing pun terbunuh. Tapi Meera nampak cam Kaali yang bunuh ayah dia tapi sebenarnya tidak. Meera salah faham selama 15 tahun 4 bulan 10 hari. Gitu laaaaa ceritanye. 2jam 35minit, nasib baik best kan. Pecah perut muncit aku duk gelak2. Pastu touching2 sikit. Hehehehe.




Time tengok wayang ni, aku memang tergelak besar. Aku rasa aku sorang je yang gelak bagai nak rak. Aku duk gelakkan King. Diakan professor Virus dalam 3idiot. Bila jadi samseng kaler pink. Aku memang gelak besar la. Hahaha. Pastu aku gelakkan Jackie Shroff. Sebelum ni kan, kalau dia berlakon, dia la samseng paling ganas sekali. Tapi dalam Dilwale ni, dia jadi orang kelakar. Tapi dia nampak muda la. Hikhikhikhik. Botox ehhhhhh. 







ok bye!
eimanhikmah

Friday, January 8, 2016

407 Nasi Bajet

Friday, January 8, 2016
Hi,



Hari ni aku nak bebel pasal nasi bajet. Kat office aku ni ada beberapa tempat yang boleh pergi makan. Turun 2 tingkat dari office, ada mamak dengan restoran D’saji. Dalam tahun lepas, kedai mamak tu kena quarantine sebab kotor. Sampai ada jabatan buat spotcheck kebersihan. Bila aku tau, alamak kembang la jugak tekak nak makan situ lagi. Tapi kadang2 takde pilihan, aku  mengadap jugak la. Hahaha. Tapi baru beberapa kali. Sebab lepas spotcheck tu, kedai mamak ni nampak bersih dari selalu.



Kalau restoran D’saji tu pulak. Taraf makanan kt situ ala2 hotel. Kalau ko tengok mesti rasa semua nak makan. Nampak sedappppp tapi harga pun sedapppppp. Ko amik lauk ni sikit, sayur ni sikit harga dah dekat RM8++. Matilanakkkkk kalau hari2 camtu. Sebab kite mesti la berjimat cermat sekarang ni kan. Segala male mahal. Tu pun kadang2 makan kt situ, tak order air tau, sebab kalau order dengan air dah RM10+++. Pastu naik office, time wat kerja rasa alaaaa rugi tadi makan mahal2. Alaaaa takleh nak lepak2 ngeteh petang2 kang sebab dah lari bajet. Kikikiki.



Pastu kat bawah office pun ada orang jual2 jugak nasi berlauk. Pakcik ni dulu jual atas motow je. Dah siap bungkus2 semua, tinggal nak pilih nak bahagian mana je, dada ke kepak ke kaki je pinggang ke eh. Hehehehe. Gitu la. Dulu rate makan siap nasi, lauk dengan sayur dalam RM5.50 – RM6.50. Kira ok lagi la. Tapi sekarang diorang dah ada stall. Pakai payung bawah pokok. Time ni sekali dengan isteri (kot) dia berjual sekali. Kali ni jual secara buffet. Kita amik n bungkus sendiri. Sama jugak lauk cam amik dulu2 tapi rate harga cam mahal sikit. Kadang boleh kena sampai RM8++ - RM10++ jugakkkkk. Isk isk isk. Rasa nak menangis gak time bayar. Hukhukhukhuk.




Tapi sebelah kedai makcik pakcik ni, ada kedai nasi bajet. Mula2 aku tak perasan sangat. Lauk dia tak banyak sangat. Cuma ada ayam goreng kunyit, ikan keli goreng, daging goreng, telur goreng, pastu sekarang cam ada ikan sambal hijau dengan daging masak kicap. Ape2 lauk semua RM5.00 jeeeeee. Suke suke suke sebab murahhhhh. Bila tau dah yang murah, memang hari2 beli sini la. Tapi aku beli tanpa nasi. Sebab taknak makan nasi. So aku amik lauk je, selalu amik lauk ayam goreng kunyit dengan telur goreng je. Penuh polisterin tu dan penuh jugak la perut aku sampai ke malam. Alhamdulillah. Terima kasih kak sebab jual nasi murah2 untuk kami yang sedang berjimat cermat ni. Hikhikhikhik.

ni nasi bajet yang aku beli tapi takde nasi laaa. lauk ayam goreng n telur goreng je. Hihihihihi



Bila dah kenyang, mata terus layu wuwuwuwuwuwuw.




ok bye!
eimanhikmah

Thursday, January 7, 2016

406 Aku Kena Kencing!

Thursday, January 7, 2016
Hi,



Pagi2 dah mengarang. Amik mood sebelum mula kerja. Hehehe. Pagi2 keluar rumah dah jemmmmm. Tapi aku takde la stress sangat sebab aku takde la rushing sgt. Tapi bila masuk highway jemmmm lagik. Tapi mild jem je la. Hehehe. Sesampai LRT, masuk parking terus menapak pergi station LRT. Tapi aku rasa LRT hari ni problem ke ape ntah, ramai orang tapi LRT tak berhenti pun. Pastu aku dengar orang menjerit, ingatkan kain tersangkut kt escalator ke apa, rupanya ada KUCING tersangkut. Uwaaaaaa sedih aku tengok dia.



Mula2 aku dah perasan kucing ni time kt tangga lagi. Dalam hati aku, ehh sebijik Boro sebab kaler dia oren pastu ekor siap bengkok. Aku suka kucing ekor bengkok, comeyyyyyy. Tapi dia ni kurus keding sangat. Rasa menyesal sebab tak bawak makanan untuk dia. Dia jalan slow2 je pastu aku pun meninggalkan dia kt bawah. Mungkin dia mencari makanan or ibu dia. Sekali rupanya dia ikut sampai atas naik escalator. Time tu la dia sikit lagi nak tersepit kt situ. Kuku dia je tersepit sikit pastu ada polis bantuan stopkan escalator tu pastu angkat kucing tu turun. Lega hati aku. Awak ni Oyen (ehh tetibe bagi nama kt kucing tu), jangan la main2 kt escalator, bahaya laa. Main kt bawah2 je ok. Ada rezeki awak, mesti ada makanan untuk awak kt bawah tu. Takyah ikut orang2 pergi kerja naik LRT. Duk situ diam2 je.



Ni kisah budak Boro pulak. Ada satu hari tu, aku perasan dah yang pasir yak yak dengan syisyi kucing2 aku dah bau2 dah. Bau sengit la cmtu, meaning kena tukar la tu. Tapi rasa malas pulakkk. Tunggu esok je la sebab esoknye aku off day time tu. Sekali tengah layan2 movie, sekali si Boro ni melompat tepi pastu aku rasa sesuatu yang hangat mengalir tepi aku. Kena kencing woi. Sesuke hati dia je mengalirkan air buangan dia di tiak aku. Hahaha. Time tu memang takleh nak halau dia dah, kang halau dia lari mencecet2 dengan air2 kencing bersepah kang. Settle dia kencing, aku terus pergi toilet terus mandi. Hahahaha.



Boro memang cmtu, dia bukan kucing yang suka kencing sepah2 ni, dia pembersih. Bila dia tengok pasir syisyi dia tak memenuhi kehendak hati dia, dia akan kencing kt tempat yang ada aku. Maknanya dia akan kencingkan aku!. Hahaha. Redho je la mak nak. Takpe, demi mu aku sanggup. Hahahaha. Terus aku tukar pasir malam tu jugak. Huhuhuhu.




Nak marah pun takleh, dia bukan faham pun. Hahahaha. Buat muka mata cepet2 terus je peluk dia kuat2. Cayang sangatttttt.





Ok nak sambung kerja. Jangan nak mengular sangat. Kekekeke



ok bye!
eimanhikmah

Monday, January 4, 2016

Sunday, January 3, 2016

404 Selamat Pengantin Baru Ateh

Sunday, January 3, 2016
Hi,



Update blog berselang seli pulak hari nye. Busy ya amat. Tak sempat nak update hari2. Huhuhu. Hari ni nk up entry selamat pengantin baru kepada kakak aku. Majlis nikah 18 Dec pastu majlis sanding 19 Dec. Ini jugak family event yang buat aku busy sepanjang bulan 12. Hikhikhik.



Kesemua majlis berjalan dengan lancar. Majlis ni semua diurus oleh pengantin sendiri. Dari sekecik2 benda ke sebesar2 benda semua yang menjadi. Alhamdulillah. Aku tolong2 mana2 yang patut je. Tapi penat gak laaa. Berpanas berhujan time nak masak kenduri majlis nikah. Pengantin dah nak nikah dah, aku baru siap mandi. Hahahah. Kelakar betul time ni. Aku kuar2 bilik, tengok pak kadi dah nak akad nikah dah. Sikit lagi nak melepas tengok akak aku nikah. Nasib baik pak kadi tu memang kelakar sangat. Pak kadi turun menurun tu, dari along aku, sampai la kak teha aku dia nikahkan. Mintak2 time aku, sempat lah dia nikahkan jugak. Hihihihihi. Gatai.




Lepas majlis nikah, kitorang kemas2 rumah untuk majlis sanding esok pulak. Majlis sanding yang busy bebenor. Ramai sedara mare datang. Yang aku kenal, yang aku tak kenal semua datang. Tapi tetap meriah. Nasib baik catering, takde la busy sangat. Pastu memang upah kendarat, so kitorang adik beradik lebih kepada layan tatamu je. Bab makanan dah yang jaga. Seharian tak duduk, lepas majlis rasa nak putus kaki. Penat gilerrrrrrr. Tapi malam lepas majlis sanding, sempat la kitorang celebrate besday semua orang dalam family. Hahaha. Dapat kek free dari tukang kek yang kak teha aku order kek untuk majlis sanding dia. Terima kasih kak Syikin! Sedap sangat kek.



Aku ingt nak wat part by part. Tapi takpe la, sekali harung je la. Termasuk majlis belah lelaki kt KL. Kira masuk sekali je la. Heheheheeh. Meh layanzzzzz semua gambar.



dengan rakan2 sebaya.. hahahahahaha

with adik beradik semua

selamat pengantin baru ateh!


haaa ni tol. pengantin lelaki takleh melepasi tol selagi tak bayar tol. tu yang kitorang hulur tangan tu. hahahahaha. aku dapat 2 sampul. Kikikikiki

free styleeeeeee..

tengok along dengan kakak ipar aku pegang pinggan sebab time ni pinggan tak cukup. hahahaahahah. diorang kena p basuh kt dapur. Alhamdulillah. ramai tetamu memeriahkan majlis.

dengan adik beradik lagi.

dengan mak ayah, ank buah.

pramugari muslimah tengah pose ala2 model gemuk. hahahaha

sepupu sepapat makcik makcik..



Haaaa ni majlis  belah lelaki pulak kat Hotel Four Points By Sheraton, Puchong pada 26 Dec 2015.

dengan kak ya n kak ain. rakan2 sebaya aku jugak tu. hahahahaha. opsss baju aku dari Fleurs By Mrs Him Kak Diana Ishak. First time pakai walaupun dah lama beli. Cantik, ramai puji. 

posing2 dulu sebelum masuk dewan. hahaha

wefieeeeeeee with pengantin

keluarga besar baru. welcome to our family Uncle n Auntie

senget kiri...senget kanan..errrrrr hahahahaha.
tak heran pun penyanyi kt dpn tu. pengacara TV9 with hunny madu tuuuuu. wuwuwuwuwuw

selfie lagi. kak ain, kak ya, along, kak eda


Lepas makan2, kitorang semua lepak rumah abang aku kt Sepang. Makan2 lagi mee goreng pasar malam, semua orang balik ke rumah masing2 lepas Maghrib. Alhamdulillah. Semua selamat sampai ke destinasi masing2.

Next, turn aku dengan kak eda pulak. Hehehehe



ok bye!
eimanhikmah

Friday, January 1, 2016

403 Bandung Holiday Day 4 & Last Day

Friday, January 1, 2016
Hi,



Selamat tahun 2016 semua! Aku nye tahun baru cenggitu2 je. Aku tengah keje ni. Hehehehe. Ko hado keje time new year. Aku letteww. Kerja dah siap, tinggal nak cabut je ni. Hehehehe. Tapi sebelum tu, aku nak update hari ke-4 kat Bandung hari tu. Tak siap lagi. Malam tadi aku boleh tertidow time layan2 tv. Sedar2 dah kul 1 lebih. Kikikiki. Azam tahun baru ni semoga tahun ni bertambah baik dari tahun sebelum ni. Amin!





Hari ke-4 kat Bandung ni. Pagi2 lepas breakfast kitorang terjah lagi Pasar Baru. Nak habiskan duit2 yang ada. Hehehe. Aku shopping telekung dgn backpack je kat sini. Jalan2 sini sampai lepas orang lelaki settle solat Jumaat. Memandangkan tak puas masa 1st day shopping sini, tu yang repeat balik. Jom la layannnn gambar.


ko tengok patung ni, kena pakai Qu Puteh Qu Puteh baru la putehhhhh. Hahahahaha. pastu rantai tu ganas gilerrr. Hahahaha
syurga laceeeeeee...



Dah siap2 shopping, lapar pulak. Yok terjah The Belacan Indonesia Cuisine.



luncheon kt sini. request dari along. sebab dia cakap sini sedap bak hangggg. 

menu2 yang ada. portion dia besar2. so kitorang order utk 3 orang makan je. tapi tetap kenyangggggg.


sementara tunggu lauk2 semua sampai selfie dulu laaaaaaa


lauk dah sampaiiiiii. mari makan

ada live band kt sini. terima kasih kt abg2 penyanyi yang nyanyikan lagu Judika untuk aku. Hehehehehhe



Lepas dah settle makan2 semua. Driver bawak pg Angklung Udjo Akademi. Katanya tempat orang2 Bandung main angklung. Dia cakap tempat ni memang have fun. So kitorang pun layankan je la. Sampai2 driver terus belikan tiket masuk. Tiket masuk dalam 100000RP sorang. Waktu show masa tu kul 4.30pm. So ada lagi sejam sebelum show start. Round2 dulu kat dalam ni. 





tu tiket masuk. mini angklung. comel.
kedai cenderamata angklung. tak beli apa2 pun sebab malas la nak shopping barang2 cengini. hahahahah 
round2 lagi.
haaa ni kelakor. aku amik gambar guna auto smile. bila tak smile, gambar tak captured. tapi memandangkan patung tu senyum, terus kamera captured gambar aku. Hahahahaha
haaa yang dalam fram tu pengasas tempat ni. UDJO. sebab tu nama tempat ni Angklung Udjo. dia dah meninggal dah. so tempat ni anak dia yang jaga. setiap orang yang masuk kena cas 100000RP. kayoooooo pokcik. hahahahaha


show dah start. ada wayang patung2 tu. tak faham orang tu cakap apa. cerita pasal sapa nak jadi ketua. aku faham bait2 ayat je. tapi kelakar la. aku bantai gelak je sebab patung tu kelakar. hehehe


haaaa yang ni show nyanyi n nari2. time ni ramai gilerrr budak2 tu. semua ni students sini. diorang datang sini belajar main angklung. perbelanjaan belajar semua di tanggung beres oleh pihak akademi angklung Udjo. bagus kan.



yeay dapat pegang angklung. diorang ajar cara main angklung. main lagu westlife. besttttttt. guna isyarat tangan je.



haaa kt depan tu ank pengasas tempat ni. Mang Udjo. yang pemain2 angklung tu adalah cikgu2 kt sini. dah salah seorang dari cikgu tu adalah isteri Mang Udjo. dan ada beberapa anak dia main angklung jugak.
lepas tu dh lepas2 show. diorang ajak joget sama2 kt tengah2 tu.main lagu enjet2 semua. pusing. main jambatan2 mcm masa kecik2 dulu. pastu aku sempat selfie dengan budak ni. comel. nama dia Sandra tak silap.



show angklung kt sini memang best sangat laaa...tak rugi masuk wehhhh. memang have fun habis. 



Time ni nak malam dah, badan dah penat. Nak baring kt katil hotel je. Makan malam pun kt hotel je. Rupanya makan kt hotel lagi best dari makan kt luar dan harga murahhhhh. Hahahaha. Menyosal tak makan kt hotel je. Tapi kalau tak makan kt luar, tak merasa la masakan2 lain kan. 




Lepas tu, aku sempat gak terjah Kedai Kek Kartika Sari ni. Dekat je dengan hotel. Boleh jalan kaki je. Time ni aku pergi sebab nak survey2 dulu. Tengok2 dulu sebab nak beli awal2 kang rosak pulak kan. Dalam bilik hotel takde peti sejuk. 


memang cantik kedai ni. kek2 dia lagi cantik. tergoda nak beli semuaaaaaaa. huwaaaa sedap nyeeee.

ni yang aku aim nak beli esok pagi. esok pagi sebelum pergi airport, aku terjah kedai ni cepat2 pastu sambar kek2 kt atas ni. rasa dia marvellousssssssssssssss. 



Esok nye, lepas brekfast dengan shopping kek kt sini. Time to go home. Tamat sudah holiday holiday Bandung untuk tahun 2015. Selamat sampai Malaysia dalam kul 2.30petang cmtu. Alhamdulillah. Sambung kerja untuk next trip. Yeahhhhhhhhhhhh.




kat Airport Bandung, Masa ni flight delay dalam 30 minutes. Ok la, tak panas bontot sangat menunggu. Selfie2 jap pastu dah kena panggil masuk flight dah.






muka happy dah sampai Airport Senai. sampai dalam kul 2.30petang. Yeayyyy













Tak sabar untuk next trip pulak. InsyaAllah.




Ok bye!
eimanhikmah