Wednesday, November 18, 2015

399 Wordless Wednesday : Wait For Him

Wednesday, November 18, 2015
Hi,




Wordless Wednesday. Takde benda sangat nak cerita.






ok bye!
eimanhikmah

Monday, November 16, 2015

398 Taknak Tampal Roadtax Selagi Takde Sticker JDT

Monday, November 16, 2015
Hi,



Hari rabu lepas hari tu sempat la aku pergi wat roadtax. Dan hari tu jugak la hari terakhir road tax aku. Hahahaha. Aku pernah up entry yang aku confuse nak pilih insuran mana untuk renew roadtax, last2 aku amik Etica. Urusan renew roadtax hari tu mudah sangat. Bincang segala bincang, dalam 3 jam, settle semua siap dengan roadtax kt JPJ sekali. 


Pastu sebenarnya sampai sekarang aku tak tampal lg road tax aku. Dah dekat seminggu dah. Muahahahaha. Tapi ada la road tax tu dalam kereta. Aku tengok akak aku tampal road tax siap dah tertanggal2 kan. Hahaha. Padahal baru sebulan renew road tax. Btw, kereta aku dengan kereta akak aku beza dalam 2 minggu je masa beli dulu2.



Takut jugak kot2 kena tahan JPJ ke polis ke time drive kereta time road tax tak tampal. Tapi road tax memang dalam kereta kan, so kalau kena tahan, aku tunjuk je la road tax. Hahaha. Pastu pandai2 la berlakon kata saya tak reti tampal roadtax.Kuikuikui.



Dah lama dulu aku pernah beli sticket JDT untuk roadtax tu. Pastu hilang pulak. Stress aku mencari. Kt mana ntah hilang. Beli mahal pulak tu RM9.00 kt Jusco. Jadi aku kena la beli baru. Hari tu dah ushar kat downtown tapi tak beli2 lagi. Hehehehe. Nape nak beli yang JDT? Sebabbbbbbbb aku orang Johor. Hahaha. Padahal aku hahahampeh pasal bola JDT. Hentam sajoooo.

Melayang2 duit renew roadtax weyhh. Tapi dari melayang nyawa, baiklah renew roadtax kan. Huahuahaua

ok bye!
eimanhikmah




Sunday, November 8, 2015

397 Let Her Go

Sunday, November 8, 2015
Hi,



Hari ni keje dowwwwhhh. Nasib baik bangun2 pagi2 kt umah ada ramai orang. Mak, Abang Apik, Syira, Dak Apan, Kak eda dengan Kak Teha aku. Seronok bila ramai2 breakfast sama2. Mak aku subuh2 dah masak nasi lemak. Aku pas subuh terus tidow balik. Mengantuk ya amat. Hahaha. Mak aku ok je kalau dia masak sorang2 sebab dia seronok masak untuk anak2. Hehehehehehee.


 Tapi dalam senyum tersirat seribu satu perasaan. Kita layan lagu Youtube je la time keje. Namanya pun keje hujung minggu kan bos takde. Hahahahaaha. Mari dengar lagu sambil wat keje yang melambak2 ni sambil makan bekal nasi lemak mak aku pagi tadi sambil update blog sekali. Hikhikhikhik.


LET HER GO

Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go

Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you'll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast

You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why
Everything you touch surely dies

But you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go

Staring at the ceiling in the dark
Same old empty feeling in your heart
Cause love comes slow and it goes so fast

Well you see her when you fall asleep
But never to touch and never to keep
Cause you loved her too much and you dived too deep

Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go
And you let her go
Well you let her go

Cause you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go

Cause you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go




ok bye!
eimanhikmah

Thursday, November 5, 2015

396 Klepek klepek Layan Dangdut Dalam Kereta

Thursday, November 5, 2015
Hi, 



Aku pernah bagitau korang yang aku jarang dengar radio sebab boring dengar iklan yang panjang lebar kt radio tu. Mengilai2 orang ketawa time iklan, euwwwww aku rimas wehhh. Pastu kadang2 lagu dalam radio ni tak best. Tapi kadang2 bukak la jugak radio kalau bosan dah dengar CD. Hehehe.



Aku burn CD tu so ada lagu macam2 termasuk lagu dangdut. Hahahaha. Kalau orang lain masuk kereta aku pastu dengar CD aku memang boleh ting tong jap. Sebab lagu macam2. Ada lagu omputih, lagu jiwang karat, lagu melayu asli, ada marhaban pastu ada sekali dangdut. Hahaha. 


Best pulak layan lagu dangdut weh nak2 time jem2 kan, aku selamba badak je joget2 dalam kereta. Lantak pi kalau orang nampak aku cam gila. Kekekeke


Klepek-Klepek

Cintaku klepek-klepek sama dia
Sayangku klepek-klepek sama dia
Oh cintaku klepek-klepek sama dia
Sayangku klepek-klepek sama dia

Beginilah kalau sedang jatuh cinta
Mata ngantuk jadi melotot
Teleponan bicara yayang-yayangan
Pulsa habis jadi pengen nangis

Cintaku klepek-klepek sama dia
Sayangku klepek-klepek sama dia
Cintaku klepek-klepek sama dia
Sayangku klepek-klepek sama dia

Beginilah kalau sedang mabuk cinta
Siang malam terbayang wajahnya
Beginilah kalau sedang m4buk cinta
Biar jatuh terasa ada

Makanya kalau sedang jatuh cinta
Jangan suka ma!n gelap-gelap4n
Nenek bilang itu bahaya, berbahaya

Cintaku klepek-klepek sama dia
Sayangku klepek-klepek sama dia
Cintaku klepek-klepek sama dia
Sayangku klepek-klepek sama dia

Beginilah kalau sedang jatuh cinta
Mata ngantuk jadi melotot
Teleponan bicara yayang-yayangan
Pulsa habis jadi pengen nangis

Makanya kalau sedang jatuh cinta
Jangan suka ma!n gelap-gelap4n
Nenek bilang itu bahaya

Makanya kalau sedang jatuh cinta
Jangan suka main gelap-gelapan
Nenek bilang itu bahaya

Makanya kalau sedang jatuh cinta
Jangan suka ma!n gelap-gelap4n
Nenek bilang itu bahaya, banyak setannyaa





Selamat berdangdut!


ok bye!
eimanhikmah

Monday, November 2, 2015

395 Short Vacay : Felda Hotspring, Sg Klah & Colmar Tropical, Bukit Tinggi

Monday, November 2, 2015
Hi,




Halo halo. Aku ni dah sebijik biskut chipsmore dah. Busy bebenor nampak. Busy berjalan je sampai member aku tanya aku dah berhenti keje ke sebab selalu update kt fb n insta gambar jalan2 je. Hahaha. Huntung la kalau dah berhenti kerja. Kalau aku berhenti kerja, mana ada duit berjalan ke hulu ke hilir. Hehehe.  Semalam dapat cuti weekend, pastu pulak mak dengan kak eda datang KL, so kitorang plan nak lepak2 kt Felda Hotspring, Sg Klah, Sungkai.



Rupanya sejam lebih je dah sampai sini. Dekat naw naw dengan KL. Haaa tu la korang jangan tak tau, banyak giler tempat menarik kt dalam Malaysia ni. Kot2 nak berbajet2 tapi nak berjalan2, pergi je jalan2 dalam Malaysia. Wahhh gittewww. So kitorang stay kt homestay je kt area Sungkai. Maybe next time la kot kalau nak stay villa kt dalam ni. Time ramai2 dengan family yang lain. Sebab 1 malam dalam rm800 kot. Tu next time, tengah bulan ni. Hahaha.



First2 memang terus masuk dalam Felda Hotspring. Dari exit Plus highway ni dalam 11km je terus sampai kt hotspring ni. Apa lagi berendam terus la kt sana. Mula2 cari pool yang air tak panas pun. Berendam2 kt sini, sebab bawak Affan. Kang masuk air panas, terkejut pulak dia. Bayaran masuk rm15 untuk dewasa, rm8 untuk senior citizen, rm8 untuk kanak2. Untuk Affan yang baby2 tu free je.

ni kitorang amik private jacuzzi, besttttt sebab kitorang je dalam ni..sng nak salin baju semua

lepas amik2 gambar ni, terus je berjacuzzi ala2 k-pop

haaaa ni budak Affan ni tak reti duk diam dah bila masuk air, seronok sangat

sisters

dia kayuh2 sendiri je pelampung tu, padahal baru 7 bulan

berendam sampai kembang

try jugak la rebus2 telur..3 minit je terus siap telur separuh masak..siap bagi kicap dengan serbuk lada sulah

nak masuk dalam ni ada tramp. tgh tunggu tramp la ni


Sebelum sampai hotspring ni kitorang nampak dah kedai makan Nasi Bamboo ni. Tapi memandangkan kitorang dah kenyang, so kitorang pass by jeeee. Hahaha. Tapi nampak dah kedai penuh gilerrr. So kitorang decide nak masak esoknya je la. Esoknya pas check out homestay, terus tuju sini. Nasibbb baekkkk kedai belum penuh sangat. Terus cop meja, terus serbu nasi bamboo pastu lauk dia mak aihhhh banyak giler. Semua masakan kampung. Pelbagai urap dan lauk2 masak lemak semua lah. 

aku tak sure nape gambar ni terbalik tapi aku nak tunjuk lauk2 tu je. hehehe
Pas makan, kitorang plan nak pergi jalan2 cuci mata kt Bukit Tinggi pulak. Semua orang pun tak pernah pergi Bukit Tinggi ni. Boleh la nak cuci2 mata, nak fefeling Paris sangat kan. Odw masuk jalan dia pusing2 sangat. Pening pala i. Hahaha. Bayaran masuk rm15 untuk dewasa. Huntung laaaaa boleh cas tiket mahal2 masuk dalam tu. Huhuhu.


masa sampai sini memang hujan lebat. so terasa sikit sejuk2. tapi aku berpeluh la jugak.

kak eda, kak teha n aku

us

yang ni gambar paling aku suka sekali...hahahaha

maka tamatlah short vacay kami.

KL - Perak - Pahang - KL. Phewwww. Hilang stress kerja kt office bila dapat berjalan2 camni. Padahal dekat2 je dengan rumah. Terima kasih kepada penaja2 iaitu Kak eda dengan mak yang banyak sponsor short vacay kitorang. Hahahahahahahha.




ok bye!
eimanhikmah