Wednesday, October 28, 2015

393 Jiran Gaduh

Wednesday, October 28, 2015
Hi,



Semalam cuti, ada orang request minta anta pergi office. Aku ok jek. Sebab nanti boleh la aku nak mintak dia anta aku balik ke office. Hahahaha. Aku siap pesan jangan nak balik time2 jem ptg kang. Takoser nak mengadap jemmm. Mentang2 waktu kerja flexible, last2 dia wassap aku suh amik dia kul 10lebih malam. Yuntung la boleh balik kerja bila2 masa. Lepas hantar dia pergi office, aku pergi office management rumah akak aku nak bayar deposit pindah rumah dia pulak. Nak pindah rumah pun kena ada deposit2, mahal pulak tu kena RM300. Kot2 ada rosak jalan ke bumbung ke, deposit tak dapat semula. Huhuhu. Nasib baik rumah aku duk sekarang kalau pindah2 ni takde la deposit ke apa. Main pakai masuk je.



Semalam aku duk rumah je. Time aku lepak2 nak lipat baju sekali aku dengar bising2 kt luar. Mula2 cam ok cm orang panggil memanggil je, sekali aku dengar jerit2 pulak. Gilerr ahhhh. Jiran aku cina dengan cina bertekak. Anak beranak bertekak dengan jiran lagi satu. Aku dah kecut perut kot2 takut ada aksi bunuh membunuh ke kan. Hahaha. Nasib baik takde kuar parang ke pistol kan. Pasal apa aku tak tau sebab diorang cakap cina. Paham pulak aku kan. =..= Hahahaha. Tapi mungkin sebab parking kt bawah rumah. Sebab jiran yang kena serang tu diorang marking parking tu untuk diorang je. Tak kira balik kul berapa, diorang confirm dapat parking sebab dah marking awal2. Yang ni aku geram jugak, sebab takde parking sebab diorang dah marking awal2. Last2 aku kena parking jauh. =..= Tapi aku sabar je, wat tak tau je. Sebab dah perangai orang camtu kan, tak boleh watpe dah.



Sempat jugak aku skodeng diorang gaduh tu. Tapi bukak pintu kecik je sebab takut. Takut wehhhh. Kang kot ada aksi2 kung fu kt situ, seram aku. Jiran melayu sebelah aku je yang kuar tegur kenapa bising2. Diorang yang gaduh2 tu say sorry2. Tau takut kan. Aku tutup pintu sambung balik lipat baju. 






Lantak korang la nak gaduh ke apa ke. Janji jangan kacau hidup aku. Huhuhu

ok bye!
eimanhikmah

2 comments:

kakyon said...

zaman ni jarang nmpk jiran bergaduh. main tarik muka masam adalah.zaman dok setinggan dulu memang kerap nmpk jiran bergadoh mcm dlm cerita P Ramle..hihi

miss eimanhikmah said...

kakyon : kite pun tak sure nape gaduh hr tu...takut jgak