Tuesday, October 20, 2015

388 : Tanglung Tisu Toilet

Tuesday, October 20, 2015
Hi,


Hari ni aku macam serabut sikit. Kerja tak banyak tapi banyak benda aku nak kena settekan. Haaa cmner tu. Kelam kabut aku kesana kemari. Aku dah dapat email untuk join Lantern Competition tu dah seminggu lebih. Aku bajet join competition ni mesti la pihak penganjur sediakan bahan. Aku bawak badan je. Hahahaha. Sekali tadi, pihak penganjur cakap bahan2 kena bawak sendiri. Hahaha. Lagi sejam nak start baru tau, matilanakkkk. Aku tak suka kalau tak prepare apa2 cmni.=..=



Last2 team aku decide wat pakai benda yang ada je. Recycle. Hahaha. Kalau terdesak, keluar je idea. Amik tisu toilet gunting jadi bunga. Aku tukang cat bunga2 tu. Pastu kitorang main tampal je lantern kitorang pakai bunga keliling lantern. Pastu aku gunting lagi tisu toilet jadi lebah. Cat2 pastu tampal lagi. Hahaha. Bila dah siap, comel pulak. Masuk dalam gambar cam real pulak. Diorang bagi masa 50 minit untuk siapkan. Tampal sana, tampal sini. Siap! Taraaaaaa.











ok bye!
eimanhikmah

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow kreatifnya

lynndAmya said...

Salam, haha nasib baik hasilnya cantik juga even prepare last minit..ingatkan ppenganjur yg sediakan bahan2..ish3..

lynndAmya said...

Salam, haha nasib baik hasilnya cantik juga even prepare last minit..ingatkan ppenganjur yg sediakan bahan2..ish3..

ComelComot said...

BLOGWALKING HERE....saya singgah tinggalkan jejak....kalo minat n komen boleh jenguk2 kat blog saya
http://comot-pink.blogspot.my/

Sang Penulis said...

wahh,.. kreatif la, guna tisu toilet pun nampak cam real je bunga tu.