Saturday, October 10, 2015

384 Holiday Grand Lexis PD : Asam Pedas PD

Saturday, October 10, 2015
Hi,

Tahap kerajinan kureng sikit sekarang. Sebab apa pun aku tak sure. Ni pun update laju2 mana yang sempat je la dulu ek. Memandangkan plan holiday kt Langkawi tak jadi, so kitorang decide nak holiday kt Grand Lexis, PD je. Tapi masa booking tu bagitau check in kul 4ptg. So masa sampai PD kul 2ptg tu jalan2 cari makan dulu lah. Takde nak food hunting sgt sebab jumpa kedai mana2 tu kitorang berhenti je. Last2 nampak kedai makan Warung Asam Pedas PD. Singgah makan terus. Time sampai terus hujan lebat.



Aku tak sure la tempat tu memang lalat banyak ke atau lalat datang time hujan je. Masa makan tu lalat penuh. Mencik mencikkkkkkk. Tak senang nak makan. Aku makan asam pedas ikan pari n coconut shake je. Semua sekali RM10.50. Member2 lain ada makan mee bandung dengan asam pedas ikan tenggiri. Kalau ikut rate aku makan kt sini dalam 3/5 je. Kureng sikit laaaa.



Dah pukul 3ptg, terus kitorang chow pergi Grand Lexis tu. Aku boleh lupa jalan, padahal bulan May hari tu baru je berholiday kt Glory Beach Resort kan. Grand Lexis ni sebelah2 je dengan Glory Beach Resort. Terpusing2 gak lah aku. Penat kawan aku bagi instruction. 2 3 kali u-turn. Hahaha. Dah settle check in, yeayyy boleh masuk bilik kul 3.15ptg. Suke suke sebab dapat check in awal. Sampai2 dalam hotel, wahhhhh best tak terkata. Hohohoho.



To be continued. Malas nak edit gambar. Hahaha. Gambar makan2 dulu lah.








Ok bye!

eimanhikmah

1 comment:

Ezy Loy said...

kalo lalat byk rimas nk mkn.. huhu..