Wednesday, September 23, 2015

380 Balik Kelantan : Sapu Sumbat Habis

Wednesday, September 23, 2015
Hi,

Sambung lagi lah cerita balik Kelantan. Aku rasa dah dekat 3 tahun aku tak balik sini. Sejak2 dah kerja ni, cuti pun susah so memang jarang dapat ikut family balik Kelantan. Aktiviti sepanjang kt sini, kitorang standard2 je. Mesti wajib pergi tempat ni. Antara tempat wajib pergi, Wakaf Che Yeh, Rantau Panjang, ronda2 Kota Bharu dengan last sekali Pantai PCB. Lain2 tu pergi kalau sempat je.



ni hidangan pertama breakfast nasi berlauk. kt Kelantan femes nasi berlauk ni. kata pakcik aku, pagi2 dah ramai orang beratur nak beli nasi ni. lauk banyak nasi banyak pastu muraahhhhh

cubaan abg aku nak tangkap ayam nak wat gulai tak berjaya. last2 tak dapat makan gulai ayam kampung. heehhehe

muka excited pagi2 dah jengah Pasar Teman kt RTC. syurga makanan ni..banyak giler makanan jual kt sini.

ni masa kt Rantau Panjang. tempat abg aku berdiri tu, dulu kedai2 baju tapi dah terbakar awal tahun ni. so takde dah kedai2 tu. sekarang rantau panjang mahal dah wehhhhh. tobat taknak datang lagi tahun depan. 

ni pintu masuk ke Thailand

malam masa liga malaysia Kelantan vs Felda, kitorang sempat jalan2 KB. masa round stadium tu, diorang senyap je rupanya tengah separuh masa patut la senyap je. pastu kitorang singgah Burger Bakar versi kelantan, boleh tahan sedap ni

amik burger tower bak hangggggg

ni masa jalan kt Pasar Siti Khadijah. dah lama sgt tak pergi sini, tak berubah pun tempat ni

jalan2 tingkat atas. tak plan shopping sini, jadi tengok2 je. memang ada berkenan tapi harga dia mahal loorrrrrr

ni dengan kak ain, anak buah aku
kak ain n kak aliya
ni kat Istana Kraftangan. tak sengaja pergi sini. sebab nak makan kt Kedai makan Nasi Ulam Cikgu je. tapi boleh la kan nak jalan2, terjah jeeee

panas kt sini. sian affan kepanasan dalam carrier




ni lunch kt Kedai Makan Nasi Ulam Cikgu. Femes kt facebook. tu yang pergi jugakkk. murahhh makan masa ni RM50.00 je.


lepas makan kt Kedai Makan Nasi Ulam cikgu tu memang nak terus balik dah. tapi tersalah jalan terus masuk jalan ke Pantai PCB. excited la jugak dapat pergi sini. tapi tak best dah jugak sebab ada tembok batu tinggi sangat tak nampak laut dah. jadi layan celup2 dengan aiskrim kelapa je laaa.







walaupun panas tapi Affan ni baik je. tak cranky pun. 
pas sibuk2 berjalan siang tu, malam tu terus kitorang wat tahlil untuk tok ayah. tok ayah meninggal tahun 2004, setiap kali balik Kelantan kitorang akan wat tahlil. semoga roh tok ayah tenang di sana. Alfatihah.

lepak2 dengan sepupu sepapat.

selfie2 dengan sepupu sepapat

time ni nak gerak balik KL dengan Johor dah. selfie sikit. rumah mek aku memang depan sawah.

haaaa sempat lagi memborong keropok kt Kadok
luruskan kaki kejap kt Warung Lemang To'ki kt Bentong. masa odw nak ke Kelantan, nampak dah warung ni. ramai bikers stop kt sini. jadi menghala balik, sempat la singgah makan lemang dengan serunding daging

kite dah beraya awal2 dah.

Ok dah settle cerita balik Kelantan. Ni kira sapu sumbat ni. Malas nak berpart2 sangat. Hahaha. Yang rasa terkilan, aku tak selfie sangat dengan makcik2 aku sebelah sana. Diorang segan sikit. Jadi banyak gambar muka sendiri je. 

Esok raya dah. Aku kerja woiii. Hukhukhukhuk. Wat tak tau je la. Anggap je tak raya. Hahaha. Tapi plan nak beli lemang. Saje nak feel raya. Gittewww. Serunding daging ada lagi masa beli kt Kelantan. Kira jadi arrr tu lauk raya.

Selamat Hari Raya AidilAdha semua.


ok bye!
eimanhikmah

No comments: