Tuesday, September 1, 2015

375 Mission Impossible : Rogue Nation

Tuesday, September 1, 2015
Hi



Selamat hari Merdeka semalam. Merdeka aku biasa2 je. Bukan takde semangat patriotic ke  apa, tapi tau la kan merdeka sekarang ni macam takde makna. Bagi orang dulu2 yang menempuh perang, kelaparan, keseksaan zaman perang dulu tu boleh la nak rasa patriotic. Tapi sekarang ni, rasa merdeka kurang sebab kita duk kt Malaysia ni bukan senang sangat. Ye memang aman takde perang2 tapi kita dah macam hamba kerajaan. Cukai tinggi, gaji rendah, rumah mahal, jalan jem, jalan berlubang, minyak mahal, internet mahal. Aku sokong je Bersih 4.0 sebab nak tumbangkan kerajaan tu walaupun aku tak join pun perhimpunan Bersih 4.0 tu. Bagi aku, perhimpunan Bersih 4.0 tu nak tegakkan keadilan je. Huhuhuhu. Baik aku buat benda lain. Hikhikhik.


Eh apa aku melalut daaaa. Hahahaha. Aku saja nak bagitau, semalam pas2 shopping, makan2 kat Jusco, aku pergi tengok wayang. Seperti biasa, wayang kul 8.40malam, 8.45malam baru sampai wayang. Beli tiket terus masuk. Oh, sebenarnye pas shopping aku pergi makan kat luar Jusco pastu patah balik Jusco. Saja nak menyusahkan diri. Hahaha.


Mission Impossible : Rogue Nation. Besttttttt. Macam biasa la kan Hero Tom Cruise yang serba serbi terer tu. Ko kena belasah dengan undertaker pun boleh bangun lagi. Hahaha.  Kalau tengok movie ni memang tak pernah mengecewakan. Walaupun aku bukan die hard fan movie ni, tapi setiap kali movie ni kuar, aku mesti tengok punye. Sebenarnye, aku lebih teruje tengok heroin movie ni, Ilsa Fraust. Dia punya body perghhhh. Muka pun cantik. 



Mengisahkan pasal Syndicate, diorang nak stopkan program Syndicate tu. Tapi IMF dah kena bubar. So diorang kena gerak secara underground.  Ethan ni memang terer nak mampuih. Terbang sana, terbang sini, cilok sana, cilok sini bermula la aksi cite ni. Tapi cite dia cam takde klimaks sangat. Cam tak teruja sangat. Tapi lawak, aku punya la tergelak2 dalam wayang tapi orang lain duk senyap je. Aku fikir, diorang ni faham ke tidak movie ni. Confirm tak faham sebab tu tak gelak. Hahahaha.




ok bye!
eimanhikmah

1 comment:

Farrah MF said...

Berbaloi tengok citer ni! :)