Sunday, August 16, 2015

369 Krabi Holiday : 2nd Day

Sunday, August 16, 2015
Hi,


Semalam kebusyan melanda yang teramat sangat. Tak sempat nak update entry Krabi. Hehee. Padahal dah excited dah nak cerita. Balik2 rumah mandi, solat past uterus tidow. Hari ni kerja lagi, tapi nak update entry cepat2 sebelum busy sangat melanda.



Nak cerita 2nd day Kt Krabi. Kali ni ada trip ke Phi Phi Island. Last entry ada bagitau, nak book pakej Phi Phi island ni boleh bargain giler2 kt travel agency tu. Selagi boleh bargain je sampai dua2 pun puas hati. Kitorang dapat dapat diskaun lebih kurang 900baht untuk trip Phi Phi Island & elephant trip. Nampak sikit tapi berbaloi2 wooooo. Lagi satu nak bagitau, kalau boleh amik dengan lunch sekali. So takde la kelaparan masa tengahari tu. Restaurant yang menyediakan makan tu muslim dan boleh cakap melayu. Senang nak berkomunikasi. Huhuhu.



Trip Phi Phi Island ni ada 5 pulau. Bamboo Island, Phi Phi Island, Cave Island, maya Beach, pastu ada lagi satu pulau tu lupa pulak nama dia. Hahahaa. Cantiknyeeeeee pulau2 ni, walaupun panas terik, aku selamba je mandi tengah2 panas. Hahaha. Pasir putih, air laut biru jernih. Oommmaaiigaddddddd. Memang best ahhhhh.



Van amik depan hotel dalam kul 8.30pagi waktu thai. Efficient diorang ni bekerja. Terus bawak pg pantai Ao Nang untuk register. Tak lama lepas t uterus pergi speedboat. Orang boat pun baik2 dan pandai cakap melayu. Bagusla cara diorang kerja. Tapi bawak speedboat laju nak mampus, sakit bontot iolsss. Hahaha.  Nama pun speedboat kan memandai2 duduk depan konon, amekkawww sampai hari ni sakit bontot lagi. Hahaha.




Nak tunjuk gambar yang berjuta2 lemon ni. Tapi mampu edit sikit je. Hahaha. Maap la ye. Nanti gambar banyak gilerrrr pulak kat entry ni. Hikhikhik.


tengah menunggu register settle, kite selfie2 dulu

muka excited nak pergi Phi Phi island trip., tgk siap pegang brochure trip lagi. hahahaha
with Aimi

view of bamboo Island, subhanallah

pasir putih, air laut biru., cantik nyeeee 

cantikkkkkkk

puteri bidayuh berendam hahahaa

4 orang kanak2 yang excited berendam time panas terik hahaha

kawasan pasir ni luasssss. seluas mata memandang

seluas mata memandang

with the gilrsssssss



happinesss



with mek mira

ni masa duk kt depan boat, melambung2 iolss lepas tu taknak duk depan lagi dah. hahaha

monkey island, gemuk2 monyet2 ni...comel ada yang bawak baby hehehe





ni tempat makan kitorang, madayai restaurant kalau tak silap...sedap bakhanggggg dan halal, don worry2 ye

kt sini paling cantik sebab ada pulau2 sekeliling tu, cantik sangat. masa ni bot bawak slow, kitorang semua ke depan pastu abg bot amikkan gambar.




ni tempat bird nest, tak dibenarkan masuk sebab hanya 10 orang pekerja sahaja yang dibenarkan masuk untuk kesejahteraan sarang burung, gittewwww hahaha

haaaa ni masa snorkeling, ikan datang menderu2


berendam session at maya beach





aku photobomb gmbr ateng. hahahahahaa
pastu malam untuk dinner kitorang gigih mencari kedai makan yang best, tgk kt blog orang lain cakap hasna restaurant ni sedap. gigih la berjalan jauh gak dekat 800 meter dari hotel. hahahaha

ini lauk2 yang kitorang order malam hari tu, amik set combo. sedap memang sedap tapi mahal sikit sebab sorang makan dekat 20baht+++
terasa sikit sebab duit kite jatuh kan, bila makan mahal skit terus masing2 kira duit dalam purse cukup tak duit untuk kesinambungan hidup kt krabi lagi beberapa hari. hakhakhakhak

Sebenarnya masa snorkeling tu, aku terpijak landak laut. Sakitnyeee tuhan saja yang tau. Balik2 hotel memang jalan terhincut2 sebab sakit sangat. Tapi taknak menyusahkan diri sendiri dan kawan2, aku wat bodo je sakit kaki. Hahaha. Still lagi berjalan beratus2 meter untuk dinner. Hahaha. Lepas 2hari, sakit tu back to normal. Jangan risau, landak laut ni tak beracun. Haaaa tu antara pulau2 yang aku pergi. Cantik cantik cantik. Tak rugi pergi sini. Memang rasa nak pergi lagi je akan2 datang. InsyaAllah. 



ok bye!
eimanhikmah

No comments: