Saturday, July 25, 2015

357 Sakit sakit kat Office

Saturday, July 25, 2015
Assalamualaikum…



Dah berapa hari aku kerja 12-13 jam sehari. Gilerrrr ah memang aku tak jumpa matahari siang2 sebab aku pulun buat kerja je. Mengadap computer je. Syukur sebab masih ada kudrat. Masih ada rezeki bekerja. Tapi penat sangat. Selepas beberapa hari, aku dah ada syndrome sakit2 kat office ni. Boleh claim SOCSO dah. Hahaha. Ni antara sakit2 aku.



1   1)      Sakit belakang
Bila duduk je sepanjang hari memang boleh sakit belakang. Tapi setakat sekarang ni bukan sakit belakang teruk sangat. Lebih kepada sakit bahu je sebab kerja menaip je kan. Tapi aku ada la gerak jalan2 sikit2. Pergi surau, pergi pantry, pergi toilet sebab minum air 3liter sehari asyik nak kencing je. Hehehe


    2)      Migraine
Sakit kepala ni jangan la. Masuk je 10jam aku kerja, sakit kepala mencucuk2 belah kanan atas mata. Ni sebab aku menengok computer je. Sebab aku takleh pakai spek bila depan computer sebab rimas. Sakit kepala ni memang terus rasa takleh buat keje tapi buat jugak sebab keje melambak2. Hukhukhuk



    3)      Tak cukup tidow
Eh tak cukup tidow pun termasuk sakit kat office ke. Hahaha. Boleh la sebab balik kerja lambat pastu esok2 pagi2 bangun terus pergi kerja semula. Perghhh takde life langsung. TV pun tak tengok. Rindu 200% kat TV sendiri. Hikhikhik.
  


    4)      Tak sempat dating.
Hahaha ni lagi satu sakit yang paling sakit. Sakit sangat nih. Tak sempat dating woooo. Biasa balik kerja aku sempat la lepak2 makan2 borak2. Ni tak, balik rumah dah flat. Harapkan cuti je la boleh dating. Uhh sedih.



Banyak naw dah sakitnye ni. Sakitnya tuh disini. Hehehe. Nak sambung kerja yang melambak2 yang confirm2 aku keje lagi 13 jam untuk hari ni. Huwaaaaaa.








Ok bye!

eimanhikmah

1 comment:

Ezy Loy said...

fuh lamenye keje..
kite 8 jam sehari pon rs dh xlarat.. huhu.

semoga segala penyakit tu akn hilang.. hihik