Friday, June 26, 2015

342 Food Lover : Jemput jemput ayam

Friday, June 26, 2015
Assalamualaikum..


Hari ni aku berbuka puasa kat office.  Murah rezeki hari ni sebab nasi lemak free. Lepas tu aku bawak nugget ayam aku resepi ciptaan sendiri. Tapi tak sure la kalau memang ada resepi ni sebab aku buat sesuka hati aku je. Bila dah buat sekali, rasa sedap pulak. So semalam aku beli ayam kisar sampai 8 keping. First2 dulu2 aku beli jenama Ayamas. Tapi ayam kisar dia cam lembik sangat. Pastu semalam beli jenama Ramly, ayam kisar dia besttttt. Dia gentel2 dengan telur n kobis2 jadi senang nak goreng.

Bahan-bahan:
Ayam kisar
Kobis
Carrot
Telur
Garam
Minyak

Cara-cara:

Kobis dengan carrot potong halus2. Gaul semua sekali dengan ayam kisar pastu letak garam sebagai perasa. Pastu masuk telur jugak. Gentel semua sama sekata. Pastu goreng sampai masak. 

Sedapppppp. Suka pulak aku makan makanan camni. Senang pastu kenyang. Aku makan dari buka, sampai tengah malam ni pun kenyang lagi. 






Hari ni punya la busy, sampai sekarang baru dapat up entry ni. Huhuhu. Sabar je lah.

Sekarang masih di office = ='

ok bye!
eimanhikmah


No comments: