Saturday, June 6, 2015

324 Masker Telur

Saturday, June 6, 2015
Assalamualaikum…


Hari tu aku duk sibukkk sangat mengemas rumah. Berhabuk2 jangan cakap lah. Segala benda bawah katil, atas gerobok aku kemas. Berpeluh2 satu badan pastu habuk melekat sesaje je kat muka pastu aku biar melekat kat muka aku lelama. Pastu selamba je jerawat tumbuh kat dahi aku. Selama ni dahi aku licin je. Hahaha. Aku tengok tak kurang2 pun jerawat tu. Aku ni taklah risau sangat sebab aku tau jerawat tu tumbuh sebab kena habuk je, bukan permanent jerawat pun. Tapi cam tak best la, rasa tak comel. Hewhewhew.


Aku dulukan budak ladang, muka sun burn sesaje je. Tapi esoknya muka aku cm ok sikit sebab aku ada satu rahsia. Rahsialah konon. Kawan aku tegur, eh Eiman muka ko tak sunburn sangat la. Alaa aku pakai masker telur je. Aku rasa masker telur ni memang terbaik. Bahan2 nye, putih telur n tepung gamdum je, kacau sampai sebati. Sebab kalau dah sapu ke muka, muka akan flawless. Rasa best je. Lepas tarik tisu yang dah kering tu, segala black head, white head memang terus kuar. Memang best ahhh. Kalau nak kesan flawless setiap masa, pakailah hari2. Kalau malas,pakailah 3 kali seminggu.



amik tisu, buat lobang mata, pastu start sapu masker telur mula
dari dahi supaya senang tisu tak jatuh
bila dah sapu seluruh dahi, so boleh ke pipi, hidung.kalau tisu tu koyak ke,
amik je tisu lain tampal je
sapu sampai habis masker telur semangkuk tu, sebab kalau simpan
dalam frigde masker tu akan kering je mcm tu je, membazir

ni bila dah tanggal, aku pakai dalam sejam lebih duk depan kipas
tarik slow2 sebab sakit. kt hidung tu boleh la tarik laju2 pastu nampak
black head & white head tanggal sekali
memang best ahhh
yang bintik2 kt gambar atas tu tu la black & white head kt hidung aku





Stok telur dah habis, malas nyeee nak pergi beli . Hukhukhuk


ok bye!

eimanhikmah

No comments: