Friday, May 22, 2015

315 Food Lover : Saji Mee Kari

Friday, May 22, 2015
Assalamualaikum..


Aku dah berapa hari dah berangan nak wat cheesekut. Alaaa yang senang wat takyah bakar2 tu. Ada berapa orang blogger buat cheesekut tapi aku asyik la lupa nak beli bahan. Tadi round2 cari barang, lupa pulak nak singgah pergi Mydin cari bahan2. Last2 memang tak buat la. Busy cam anak ada 4 orang! Hahaha.

Pagi tadi nak pergi makan, perut lapar, main masuk je la kedai makan ni. Amik lauk ayam masak paprik. Aku amik siap2 dengan kacang panjang, carrot semua, pastu aku tengok harga RM3 je. Alhamdulillah rezeki hari jumaat. Makan dua orang RM10.20 je. Murah gilerrrr. Memula dah masuk dah restoran Kari Kepala Ikan, tapi kari kepala ikan tak siap lagi, tak koserr nak tunggu. Haha.

Bila dah malam2 lapar pulak lagi. Masuk dapur, tengok2 stok makanan ada makanan segera je. Aku masak je la apa yang ada. Ni bukan kes makanan hujung bulan ehhhh. Yang ada Saji Mee Kari yang aku menang dulu. Tak pernah makan lagi. Ni la first time nk masak. Rasa not bad la. Tapi kat hati, aku rasa Maggi kari lagi sedap. Dah kenyang, nak layan movie 50 First Date jap kt Fox Movies. Daaaaa…





ok bye!
eimanhikmah

2 comments:

Mialia Amelia said...

yum, ^_^ jarang kot makan mi segera saji. slalu makan jenama mamee punya. Indomie punya pon best juga, mie sedaap pon best juga sbb mi dia kental

miss eimanhikmah said...

hi Mialia Amelia
indomie selalu gak makan yang goreng2 tu, lain2 jenama maggi memang tak pernha try. yang mmg jenama Maggi kt hati, Hehehe