Thursday, May 14, 2015

308 Throwback Thursday : Senibong

Thursday, May 14, 2015
Assalamualaikum..

Hari ibu baru je berlalu beberapa hari lepas. Aku dengan adik beradik jarang celebrate hari ibu ni. Sebab kitorang jarang ada kat kampung time hari ibu. Tapi mak kitorang ok je, takde nak sentap2 punya. Sebab mak tau yang anak2 dia akan balik hujung bulan ni untuk majlis akak aku tunang. Selalu kitorang akan celebrate hari ibu, besday anak buah, besday ayah, besday along dengan besday semua orang lah, aku tak ingat dah besday siapa. Muahahahaha. Selalu celebrate combo cmtu. Senang.

Tapi selalu besday aku tak sempat nak celebrate reramai cmni. Sob sob. 


Teringat tahun 2012, kitorang sambut hari ibu dengan besday semua masa makan2 kat Senibong. Senibong tu memang syurga makanan laut. Best la gak. Banyak choice. Tapi kalau korang tanya Senibong ni kat mana, jangan tanya aku, google sendirik. Hahaha

Pas makan2 kat sini, kitorang meround pasar Karat pulak. Aku ni nama je orang Johor, tapi pasar Karat ni aku tak pernah pergi pun. Alaa sama cm Danau Kota gak. Ada orang panggil Pasar Segget. 






ni kat Pasar Karat tu
















Tak sabar nak balik kampung nanti. Tak sabar aku nak bantai kek tunang akak aku. Hahaha. 

ok bye!
eimanhikmah

No comments: