Wednesday, April 22, 2015

292 Drama Review : Hati Perempuan

Wednesday, April 22, 2015
Assalamualaikum..

Hari ni cuti tapi dari pagi sampai petang sibuk bukan main lagi. Aku risaukan kete tak berservice lagi, dah over mileage. Aku lenjan sana sini siap balik kampung tapi tak service2 lagi. Biase la kan kite ni orang perempuan, main sesuka hati je tak service kete. Nasib baik pomen tu kenal aku. Sesampai je, budak pomen tu tegur 'hi kak, nape?', aku jawab 'kete tu dah over mileage la, kena tukar minyak enjin dengan minyak gear, nanti nak jalan jauh', budak pomen tu jawab, 'ok kak, jap lagi saya buat'. Uihhh lega. Kot2 la dia tolak kan sebab kete agak banyak masuk bengkel hari ni. Tapi dalam sejam lebih gak lah aku tunggu sorang2 pompuan kat situ. Huhuhu.

banyak giler service. alang2 kan, aku suh je buat semua. nasib baik tak mahal sangat, boleh lahhhhh…terima kasih abg pomen. sedap sikit bawak kete. sok lusa nak jalan jauh.


Bila dah siap service, aku terus chow pergi KLIA2 amik member. Amik kat arrival, terus blah. Tak sempat nak round2 dalam tu.

Aku wasap akak aku suh rekodkan cite Hati Perempuan sebab aku balik lambat. Ni baru pas tengok la ni. Alaaaa nape Yuhanis cakap dia boleh hidup tanpa seorang suami. Aku sedihla skrip macam tu. Eh terasa pulak, macam aku dah kahwin je. Hahaha. Ye la kan, seorang isteri jangan lah cakap macam tu depan suami, sedihlah suami tu. Ok tu, drama je sebenarnya. Krik krik krik. Hati perempuan sangat kannnn. 




Syarul Ridzwan tu sebenarnya kawan member aku. Aku troll kan kat wasap. Panjang wasap ni. Meh aku screenshot sikit2 yang berkenaan. Mula2 tu aku yang start dulu.






Jangan heran la kalau bahasa kat wasap ni macam kanak2 ribena. Memang diorang kanak2 ribena pun, comey2, kebanyakkan orang patatimor. Hehehe. To Syarul Ridzwan aka Tengku Zaril, we olls semua minat kat awak. Teruskan lakonan yang mantopppppp. Hehehe.

Alahai mata ni taknak mengantuk pulak. Ngantukla ngantukla purlisssssss.

ok bye!
eimanhikmah



p/s : lebih suka entry bergambar dari cakap kosong je, apa pun tak boleyyyy…peace yo!


6 comments:

Nathaly J said...

Really enjoyed reading your blog post. Do more like this!! <3

Love,
www.nathalyjuarez.com (fashion & beauty blog)

Ezy Loy said...

xlayan la plak drama hati pompuan ni..
member2 sume ckp best.. haha..


dose la isteri ckp camtu depan suami..kecik ati suami..
kalo xlayan suami pon dpt dose apatah lg kalo dh kecikkan ati suami.. isk..

drama je pon..

fafau90 said...

syarul rizwan !!! :)
jom singgah blog saya ye :)

miss eimanhikmah said...

Nathaly J : Thanks Nathaly, will do..
already follow yours!

miss eimanhikmah said...

cik Ezy Loy : tengok laa purlissss,,best cite ni nak layan ptg2..hehehe

alia azmi said...

Best ke citer ni, tak tgk pon hahah