Friday, April 3, 2015

278 Doa cari barang hilang

Friday, April 3, 2015
Assalamualaikum…


Uwaaa hari ni start kerja petang. Dah lama tak kerja petang ni. Last kerja petang cmni tahun lepas. Aku bangun2 cm blur, nak makan dulu ke, kemas rumah dulu ke,nak bagi anak2 bulus makan dulu ke. Hahaha. Last2 aku makan dulu, siap makan nasi bagai kan. Kul 11 aku dah ngantuk dah tapi takleh tidow pun. Wasap masuk bertalu2 macam apa dah. Aku baca sekali lalu je. Macam2 yang dibualkan kat wasap group. Aku balas bila perlu je. Selalunya aku silent reader je. Hekhekhek, kawan aku bengang je sebab aku tak balas wasap.


Semalam bos aku wasap suh bgtau CGPA kat uni berapa. Aku ingat2 lupa. Time nilah nak cari file. Aku rasa selama ni ada kat rak. Tapi puas cari tak jumpa!!!! Matilanakkkk. Akunya surat beranak, sijil degree, sijil diploma, sijil dekan, sijil segala sijil aktiviti aku hilang. Tu lah agaknya aku bangun2 tidow terus rasa blur sebab malam sebelum tidow, banyak sangat aku fikir. Memang puas aku selongkar kotak2, stor, laci2 memang tak jumpa. Aku call mak aku kat kampong, mak aku cakap takde kat rumah kampong jugak. Last aku belek2 file ni masa aku sibuk2 nak interview kastam tahun lepas. Lepas tu aku tak ingat dah.


Aduhhhh! Kalau nak kena ganti, maknanya aku kena la turun naik segala jabatan pendaftaran dengan uitm. Cuai betul aku. Benda penting pun hilang. Menyusahkan diri sendiri. Sedih dengan keadaan ni. Tapi sebelum aku pergi buat segala sijil degree, diploma dengan surat beranak, aku nak cari lag sampai aku fedupp. Huhuhu


Ya Allah, tolong terangkan tempat yang hilang semoga aku mudah mencari file hambamu ini. Aku berharap sangat boleh jumpa file tu. Aku tak berdoa ap2 lagi setakat semalam. Menyesal tak berdoa apa2. Sebab dulu masa Boro hilang kat Sepang masa abang aku kawen, aku baca ayat kursi pastu aku bukak Yassin kat tab, Boro terus melompat dari rumah sebelah. Alhamdulillah. Aku peluk Boro sekuat hati aku.


Yang ni file pulak hilang. Ya Allah, tolong hamba mu ini. Aku google. Aku jumpa doa kat bawah.




 Aku harap aku jumpa file penting aku tuh. Amin Yaa Rabb.


bye!
eimanhikmah




3 comments:

Ezy Loy said...

ade la tu salah letak kat mane2..
arap jumpe la fail pnting tu nt ye..
=)

miss eimanhikmah said...

cik Ezy : sedihnyee kalau tak jumpa..ha a penting sgt file tu

f|r@n|$ said...

aku pon penah hilang file sijil2 tu...
penat gak cari... dekat sebulan...

last2 jumpe atas loteng...