Friday, March 6, 2015

259 Hati berkecamuk kat office mari kita bergembira kat Thai Q Steamboat

Friday, March 6, 2015
Assalamualaikum...


Seperti biasa update blog, kalau esok cuti mesti aku update blog malam malam buta camni. Dah ngantuk tambah penat lagi, tapi gigihkan jugak. Takpe esok boleh bangun lambat sikit,yelah kan minggu ni kerja pagi, awal-awal lagi dah kena bangun. Cuti solat jugak,tu yang boleh bangun lambat. Kekeke. Nasib baik ada peneman dikala taip blog sekarang. My Boro, kucing kesayangan aku yang sangatlah goodboy. Baik je hah kat sebelah ni. Tak kacau pun orang nak update blog.


aku ajak officemate aku pergi makan steamboat. Plan punya plan adalah 5 orang nak ikut sekali. Ajak ramai-ramai tapi semua orang ada hal. Oklah takpelah 5 orang pun, muat kereta. Senang. Bab makan semua normal lagi. Hahaha. Mula-mula nak pergi Seoul Garden kat Danau Kota, charge makan steamboat dalam RM50. Bagi aku mahallah jugak. Pastu kawan aku recommend Thai Q steamboat kat Ampang. Early Bird price RM24. Tapi kitorang sampai kul 8, early bird price dah habis, jadi kena bayar RM30. Oklah.

Sesi stemboat and grill with Yanie, Yana, Afzan and Alicia bermula.




muka baru sampai kedai pastu perut lapar
pilih jangan tak pilih



cubaan pertama, tu ayam aku la tu, aku kan hantu ayam
ni yang aku pilih, ni je yang memikat hati, tapi rupanya aku ada tersilap amik ikan



cik yanie, cik afzan and cik alicia

cik yanie ni hantu steamboat, semua benda dia makan sampai cendawan yang kurus kurus tu pun dia makan, hehe
aku ayu ayu gitu makan aiskrim hahaha
aku and cik yana pulak


pilihan banyak, pilih je

Ok tu je lah. Selamat menjamu mata. Selesai je sesi gossip girl, kul 10lebih baru balik. Aku terlupa yang kawan-kawan aku ada yang balik naik LRT, kang terlambat susah pulak. Jadi bergegas lah balik pastu hantar ke LRT pulak. Cuma aku hantar Yana ke rumah. Dari jalan kt Kampung Pandan, aku kuar balik ke Jalan Tun Razak, tengok jalan depan hospital Prince Court jem sebab ada construction. Damn! Aku terus ke Kampung Pandan lagi sekali. Buat perabis minyak kereta je nak masuk kampung pandan  2 kali. Damn!


Ngantuk nya la hai mata ni. Gudnite semua.



bye!
eimanhikmah

2 comments:

Ezy Loy said...

makan adalah ubat stress..
lps mkn ilang stress.. ihiks..

teringinnya nk makan steamboat..
nyumm..

pasni xnk stress2 kat tmpt keje ok..

mr boroboro said...

InsyaAllah. kalau boleh mmg nak positif je kt tempat kerja tp kdg2 angin rasukan tu kuat.. hahaha
thanks cik Ezy Loy