Thursday, April 19, 2012

208 Budu vs Belacan

Thursday, April 19, 2012
Assalamualaikum!



Minggu lepas kita balik kampung. Balik Johor dulu hari Jumaat malam. Stay kt Johor sampai hari Isnin. Pastu petang Selasa tu bertolak pergi Muadzam Syah dulu. Stay sana 1 malam. Kat rumah my bro. Layan anak2 dia 1 malam. Geram kt Idesh. Dia dah pandai cakap la. Suke2. Makin kepoh lak dia sekarang ni.



Pastu dari Muadzam Syah soknye tu, pergi breakfast dulu ramai2 kt kedai makan, pekena nasi impit dengan opor daging (baru tau nama dia opor daging, rasa masam2 tapi sedap) pastu terus bertolak ke Kelantan. 2 bijik kereta.


Sampai2 Kelantan dalam kul 5 petang. Petang tu round2 pekan Ketereh jap cari barang makan malam and barang mandi. Nak mandi air perigi la katakan! Best nye mandi air perigi, sejuk banga! (Banga means sangat2..Betul ke?) Saya orang Johor, tak reti cakap Kelantan! Hahaha



Misi utama nak pergi tengok my Mek kt sana. Misi kedua shopping kt Wakaf Che Yeh and Rantau Panjang. Don't Worry, walaupun balik memang nak balik tengok Mek tapi shopping tetap ada untuk Mek. Dapat rembat kain baju kurung, tudung 2 and telekung cantik pun Mek dah syukur sangat2. Anak cucu dia yang dari Johor ni mampu balik setahun sekali je. =)





kompleks kesenian dan kebudayaan kalau tak silap
kita!
my bro wafiq!
mandi kolam! dah jumpa kolam tak tengok kiri kanan dah! mandi la korang sampai kecut yeee
aleya, dik pah and amni
excited terlebih
my name is amni.=)
tgh dok kejar2 budak mandi kolam. jumpa la mek comel ni! tak sangka leh jumpa kt kelantan padahal sama2 keje kt KL tapi tak pernah jumpa kt KL pun. Hehehe. Fatin, nti kita meronggeng kt KL eh...hehehe
again..background kolam! hehehe
my mom!
me, wafiq and along
my cuzzie, amy!
lawak la mek ni. dalam banyak2 cucu dia, dia nk dukung kambing dia jgk. takleh berenggang tu dengan kambing dia. kitorang ajak pergi mandi kolam, dia kata mek busy la, sapa nk jaga kambing, ayam, itik, kucing...semua la dia risau! last kena tinggal sorang2 kt rumah. mek lebih rela duduk rumah dari jalan2. biase la orang tua. bukan larat pun. tapi bab jaga kambing ke lembu ke mek steady je! u rock mek! hehehe
on that day nak balik johor dah. Mish mish u mek!
kucing ni cute giler. rasa nak amik bawak balik tapi ada kang kucing mati dalam kereta. kucing mana tahan naik kereta. huhuuhu
me n mek
miko n miki hehehe
adik pah said : "nama dia kiko, nama mak dia shin chan! lawak tol!
ain, amni n athilah
dah cun budak2 ni sekarang. tergugat i tau! cettttt
gambar ramai2 before bertolak balik. dah selamat sampai johor dan sampai KL semula dah. rindu kt diorang semua!








Dapat balik Kelantan setahun sekali je. Rindu nak balik sana lagi. Mandi air perigi dan makan ulam cecah budu. Hehe. Tapi setiap kali mek cakap, mak kena translatekan untuk kita. Isk teruk betul! Hahaha


Nak buat camner, dah tak faham kan. Nenas jadi Lanah. Tak ke jauh bunyi nye tu. Memang kena buat kamus nih! =p

No comments: