Wednesday, March 28, 2012

200 Asyik ponteng kerja jek!

Wednesday, March 28, 2012
Assalamualaikum!

Kejadian hari ni dan semalam lebih kurang sama. Ponteng kerja lagi. Takleh jadi ni. Bukan kemahuan kita nak ponteng kerja ni. Tapi disebabkan sebab-sebab yang takleh dielakkan. HUJAN!


Kita kena buat kerja luar. Means bukan dalam office la. Alaa dah pernah bagitau sebelum ni. Jadi kerja memang kena ikut cuaca. Kalau tak hujan boleh la buat kerja. Tapi kalau hari panas sangat macam matahari terasa berada 3 meter or 4 meter kat atas kepala memang kena stop jugak kerja tu n sambung waktu petang.

Tapi kalau hujan memang sorry la nak masuk hutan. Ada 2 possibility. 1st tanah licin dalam hutan and 2nd ranting jatuh atas kepala. SAKIT WOOO. =p


Kalau semalam hujan masa dah sampai site. Duduk bawah pondok je la. Duk main brick game rm5.90 kita beli ke MYDIN. Hehe. Tapi hari ni hujan dari pagi. Masa nak bangun kul 6.30am tu dah dengar hujan rintik2. Tapi bangun jgk nak mandi n solat. Pastu siap2 je la nak pergi kerja. Tapi lepas tu hujan makin lebat.


Kalau korang nak tau, hujan kat dalam FRIM and luar FRIM lain2 tau. Kadang2 dalam FRIM hujan lebat semacam tapi kt kt luar FRIM tak hujan pun malah panas terik. Kalau kt luar FRIM hujan means dalam FRIM pun hujan jgk. Tu nama nye FRIM tu pusat tadahan hujan. Tu yang cam tu. Hehehe


Ni masih kt rumah. Petang la kot baru masuk kerja. Harap tak hujan la. Misi duk kt rumah ni cari kerja sampai sakit tulang belakang sambil makan biskut Lexus color ungu. Yummy! hehe

kawan2 kerja kita

kawan2 kerja jugak...hehehe







tata!


as-salam~~



p/s kalau hujan sampai petang best jugak. ahaks!

Monday, March 26, 2012

199 Budak eiman!

Monday, March 26, 2012






hekhekhek~~

Sunday, March 25, 2012

198 I Try

Sunday, March 25, 2012








baru lepas dgr!

197 Nasi arab Hadramout

Assalamualaikum!


Selamat Hari Ahad! Malam2 baru nak wish! Nak buat camner, sempat update blog malam jek! Hehe



Siang2 tadi kena masak. Kalau nak tau kitorang kat rumah ni ada turn masak. Masak weekend jek. Jadi weekend ni turn kita n the geng kena masak. Bahan-bahan nak masak semakin berkurangan. Jadi masak lebih kurang je la! Tapi yang pasti kalau kita masak mesti habis. Walaupun masak 1 periuk confirm habis!!! Bangga jap. Hehe



Petang-petang ada orang ajak makan pulak. Bila kita dah kenyang, di ajak makan yang menggugat jiwa raga pulak. Bila kita dah kenyang, dia nak makan nasi arab pulak. Bila kita dah kenyang, jadi kita boleh yang order yang ala2 je la. Sedap jek tengok dia makan nasi arab depan kita. Kita order wullawah tapi orang yang buat wullawah tu sakit kepala jadi tukar french fries je la. Ape class kan makan kt restoran arab makan french fries jek. Hahaha. Takpe2, kepada yang berkenaan, nanti awal bulan kita pergi lagi hokkkeh! Hehe



Hari ahad berakhir dengan perut kenyang sangat! Alhamdulillah! Terima kasih belanja makan. Hehe. 



1 4 3 kt you lah!!!


ni nama kedai. kedai ni dekat dgn plaza idaman gombak

banananana shake kita

ni kita. hehehe

ayam setengah ekor sehhh




Tadi kita minum air banana shake! Peh sedap. Kalah cool blog yang sebelum ni menjadi pujaan hati. 




Nanti nak pergi lagi lah.











tata!


as-salam~~~

Friday, March 23, 2012

196 Friday Nite!

Friday, March 23, 2012
Hatred paralyzes life; love releases it.

Hatred confuses life; love harmonizes it.

Hatred darkens life; love illumines it.








jom kiss kiss! hehehehe

Thursday, March 22, 2012

195 Saya homesick!

Thursday, March 22, 2012
Assalamualaikum....



Peace - that was the other name for home.......










adoi serabut la sekarang! Rasa nak balik rumah pastu makan sedap2 mak masak. Pastu pergi lepak-lepak kt Billion Pontian tu makan waffle and kaya ball dengan senang hati! Sekarang semakin serabut. 




Homesick!












mak...adik nak balik.........................................sobsobsob!

Wednesday, March 21, 2012

194 Saya berjanji! Tapi.....

Wednesday, March 21, 2012
Assalamualaikum!


alahai kasihan sama ini blog. Tidak berupdate! Walaupun takde orang nak baca sangat sebab pembaca setia adalah diri sendiri! Huahuahua...


Busy busy n busy!


Busy duduk dalam hutan seharian, balik rumah dah kepenatan! Tidow malam selalu lewat lepas tu selalu ketiduran dalam hutan. Teruk punya budak! Hahaha



Balik kerja pun selalu tidow! Tapi bila orang cakap 'siapa banyak tidow cepat gemuk' tak mau terima. Malah sentap  siap nak block orang tu kt fb! Kuakuakua..Tu la sapa suh cakap aku mcm tu, kan dh kena block. Hehehe



Katanya die-hard-fan Harry Potter, tapi bila cerita tu jalan 10minit terus layu mata! Hampeh tol. Movie 7 episod tu makan masa sebulan baru habis. Pastu dah sibuk minta cerita lain! Hehehe...


Sekarang dah pukul 10.12 malam. Jap lg sambung tengok Harry Potter lg tp confirm pukul telur sampai kembang....errrr silap2...pukul 10.45malam sudah layu mata mahu ketiduran lg! Hahaha..



ok lah nak layan Harry Potter dulu la! Chow cin cau!


opppssss jap2...



saya berjanji nak update blog ni hari2 tapi janji yang hanya tinggal janji...takleh nak janji tapi akan diusahakan..Chaiyok2...

Love u all!




as-salam~~~








Tuesday, March 13, 2012

193 Blog sendiri pun lama tak tengok!!!

Tuesday, March 13, 2012
Assalamualaikum semua!!


aduhhhh mengeluh dulu sebab dah lama tak update blog ni! 

keras kekong tanpa apa2 berita dibuatnya aku! aduhhhh!

dulu pernah berjanji nak update blog ni hari2 tapi hampeh!

dah berapa lama aku tak update ntah la...rasa bersalah kt diri sendiri...(sedihnye!)

sebenarnya kan byk nk cerita,banyak sangat tapi takde masa..masa yang ada digunakan untuk buat benda lain seperti berdating! huahuahua....=p


rindu nye kt blog sendiri!

blog semakin kurus sebab kurang belaian kasih sayang...tuan punya blog semakin gemuk sebab terlebih2 kasih sayang...hehehehe...


boleh nak tunjuk gambar terlatest diri sendiri tak?

boleh lah boleh lah...hikhikhik


taraaaaa~~~~~




si alien! kepala besar, badan 'nmpk' kecik! hahahaa







nanti kalau ada masa update lg! tata!



as-salam~~~