Thursday, January 19, 2012

192 No matter the sky is black or blue, No matter there is stars or moon, As long as your heart is true, Sweet dreams will always be with you

Thursday, January 19, 2012
Assalamualaikum~~


panjang betul title entry! Marah ke hape! Hahaha. Oiiii punya suci murni title tu weh. Hahaha.


Perut kenyang giler cmner nk tidow ni. Tu yg cam susah nk tidow. Hehe. Giler sedap makan char kueh tiaw walaupun kedai tu tepi LONGKANG! Hahaha. Nama pun char kueh tiaw longkang. Longkang pun longkang la janji sedap! Siap order 2 pinggan. Teruk betul lah. Mengadap betul. Bila makan je terus hilang hajat di hati nak diet! Hampeh tol lah! Tapi Alhamdulillah murah rezeki~~



Esok pagi nak pergi Langkawi. Tapi baju tak kemas lg. Sebab masa nk kemas, mak suruh tutup lampu, dia nak tidow pulak. Jadi cmner nak kemas nye. Esok pagi jelah! Sempat sempat sebab baju nye dah ketepi cuma tak  masuk beg lagi. Hehe..


Selepas lama tak pergi Langkawi. Agak teruja la jugak nak pergi ni. Jakun jap cm budak2. Ahaks! 

Tunggu la balik nti saya upload jalan2 sana pulak ye! Selepas ni entry penuh gambar la ek! Hehehe


Semua dah tidow. Saya rasa saya kena tidow jugak la. Esok nak bangun awal pagi. Selamat malam everybody in the world!


No matter the sky is black or blue,

No matter there is stars or moon,

As long as your heart is true,

Sweet dreams will always be with you~~~






tata!!

Wednesday, January 18, 2012

191 Love Sucks!

Wednesday, January 18, 2012
Assalamualaikum semua!


Sekarang saya kat Penang dah. Hehe. Jalan2 before masuk kerja katanya. Haha. Haruslah kan berjalan2 dulu sempena cuti raya cina nih. Hikhikhik.

Malam tadi pergi naik bus je. Punya la mengantuk sampai tak sedar tiba - tiba sampai jambatan Pulau Pinang. Bagus gak cmtu sb takde la berjaga je dalam bus. Bohong la kau eiman,ko naik ape2 pun tido cam orang tak tido sebulan! Hahaha. Saya ni pantang naik bus, terus terlelap mata. Tu yang syok. Jadi sampai Penang dalam kul 4.30am pastu akak pick up me at bus stand. Tak rasa penat pun. Siap boleh borak2 dengan dia sampai subuh!

Hari ini dia kerja. Saya kt rumah je ni. Petang nti kuar la. Actually my mom and my sisters family pun odw datang sini gak. Sebab sebab sebab sok ktrg nk pergi Langkawi pulak! Huahuhua! Berjalan sungguh ni!


Whatever la orang nak cakap apa pun, janji aku bahagia and happy. Itu hidup aku kan. Oppss dah beraku pulak. Hehe.

Kepala otak tgh bengong nih! Huahuahua~~~




tata~~

Monday, January 16, 2012

190 I Believe

Monday, January 16, 2012




When you're searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He's always close to you

He's the one who knows you best
He knows what's in your heart
You'll find your peace at last
If you just have faith in Him

You're always in my heart and mind
Your name is mentioned every day
I'll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

Chorus:
I believe
I believe
Do you believe, oh do you believe?

Coz I believe
In a man who used to be
So full of love and harmony
He fought for peace and liberty
And never would he hurt anything
He was a mercy for mankind
A teacher till the end of time
No creature could be compared to him
So full of light and blessings

You're always in my heart and mind
Your name is mentioned every day
I'll follow you no matter what
If God wills we'll meet one day

Chorus

If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away
If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through

I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace

Chorus

I believe I believe, I believe I believe






this song is awesome!!!

Sunday, January 15, 2012

189 Gila!

Sunday, January 15, 2012






orang kecik hati besar!!












bila masa pulak aku kecik! muahahahaha!!!

Friday, January 13, 2012

188 Take My Smile!!

Friday, January 13, 2012
Assalamualaikum...


Selamat hari Jumaat semua!






Sebenarnya saya nak say hai saje! Takde cerita nk cerita..Kehkehkeh. SMILE BECAUSE YOU ARE BEAUTIFUL! Chill beb!!










bye!

Monday, January 9, 2012

187 Today I'm Sad.

Monday, January 9, 2012




song for me today......




I can see the pain living in your eyes

And I know how hard you try

You deserve to have so much more
I can feel your heart and I sympathize
And I'll never criticize all you've ever meant to my life

[Chorus]
I don't want to let you down
I don't want to lead you on
I don't want to hold you back
From where you might belong
You would never ask me why
My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to say but good-bye
You deserve the chance at the kind of love
I'm not sure I'm worthy of
Losing you is painful to me


(Chorus) You would never ask me why
My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to try
Though it's gonna hurt us both
There's no other way than to say good-bye







ok bye!

186 Boring!











ni dh boring sgt nih!

Sunday, January 8, 2012

185 Selamat Berhari Minggu!

Sunday, January 8, 2012
Assalamualaikum people!!



Selamat berhari Ahad. Apa nak buat hari ahad cmni? Lepak2 saja la di depan tv. Kalau check email pun bukan ada masuk pun sebab hari ahad. Bagus and tak payah menyusahkan aku. Huahuahua!



Yelah orang yang masih tak bekerja ni kerjanya hanya mengecheck email dari sehari ke sehari tetapi selalu email yang dapat tu bukan email yang saya mahukan. Cet! Tapi takpe la, alang2 dah lambat cmni, nak lambat terus lah sampai lepas raya cina kang. Boleh meround Malaysia! Ahaks!




Sorry la kalau anda2 baca blog saya seperti orang perasan je. Memang perasan pun. Sekarang saya suka melayan perasaan dan melayan perasaan bahagia. Bahagia dan happy sekarang. Happy dengan diri sendiri. Tengok la entry pun kelihatan bahagiakan. Hikhikhiksss.



Rumah ni tengah takde orang. Takde orang means takde la banyak kerja sangat nak buat. Rumah kemas dah. Baju pun tak banyak jadi takyah basuh dulu la. Hahaha. Lain2 takde dah. Duduk diam2 saje dalam rumah. 




Jadi selamat berhari minggu semua orang! Hehe



hari minggu saya seceria ini! hehe

Saturday, January 7, 2012

184 Dan Byrd - Boulevard

Saturday, January 7, 2012
Assalamualaikum~~~








saya dapat email. Dia bagi saya lagu ni. Ehmm sukar nak ungkapkan apa yang saya rasa dalam hati. Isk! 

















Boulevard 



I don't know why, You said goodbye
Just let me know you didn't go forever my love
Please tell me why, You make me cry
I beg you please on my knees if that's what you want me to

Chorus:
Never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lovers again

Just one more chance, Another dance
And let me feel it isn't real that I've been losing you
This sun will rise, Within your eyes
Come back to me and we will be happy together

Chorus

Maybe today, I'll make you stay
A little while just for a smile and love together
For I will show, A place I know
In Tokyo where we could be happy forever
Chorus









masa sudah berlalu..takleh nak patah balik...isk isk isk!








mood : takde mood...=(


183 me with the rose!

182 Pengisi Jiwa

Assalamualaikum semua...


Selamat berhari minggu. Semalam lepas sibuk ke sana ke mari dengan akak yang sulung. Oh saya panggil dia along. Dari pagi saya dah ke JB. Pastu saya pergi office akak saya pastu saya ikut dia pg Danga City Mall..dia ada meeting dgn kawan2 dia. Saya malas nk join meeting dia, saya jalan2 sorg2 pergi ke sana ke mari. Saya tak tau dari mana datangnya kekuatan boleh jalan2 sorang2 kt shopping complex. Hehe

Seriously sebelum ni jangan haraplah nak jalan sorang. Rasa cam ada orang perhati and ikut je dari belakang. Alhamdulillah. Sudah semakin mempunyai kekuatan dalam diri. 


Berbaju kurung n berselipar jepun je jalan2 semalam..Hehe. Ada aku kisah. Nampak cam orang office jalan2 curik tulang kt shopping complex. Haha.



Sekarang ni saya duk depan laptop. Eh of coz la sebab hapdet blog kan. Mana ada hp HTC nk hapdet blog. Tapi tv depan ni on jugak. Pembaziran tol tapi sebenarnya saya tengah mengisi jiwa dengan selawat2 kt channel oasis astro ni.


Best. Ingat Imad tak. Saya rasa tu dia lah. Syahdu nye dengar selawat penenang jiwa ni. Alhamdulillah~~~






Saya sangat merindui mereka yang pernah dekat dengan saya lah. Gambar ni di ambil masa program Maal Hijrah. Cantik manis ni adalah roomate saya. Eibah, Baya, Alia and Saya. hehehe..









Hai baya, eibah n alia. Saya merindui korang bertiga! Teringat kita jerit2 dalam bilik pastu dapat msg dari orang bilik depan. Haha. Pastu bilik kita penyebab bau buah bacang 1 level. Haha. Untung la orang yang dekat dgn bilik kita dapat makan buah bacang. Termasuk la pakwe awak Eibah! Hehe






rindu rindu rindu rindu~~~~










alahai~~~ 




tahan jangan tak tahan...argghhhh!!

Thursday, January 5, 2012

181 What Are Words

Thursday, January 5, 2012
Assalamualaikum...


saya tau saya sudah ketinggalan zaman. Lagu ni sudah didengar oleh seluruh rakyat dunia tahun lepas lagi. Bajet tahun lepas seperti sudah 10 bulan berlalu padahal baru 5 hari. Hak hak hak.

Saya terlihat rancangan American Idol pada suatu malam. Oh saya bukan la peminat setia Jennifer Lopez atau Steve Tyler. ho ho ho. Tiba-tiba saya terpandang Chris Medina. Saya ingatkan dia adalah pemenang American Idol. Oh terasa diri sangat tak up to date. Dia dah tersingkir awal2 lagi. Hehe. Malu!




Saya tau dia ada lagu and video clip kt Youtube tapi saya tak pernah rasa nak tengok. Tapi malam tu terus google and jumpa kisah dia. Sangat terharu. Bagi saya cinta sejati adalah cinta pada orang yang tak cantik. Hehehe. Tu pada saya lah. =p




Cmni, mula2 awek dia sangat cantik tapi tiba2 awek dia kemalangan dan jadi tak cantik malah brain damage and OKU lagi tetapi dia tetap cinta dan sayang pada awek dia. Terharu kan! Saya sangat terharu. Sob sob sob!




Ye lah, saya sangat kagum dengan orang yang macam tu. Saya harap saya jumpa cinta sejati saya dan orang itu akan mencintai saya walaupun saya dah tak lawa nanti. Hehe. Sekurang2 nya saya bersyukur dengan kecantikan diri saya sekarang. Bukan nak memuji diri sendiri. Sila jangan salah faham. =)



Dengan ini saya mempersembahkan persembahan dari Chris Medina! Ombak ombak ombak!!. Opss ini lagu sedih,sila duduk diam2 dan menghayatinya dengan penuh keikhlasan.........






dia nyanyikan lagu khas untuk awek dia. Sangat mendalam maksudnya kan. He is one of my admire man! 











ok salam~~~







saya happy dengan kehidupan skrg. Alhamdulillah~~~

Monday, January 2, 2012

180 Mari mendaki Gunung Jerai

Monday, January 2, 2012
Assalamualaikum!!


i'm just wondering why my blog looks so boring? Kenapa eh? Saya tak pandai nak bercerita ke? Tapi kan saya ini adalah saya, saya bercerita ikut cara saya lah. Hehe

Lantak lah. Saya cuma nk bercerita pengalaman saya dalam blog ini. Sekarang blog sudah semakin cute, siap ada love2. Sweet je! Hehe



Hari tu kan saya n kawan2 daki Gunung Jerai pakai van! Semua orang kena tipu Hikhikhik


Best! Sejuk! Nyaman! Cantik! Terpesona! MasyaAllah!

Tak terkata cantik atas tu. Pergi la korang Gunung Jerai kalau ada masa..=)


Meh la tgk gambar saya n the geng atas tu. Gambar pun byk gila! Sorry la, saya ni camwhoring sgt. Hehe
























































Sejuk gila atas tu. Yang lain tu tahan sejuk ja. Hehe



cantik kan atas sana. Saya nanti nk honeymoon kt atas lah! Verangan! Haha



179 Semalaman berendam dalam kolam air panas Ulu Gedong

Assalamualaikum semua!!

Sihat tak? Hehe

Saya sihat dan bertambah sihat! Haha

Tapi risau gak,kenapa ntah semakin gemuk sekarang. Tibe2 rasa tak tau kenapa boleh gemuk. Haha. Rezeki murah. Alhamdulillah!


Boleh tak taknak cerita panjang2 n terus nk tunjuk gambar sahaja masa pergi berendam kt kolam air panas. Hehe.

Pergi lewat dan sampai pun lewat. Rupenya tempat ni memang buka malam jek. Makin malam makin ramai orang dan makin penuh kolam! Tapi ape aku kisah. Aksi2 rendam merendam di lakukan sehingga ke saat akhir! Haha.

Saya orang terakhir antara kawan2 yang keluar dari kolam dan diorang menunggu saya mandi sebelum balik! Haha.

Tetapi mereka meninggalkan saya masa bergambar beramai2 sebelum bertolak balik! Cettttt~!

Best gilerrrr mandi kolam air panas walaupun rasa sesak dada sikit sebab wap masuk dalam hidung!


Meh saksikan gambar. Enrty penuh gambar ekkkk. Hehe



ni petang sebelum bertolak.

baju flowery sgt! hehe

my lovely sista sarah!

si comel chah!

dah sampai! kul 10 lebih malam~~

cr port terbaik nak lepak! 

doy with gebu

me with gebu!



BBQ time

yummy yummy



jang gigih!



msg dia tp dia nk tido! cetttt

org pertama berendam dan org terakhir berendam! haha


my sweet frens!



dinner saya!


tapi kaki berdarah sebab sepak tmpt bakar ayam...sakit~~

before balik...saya sudah wangi! hehe

sweet lady!





g-forceeeeee~~



berangkat pulang..baca doa dulu~~~




best sgt masa pergi sini. keluar dari kolam badan berasap2. hehe


Masa ni sampai hotel kul 5 pagi. Nasib baik tak kena marah! Hahaha



Selamat membaca n menonton gambar. Hehe



salam~~~