Wednesday, October 19, 2011

175 Talking To The Moon

Wednesday, October 19, 2011



Talking To The Moon Lyrics

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:
http://www.elyricsworld.com/talking_to_the_moon_lyrics_bruno_mars.html

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

174 Love deeply

Monday, October 17, 2011

Sunday, October 16, 2011

172 Aktiviti hari minggu!

Sunday, October 16, 2011
Assalamualaikum semua!


Dah makan malam belum?

Saya rasa macam nk makan tapi macam taknak makan lagi. Cam kenyang la pulak melantak keledek goreng petang tadi.

Hari ini hari minggu. Takde aktiviti shopping2 kt Jusco or tengok wayang pun. Jadi memang takde ape2 nak wat sangat pun. Taknak buat entry yang sentap2, takut ada yang sentap terlebih. Hahaha.


Hari ini aktiviti berkebun. Bakar mana rumput yang kering tu. Syok giler sampai buat 3 unggun api. Amik kayu reput ayah kt stor belakang rumah, terus marak api. Terdengar2 orang cam batuk2. Apek sebelah rumah kot, hahaha. Sampai batuk2 kena asap bakar rumput. Sian dia! hahaha


Siap amik kelapa kering jadikan arang. Tu namanya takde kerja. Last2 tengok memang jadi arang. Hehehe. Cam budak kecik! Ahhhhhhh ada aku kisah! Bukan ada sape2 tengok pun. Hehe


Masuk rumah nak dekat maghrib tadi. Bunyi2 guruh. Last hujan. Alamakkkkkkkkkk mati la api2 n bara2 kt luar tu. Basah balik kayu2 tu. Memang tak dapat nak membakar lagi la esok. "Mak, esok kita takleh nak kuar rumah la,tanah basah"..Hehe


Nampak cam main2 tapi seronok tau!

minum air teh dalam teko kecik...vintage siotttt...hehe

ubi goreng n keledek goreng. ohsemmmmmmmmmm!

kebun sekangkang kera kami! hehehe...

ni kebun jiran sebelah rumah. tengok pisang tengah bertanduk. macam nk mintak jek walaupun setanduk! hahahaha



mak kata kelakar jek kebun ada dua batang kunyit nak tunjuk kt orang. Saya ada kisah??? Lantak la. Saya tak menyusahkan orang suh bersihkan kebun.Huhuhu


Ok la sampai sini saja nak bebel2.



tata!



as-salam~~

Friday, October 14, 2011

171 Tahajjud Cinta - Keadilan ke ini?

Friday, October 14, 2011
Assalamualaikum semua!

Sekarang ni mood nak update blog agak kureng la...

Tapi malam ni ada cerita best!

Siapa tengah tengok kt TV3 sekarang?



Saya geram la dengan cerita ni. Kenapa dengan Ustaz Sauki tu? Dia tak adil! Dia beristeri 4 tapi tak adil. Dia melebih-lebih melayan isteri ke 4 dari isteri yang lain. Mana keadilan untuk isteri-isteri yang lain?

Lagi satu, dia menjalankan hukuman rejam ke atas anak dia sebab berdua-duaan dengan isteri dia yang ke 4 tu. Hubungan mereka adalah sebagai ibu dan anak. Walaupun sebagai ibu tiri, tetapi air sembahyang takkan batal dan walaupun ayahnya bercerai dengan isteri-isteri yang lain, si anak takkan boleh berkahwin dengan bekas ibu tiri. Jadi fitnah yang disebarkan adalah salah. Menjalankan hukuman rejam tu salah. Lagi pun mereka tak melakukan apa-apa. Dia cuma datang ke rumah si anak untuk meminta pertolongan sahaja.





Berbalik kepada cerita Tahajjud Cinta tadi tu. Kenapa tak menggunakan khidmat polis atau mahkamah untuk menentukan siapa yang salah. Kena la selidik dulu. Apa yang mereka buat. Apa yang mereka lakukan. Oppss saya bukan lawyer atau bakal lawyer, jadi saya tak tau apa siasatan yang boleh dilakukan. Tapi basic nya mesti la kena selidik kan. Allah Maha Adil kan.



Bagus la cerita tu macam tu. Memberi pengajaran dan hikmah. Walaupun berkahwin dengan ustaz pun belum tentu bahagia dan adil. Apa lagi berkahwin dengan orang biasa je. Time kahwin je guna ilmu sunnah. Yang lain HARAMMM. Lain la Salih Yaakob, dia memang terer sampai boleh kahwin 4 dan bahagia! Syabas!


Saya cuma emo tengok cerita Tahajjud Cinta tadi. But the ending is not good. Macam tu je. Sepatutnye tunjuk la apa akan jadi pada Seri, Solah, Kak Hamani dan semua lah! Ini tak, just tunjuk yang Ustaz Sauki tu kena tangkap basah dengan Suraya jek!




Moral of the story tak sampai sangat. Tapi mungkin pada yang ada ilmu akan faham apa moral cerita tu. Cerita yang bagus. Cuma mereka ni duduk dalam hutan ke sampai takde polis yang terlibat? Pelik sikit. Tapi nak jadikan cerita kan. Apa pun boleh buat. It is just a story!





Ehh dah la cukup la tu membebel mengarut2. Nak sambung tengok Keeping Up With The Kardashians! Hehe..


As-salam~~



Wednesday, October 5, 2011

170 Unperfect......

Wednesday, October 5, 2011

Monday, October 3, 2011

169 Count on me!

Monday, October 3, 2011
Asyik dengar lagu ni je lately! 

Mari dengar sama2 ok!



If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you









bestnyeeee kalau ada orang yg sudi wat semua untuk  kita cmtu kan!

Sunday, October 2, 2011

168 Puding Roti untuk hari minggu!

Sunday, October 2, 2011
Assalamualaikum semua! 

Selamat Berhari Minggu! Oooppsss sudah terlambat ek untuk mengucapkan macam tu. Ahh tak kisah lah! Saya sihat. Kamu semua macam mana?


Hari2 saya untuk seminggu ni agak kelam kabut sikit. Bukan kelam kabut sangat pun cuma maksud saya banyak sangat kisah2 yang terjadi dalam minggu ni. Kira macam banyak cerita la. Berguni2. Tapi takleh nak cerita kt sini sebab takut ada yang sentap! Kekeke


Kang kalau ada yang sentap2, tak bertegur sape pulak. Saya ni kan peramah terlebih, kang kalau tak bercakap dengan orang, saya juga yang pening! Hehe..



Ok la saya cuma bercerita skit jek. Sikit jek ek, takleh panjang2. Cerita pertama bermula macam ni, masa hari rabu minggu lepas bersamaan 30 Syawal, saya telah kehilangan pakcik saya. Jadi saya bergegas pulang ke kampung nenek saya yang sejauh 10 minit jek (dekat sangat!), tunggu punya tunggu, jenazah pakcik saya tak juga sampai, last2 kami semua terpaksa bergegas ke tempat tinggal beliau dan beliau dikebumikan di situ. Ada kisah2 yang membuat saya terkejut disitu. Isteri kepada pakcik saya pengsan2 dan berlaku sedikit perbalahan. Isk isk isk! 



Cerita kedua, cerita ketiga dan cerita keempat saya taknak cerita sebab cerita nya sangat mengharukan! Biar saya dan mereka2 yang tertentu je la yang boleh tau. Jangan marah yek!




Cerita kelima pulak adalah kisah saya membuat Puding Roti untuk hari minggu yang busy itu. Amboi introduction terlebih sudahhhh. Haha. Ini cara untuk menggembirakan hati yang lara. Lara lah sangat! Hehe


Google punye google terjumpa resepi Puding Roti paling kacang! Apa lagi, cari bahan dalam peti ais dan terus buat! Nasib baik peti sejuk rumah ni macam Pasaraya Chop Guan Seng depan rumah! Semua barang ada! Hahaha..



Cuma takde susu cair dan roti jek. Eleh kata tadi peti sejuk rumah cam peti sejuk Chop Guan Seng. Aparaaa...


Jadi misi pun bermula! Hehe












nak tau tak apa penyebab Puding Roti tu sangat sedap? Sebab roti tu dibakar dalam toaster dulu. Baru rasa rangup2 nye. Giteww. Macam tu la yang dibagitau dalam blog resepi tu. Hehe. Pastu saya sesuka hati menambah coklat rice dalam tu! hehe



dan Puding Roti saya sangat sedap! Puji diri sendiri je lah! Sebab orang lain taknak puji..=p



Korang2 semua cuba lah! Pasti hari minggu yang dah nak habis ni semakin ceria! Gitewww lagi. Hikhikhik. Kalau tak sempat buat minggu depan jek! Haha



Ok lah ni dah nak maghrib! Saya mahu pergi bersiram dahulu! Kang ayah marah kalau masih ngadap laptop masa nk dekat maghrib. Hehe




Chalowww bebeh!




as-salam~~~~






hugs alllllllll........


Saturday, October 1, 2011

167 Aishiteru~~~

Saturday, October 1, 2011

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali
kembali ke *)