Thursday, September 29, 2011

166 Seriously baju Memey sangat lawa!

Thursday, September 29, 2011
Assalamualaikum semua!!


Watpe tu? Dah breakfast? Eh dah nak tengahari dah. Hehe. Mesti mak2 korang tgh sibuk masak kt dapur tp korang pulak dok main blog ni kan. Teheee. Oooppsss terkena batang hidung sendiri! =p


Hari breakfast nasi impit dengan kuah kacang. Mak yang masak. Marvellous! Takde sape boleh lawan. Kihkihkih!




Dari minggu lepas kalau kita tengok ruangan gosip, semua cerita pasal perkahwinan Memey dan Norman. Saya takmau cerita pasal kisah2 diorang yang dulu2 tu. Tak baeeekkk tau! Ingat tu tak baeekkkk tau. Hehehe


Saya cuma suka tengok baju yang Memey pakai masa wedding dia. Seriously sangat lawa! Lawa giler! Giler lawa! Pehhhhh memang jeles lah! Start dari baju dia nikah, pastu potong kek, pastu resepsi kt rumah dia, pastu n pastu lah! Hehe


Semalam majlis resepsi dia kt KL kan. Dan baju Vera Wang buatkan untuk dia pun sangat sangat lawa! Helllooooo bukan semua orang dapat baju Vera Wang tau. Kim Kardashian pun pakai baju Vera Wang. Hari ini saya tengok kt gosip2, baju yang Memey pakai tu sangat lawa! Ehhhh ni memang pujian sepenuh hati ini. Hehe


See see.....

baju time nikah

baju resepsi rumah dia kot

baju sanding memey

gaun vera wang

another Vera wangs gown



Kalau la dapat baju baju secantik tu masa hari saya kahwin. Chewaaahhh! Dengan mutiara2..berlian..lip lap lip lap..Dari mula dia kahwin,saya tengok detail baju Memey tu memang cantik. Untung la dapat baju cantik2 cmtu.




Kalau saya kerja rajin2 mesti dapat baju secantik tu. InsyaAllah. Hehe. Walaupun saya tau bukan baju tajaan Vera Wang. Mirip2 pun boleh la. Hehe.




eh ntah ape2 merepek petang2 cmni. Huhuhu..


chow chin chau!



as-salam~~

Monday, September 26, 2011

165 Bila O.K aku pulak yg K.O...

Monday, September 26, 2011
Assalamualaikum....

alahai lama gila tak update blog ni. Kebusyan membuta jek. Hahaha

kadang2 malas nk update blog sb kadang2 dashboard tu bengong sikit. kadang2 ada la update dari blogger lain. kadang2 takde pastu bgtau aku yang aku tak follow mana2 blog. lagi lah hangin!

pastu bila dia cakap mcm tu terus jek pergi penjuru X kaler merah terus padam tab blog. Malas ah nk update!


but now dashboard cam dah ok tapi takde idea la pulakkkk. Alaaa takde benda best yang nak diceritakan. Hikhikhik



cuma nak bgtau, sekarang ni kan saya tidow mesti bukak alunan bacaan al-quran. Lepas bangun tidow tu rasa calm jek dan kurang rasa nak mengamuk. Tak macam before this. Sebelum ni kuat ngamuk jek. Bagus la macam tu kan. Maknanya masa tidow tu tak tidow dengan syaitan2. Jadi dalam hati tu tenang jek. Bersih jek. Suci jek. Alhamdulillah.....





ok la tu saje la. Next time jumpa lagi. Dada didi dudu!



as-salam~~

Friday, September 16, 2011

164 Wishing to all of you goodnight...

Friday, September 16, 2011



When my arms cant reach people

who are close to my heart,
I always hug them with my prayers.

May God grant you
what your heart desires and keep you happy..

Good Night










iloveuall..mmmuuaahhh...








MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

Wednesday, September 14, 2011

163 She's awesome!

Wednesday, September 14, 2011
Assalamualaikum....




siapa tadi yang tengok Miss Universe? I'm not sure if tv Malaysia ada menyiarkan ke tak Miss Universe tu. Saya pun tengok kt tv Singapore. Hehe

Saya tau ramai yang dah tau who is the winner right? But i would like to share the story with u all..Hehe

The winner is Miss Angola. Her name I don't know (malas nk google.hehehe) because they just said the winner is Miss Angola. Even she is black but she is very beautiful. Yup very beautiful! That's why la she is the winner right and her IQ awesome! Jawab pun yakin jek!Hehehe

Lets see some pics I snap it from tv. Ngeh ngeh. Sebab nk tunjuk yang saya memang betul2 menonton Miss Universe tadi. Hehehe.




final 5

4 runner up from China


3rd runner up from Philippines


2nd runner up Brazil


yang baju putih tu tempat kedua. She is from Ukraine


during the announcement. Miss Angolaaaaaaa! 




pastu kena peluk2 dgn other contestant. Deborah Henry ada jugak lettew tp dia tak menang. Hehe









Caya lah Miss Angola!

Tuesday, September 13, 2011

162 Jodohku

Tuesday, September 13, 2011
Assalamualaikum semua!!

hai what are you guys doing?

I'm doing nothing. Kepala tengah ting tong macam takleh nak fikir ape2. Stresss stresss. Tak abis2 tu dari semalam. I don't know what's wrong with my head. Isk isk. Kata dia pergi la jumpa doctor. But i always said 'nanti la nanti la and nanti la'. Ye la pening pun bukan selalu, kadang2 je. Nanti dah buat appointment dengan doktor kepala ok pulak time tu Hehehe. Kepala ni ngada2 letteww. =P



After take breakfast nasi lemak with my mum, i go straitght to ruang tamu and wacthing television (ni la keje orang orang takde keje kan). Boringggggggggg. But what else i can do. Nothing! Belek2 channel tv yang ada tertengok pulak ada video clip Anang n Ashanti (which is his girlfriend). Romantic video clip. Me like!

Jom tengok sekarang! Jeng jeng jeng....




romantic kan! 

Monday, September 12, 2011

161 i am!

Monday, September 12, 2011




ok bye!


i'm alrite...dont worry................

Sunday, September 11, 2011

160 Hari minggu hari untuk menjiwang!

Sunday, September 11, 2011
Assalamualaikum semua.


Happy weekend everybody!


What are you guys doing today?


Today is the day for me to relax. Tadi cakap kat mak, hari kita jangan buat apa2 even membasuh baju. Haha. Memang nak rehat saje la. Hehe


Since today is Sunday, so I want to berjiwang jiwangan je lah. Hehe


Let's watch these video clip. Abaikan lirik2 yang macam berbunyi orang putus cinta. Kita layan jiwang2 dalam lagu jiwang2 jek okekkkk.. Hehe!
















the romantic songs for today!


Mari la kita layan2 sama. Siapa2 yang ada boyfriend tu pergi tepon cepat2 pastu nyanyi jiwang2 sama2. Hehe








I love u all! Mmmmuuaahhh...








as-salam~~


tata!

Thursday, September 8, 2011

159 Kecohnya raya!

Thursday, September 8, 2011


Assalamualaikum semua!

Amacam korang punya raya? best tak?

Saya punya raya simple saja. Raya 1st hanya stay dirumah. Cuma petang tu adalah pergi beraya kakak yang sulung dan rumah nenek. Pastu balik dan stay dirumah tengok tv. Raya cerita kt tv best2 woohhhh. Hehehe

Pastu raya kedua pergi beraya rumah makcik2 tapi takde amik gambar pulak. Huhuhu..

Saya sebenarnya tunggu kt rumah takde orang baru keluar beraya dengan kawan2. Best giler dapat keluar beraya dengan kawan2. Ada kawan yang 11 tahun tak jumpa. Bila dapat jumpa memang havoc la. Kecohnya raya!

Malas la nk cerita lebih. Layan gambar je meh! =)
Ni entry penuh gambar sahaja ok. Malas nak buat part by part. Weeekkkkk...=p


rumah nenek



bergambar kt ruang depan rumah nenek...hehe


ni pun sama
























susah sgt nk susun bg cantik...hahaha




budak depan je gambar takde yang spoil..lain semua spoiledddddddd...hahaha








best shot of us!




alongs family










abg adis family






























kawan2 yang dtg beraya kt rumah



ya allah rupa mcm aku punya anak...hahaha...




uihhhhh gitu la raya saya. Gamat di buatnya. Tapi sedih sikit sebab masa beraya dengan kawan2 tu terlupa nk tangkap gambar daa. Aduh ralat betul lah!


Tunggu raya tahun depan la baru tangkap gambar baru! Hehehe




Saya tau raya korang semua meriah jugak. Tak payah tanya pun saya tau dah. Hehehe...


Sampai situ je lah yoo. Sorry full of pics!



as-salam~~