Saturday, August 20, 2011

153 Kuih raya dari sini ke bintang-bintang

Saturday, August 20, 2011
Assalamualaikum semua...

selamat petang..

watpe tu?



tak tahu la kenapa lepas buat kuih raya yang 1st tu terus gian nak buat kuih raya yang lain pulak. Mak cakap kuih raya dah ada banyak dah. Ops banyak beli sebenarnya tapi tangan gatal gak nak membuat kuih lain.

Tengok bahan-bahan nak buat kuih raya ada lagi. So main campur2 je la apa yang ada. Gila lah. Konon cam terer la kan. Jadi tu memang jadi. Ada rasa lah. Tapi tak tahu berapa lama masa yang sesuai untuk membakar. 

Cis 1st trip kuih HANGUSSSSS! Memang tension la. Eh takde la tension sangat tapi rasa tak best la sebab kuih hangus. Hukhukhuk

Disebabkan kuih dah hangus malam tu. Simpan doh yang lain2 tu dalam peti sejuk. Boleh gitu. Sambung bakar esok pagi je la. Main agak2 je la waktu membakar tu. Kerja asyik bukak oven tu sebab nak make sure kuih tak hangus. Hehehe

Ni lah kuih kedua saya buat. Jangan tanya resepi sebab buat main hentam jek. Hahaha. Tapi rasanya sedap tau!





sudah siap kuih kedua! Berjaya jugak menyiapkan bakar tu. Keesokkan hari nya terus siapkan bakar semua kuih raya tu. 

Cuma rasa kuih tu pucat sikit. Kalau tau taburkan coklat rice tu tapi takpe lah. Hehe





Nama kuih raya ni kuih raya dari sini ke bintang2 sb bentuknya bintang2...Hahaha...






ok tata!


as-salam~~

No comments: