Saturday, August 13, 2011

150 Jangan Lupa Namaku

Saturday, August 13, 2011
Assalamualaikum semua!!

dah tak sabar nak tunggu buka jap lagi eh...

Tunggu tau. Tak lama dah. Jap je. Jap je pun saya sempat nak update blog. Hehe


Nak tanya korang tengok tak cerita kt slot Samarinda yang bertajuk Ramadan Terakhir. Alaaa mesti la tengok kan. Cerita ni tengah hot kan. Semua orang sibuk nak tengok kan.

Soundtrack cerita ni meletopsss kan. Saya suka sangat dengar. Tapi kalau search kt Youtube ke Google ke memang takde langsung gambar diorang. Kt video klip pun takde. Cedihhhh. Hukhukhuk

Siapakah mereka ini? Terus menjadi tanda tanya kan. Huhuhu

Suara memang mantap habis. Tak dapat nak teka la suara siapa ntah. Cuma yang saya tahu yang perempuan tu Ana Dahlia. Alaa sekarang awek Chef Riz anak Chef Wan tu. Best gak suara dia. Mendayu habis. Meleleh beb! Ooppsss kang batal puasa! Hahahaha

Ni saya bg dengar sikit la. Tu pun amik kt youtube jek..Hehe



Lirik lagu Jangan Lupa Namaku
Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tidak di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku
Kerana aku mengingatimu
Kerana aku menyintaimu
Andai aku bisa bertemu mu
dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
air mata pasti deras gugur
Kerana aku merinduimu
kerana aku sentiasa menyintaimu ….ooooo
sepenuh hati
Walau kamu jauh di mataku’
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku sentiasa mengingatimu
Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh sepenuh hati
Walau kamu jauh di mataku’
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku sentiasa mengingatimu
Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh
kekasih hati..
Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati
Kerana aku merinduimu
Kerana aku sentiasa  menyintaimu

Best dengar lagu sebelum kite berbuka jap lg. Hehehe




Alaaaa ada masa lagi. Nak pokpek lagi kt sini. Boleh kan. Hehehe
Kalau tahun lepas kite tengok cerita "Syurgamu Ramadan", tahun ni kita tengok "Ramadan Terakhir". 
Masa saya tengok "Syurgamu Ramadan" tahun lepas, memang tak pernah miss la. Hari2 mesti tengok. Ingat lagi betapa bongkaknya seorang nenek taknak terima cucu sendiri. Last2 nenek diorang balik rumah cucu2 dia untuk masak rendang pagi raya. Pastu diorang nanges2. Sedih sangat. Masa tu episod last cerita ni diorang buat double episode malam raya pulak. Memang menangis lah!
Sob sob sob sob...

Adakah cerita "Ramadan Terakhir" akan buat saya menangis jugak? Kita tengok la sampai episode last. Hehe. Harap touching la kan supaya saya boleh ingat cerita ni sampai mati. Hikhikhik

Cerita "Ramadan Terakhir" ni arahan Ungku Ismail Aziz tau. Alaaa yang jadi Paksu masa cerita "Syurgamu Ramadan" tu la. Waahhhh ingat lagi gitu. Memang berbekas di hati la cerita tu. Hehehe


Nanti korang jangan miss cerita ni tau. Kena tengok sampai habis tau. Kite tengok siapa yang melalak depan tv malam raya kang. Hikhikhik

Ada 1 minit lagi waktu berbuka kawasan Pontian ni. Selamat berbuka semua kawan2 yer..heheh


Oppssss...


Siapa perasan watak Akhie driver Tuan Hisyam dalam cerita Ramadan Terakhir? Nama Jaslin Puasa tau. Dia cute sangat! hahaha...Dia best student kolej mana ntah. =)



Dah2...



SELAMAT BERBUKA SEMUA!!



as-salam~~~~


10 comments:

Shaherah said...

wah.. macam menarik je cerita nyer kan.. shera tak tengok pulak.. sebab bukak channel laen.. hehehe..

kalau macam tu.. Shera nak try tgk lar nanti..

アヌムちゃん said...

mesti bestkan ramadhan ni byk cite2 best gk kot kt tv kan..tp sedih laa dkt jepun xleh tgk..huhu

eimanhikmah said...

shahera = tgk la..kalau tertinggal, tgk kt tonton.com..=)

eimanhikmah said...

FMTY = kt jepun takleh bukak tonton.com ke?kt situ byk cerita byk cerita tv3 tau...=)

sha my heart said...

masa tahun lepas tak dapat tengok rasanya sb tak ingat pun.
tahun ni sempat la tgok, ramadhan terakhir =)

eimanhikmah said...

sha my heart = ok kali ini kena ingat tau..hr selasa rabu n khmis kul 10.30 malam...ingt tau..msti tonton!

~azillakhalison~ said...

thanks coment mt entri :))

durian tu cam pelikk jer hehe

eimanhikmah said...

azillakhalison = nti dtg la sini lg...hehehe...

durian tu mmg pelik..tp isi sedappppp...hhee

anismelon said...

anis tak pernah tngk..weeee..t anis try tngk..

eimanhikmah said...

anismelon - tgk la..cerita ni best!