Monday, July 25, 2011

142 main doktor-doktor dengan mak!

Monday, July 25, 2011
Assalamualaikum semua!


wahhhhhh hari ni saya sudah buat 150 entry. Gila banyak dah cerita saya ceritakan. Hehe. Cerita suka suki saya selama ni. Alaa takmoh emosional sangat lah. Hehe. Saya ok je sepanjang berblogging ni. Mengisi masa lapang jek. Memang lapang sangat kan. Orang tak kerja lagi memang banyak masa terluang. Kehkehkeh.

Kat rumah tinggal mak, ayah dan saya saja. Jadi kerja-kerja rumah bukan bertimbun2 pun. Sekali kemas untuk 2 ke 3 hari. Gila save bajet kan. Alaa siapa je yang nak sepahkan. Paling tak saya sepahkan bantal depan tv sebab suka sangat golek2 depan tv sorang2. Haha.

Pagi tadi tengah takde kerja, saya amik mesin check tekanan darah pastu saya check tekanan darah. Mangsa saya ialah mak saya. Haha. Mak tengah masak kt dapur pun jadi mangsa kan. Mak pakai apron lagi tu. Suruh mak hulur tangan pastu check tekanan darah mak. Timing salah sikit sebab dah lepas makan. Mak cakap, doktor suh check masa sebelum makan, baru lah betul bacaannye nanti. Amik 3 kali bacaan pastu buat purata. Lepas kira2, tekanan darah saya dan tekanan darah mak saya adalah NORMAL. Yeay!

Yeay yeay kami sihat. Alhamdulillah. Esok kang kalau rajin, bangun tidow terus check lagi. Kalau ingat la. Haha. Mak pesan kalau nak sihat kena makan makanan yang sihat2 je. Pastu dah pagi tadi sarapan mak buat quaker oat jek. Jadi lah! Kata nak sihat kan. Hehe


ni mesin nya. 

ni tangan mak saya.

ni tangan saya. hehe



see mak tengah pakai paron nak masak. Kena kacau dengan saya! Hahaha. Mak masak tomyam tadi. Sedapnye!






ok la tu saja hari ni. Kepala tengah ting tong. Tu yang buat perkara mengarut. Hehe. 




As-salam~~

tata!

2 comments:

Ana Jannah said...

saya pon nak check gak la..kne wat appointment x?? thee XD

eimanhikmah said...

ana jannah = boleh dtg ke rumah anytime dan service pun free....hehehee