Sunday, July 31, 2011

147 mari kutip buah kelapa untuk stok raya nanti!

Sunday, July 31, 2011
Assalamualaikum semua!!


selamat berpuasa esok!


orang yang mengishtiharkan puasa tu dah tukar orang lain lah! siapa perasan?


saya tak perasan pun sebab saya mandi tadi. Hehe


puasa baru nak start esok tapi semangat raya dah terasa nih!


semalam saya dengan mak ayah dan 2 orang anak buah dah kutip kelapa buat stok untuk raya. Keh keh keh!


korang jangan main2 dengan kelapa..nanti raya tibe2 harga kelapa melambung naik, baik simpan kelapa untuk kegunaan sendiri. takyah beli2 lagi dah. Hehe


tapi elok ke kelapa tu sampai raya?


Ntah lah! Hehehe


Sebenarnya saya pergi jenguk kebun ayah saya yang baru beli semalam.


Sejak beli tak pernah tengok lagi. Jadi ayah saya bawak la saya tengok kebun baru tu.


lepas tu mak nampak kelapa tu,mak suruh kutip la. Rugi kalau tak kutip kan. 




budak 2 ni je yang semangat kutip kelapa..hehe

budak ni posing kt dalam kebun je.


ni lah kebun nye, baru siap bersihkan semak yang semak tu...huhuu






sekarang kelapa ada kt belakang dapur.


tak tahu elok sampai raya ke tak. 


kalau tak elok kena kutip lagi lah! Hehehe










entry mengarut je! lantak lah!




selamat berpuasa sok!




as-salam~~

Saturday, July 30, 2011

146 Titian Kabur buat aku menangis!

Saturday, July 30, 2011
Assalamualaikum semua!


Malam2 cmni rugi lah kalau tak layan drama touching2 kan. Hehe


Mula2 tadi tengok cerita Tahajjud Cinta kt TV3. Tapi cerita tu tak touching la sangat. Boleh la.


Pastu tertekan pulak TV2, alamak ada Rozita Che Wan. Saya suka dia lah. Sebab dia cantik. Cantik tau. Cantik sangat. 


Mata dia lawa. Suka tengok. Siap ada tahi lalat bawah bibir.


Eh dah melalut pasal Rozita Che Wan pulak. Hehehe


Sebenarnya saya nak bagitahu yang saya baru je habis tengok cerita Titian Kabur. Si RCW tu berlakon.


Kisah kakak yang menganggap diri sempurna. Sampai sanggup membuat keluarga dia berkecil hati dengan dia termasuk suami dan anak dia.


Last2 dia kena cerai dengan suami dia.


Pastu dia dapat balasan dari semua perbuatan mungkar dia tu.


Hukhukhuk. Cerita ni sedih.


Saya tengok sampai nak ternangis. (Oooppss padahal dah nangis sikit) Hehehe


Camni la cerita melayu yang best. Penuh dengan tauladan dan iktibar.


Saya tersentuh! Sob sob sob..






dia sangat cantik kan??





ok la saya nak tidow dah. Sok ada urusan kena setel! 


Chaiyok!!






as-salam~~ 


dan


selamat malam.....

Thursday, July 28, 2011

145 layan bola sambil makan dorian!

Thursday, July 28, 2011
Assalamualaikum semua!

tengok bola ke?

aduiiii sakit hati tengok ni. Buat tambah dosa je! Kutuk sana kutuk sini kan!

Ayah pun dah naik sakit tekak jerit2!

Dari sakit tekak jerit2 tengok baik saya pergi ke dapur makan dorian!

Kalau makan sorang2, tibe2 terus reti kopek sendiri!

Keh keh keh...

Selalu minta manja2 kat ayah suh kopek kan dorian. Tapi ayah cakap sekarang bola lagi best dari dorian. Terpaksa la buat muka pandai kopek dorian sendiri.

Lepas makan 1 bijik. Opppsss setengah bijik jek terus takde mood nak makan banyak2 sebab tak feel la makan dorian sorang2.

Terpaksa tunggu 1st half tamat. Baru boleh mintak ayah kopekkan dorian lagi. Nak makan banyak2. Hehe

And now, dah masuk 2nd half. Dorian 5 bijik pun selesai! 3 beranak makan dengan lahapnya! Hehehe

Sakit tekak ke tak sakit tekak, dorian tetap pojaan hati. Haha!

hahahaha....muka lisa surihani jadi alas nk kopek dorian!

hahaha...ada jugak!



bola tak habis lagi. Terpaksa beralih ke tv lain sebab nk layan cerita Ramadan Terakhir.

Best gak cerita tu. Layankan je lah!








go go go Malaysia!

Wednesday, July 27, 2011

144 Saya sedih la ni

Wednesday, July 27, 2011
Assalamualaikum semua....


hari ini mood nak tulis panjang tu kureng sikit..hati ini ehmmmmm....












lagu sedih pulak!



sob sob sob!

Monday, July 25, 2011

143 Hitler pun baik tau!

Monday, July 25, 2011
Assalamualaikum.....


Saya dah kenyang. Makan tomyam udang mak masak tadi. Hehe. Sedapnyeeeeeee.....Hehehe


Dah lepas makan terus lepak depan laptop lagi. Tapi tv kt depan sana on jek. Membazir jek. Tapi kalau off sunyi pulak rumah ni. Tatotttt...Hehee..


Ni lah kalau dah jadi anak tunggal dari enam beradik ni. Bila semua orang takde kt rumah, memang tak tahu dah nak watpe. Hehe


Duk godeh2 blog orang, jumpa satu artikel yang tunjuk gambar2 Hitler. Ohhhh rupanya Hitler juga manusia yang baik. Taklah sekejam mana pun. Alaaa kalau dah manusia, dalam hati sanubari mesti ada sifat baik kan. Sebab tu isteri dia pun cantik dan jatuh cinta kt Hitler ni kan. 



















ni mungkin masa dia jadi pemimpin dulu. Tetap berjiwa rakyat kan. Hehe










saya tau ni entry copy n paste. Sekadar berkongsi cerita!




as-salam~~




tata!

142 main doktor-doktor dengan mak!

Assalamualaikum semua!


wahhhhhh hari ni saya sudah buat 150 entry. Gila banyak dah cerita saya ceritakan. Hehe. Cerita suka suki saya selama ni. Alaa takmoh emosional sangat lah. Hehe. Saya ok je sepanjang berblogging ni. Mengisi masa lapang jek. Memang lapang sangat kan. Orang tak kerja lagi memang banyak masa terluang. Kehkehkeh.

Kat rumah tinggal mak, ayah dan saya saja. Jadi kerja-kerja rumah bukan bertimbun2 pun. Sekali kemas untuk 2 ke 3 hari. Gila save bajet kan. Alaa siapa je yang nak sepahkan. Paling tak saya sepahkan bantal depan tv sebab suka sangat golek2 depan tv sorang2. Haha.

Pagi tadi tengah takde kerja, saya amik mesin check tekanan darah pastu saya check tekanan darah. Mangsa saya ialah mak saya. Haha. Mak tengah masak kt dapur pun jadi mangsa kan. Mak pakai apron lagi tu. Suruh mak hulur tangan pastu check tekanan darah mak. Timing salah sikit sebab dah lepas makan. Mak cakap, doktor suh check masa sebelum makan, baru lah betul bacaannye nanti. Amik 3 kali bacaan pastu buat purata. Lepas kira2, tekanan darah saya dan tekanan darah mak saya adalah NORMAL. Yeay!

Yeay yeay kami sihat. Alhamdulillah. Esok kang kalau rajin, bangun tidow terus check lagi. Kalau ingat la. Haha. Mak pesan kalau nak sihat kena makan makanan yang sihat2 je. Pastu dah pagi tadi sarapan mak buat quaker oat jek. Jadi lah! Kata nak sihat kan. Hehe


ni mesin nya. 

ni tangan mak saya.

ni tangan saya. hehe



see mak tengah pakai paron nak masak. Kena kacau dengan saya! Hahaha. Mak masak tomyam tadi. Sedapnye!






ok la tu saja hari ni. Kepala tengah ting tong. Tu yang buat perkara mengarut. Hehe. 




As-salam~~

tata!

Friday, July 22, 2011

141 Mel B It's A Scary World tapi tak scary pun!

Friday, July 22, 2011
Assalamualaikum!


siapa2 kt sini yang peminat setia channel E?


saya saya saya!! Wah excited sendiri. Hehe...


biase la dah duduk rumah, kan tukang tilik siaran tv je la. Tak best cerita tu, tekan channel lain. Iklan tv ni, tukar channel lain lagi. Haha.


Dan channel yang paling selalu ditilik adalah channel E la. Hehe. Kalau reality show yang paling best bagi saya The Kardahians la. Apa lagi. Diorang relaks je nak wat reality show life diorang. Kencing depan kamera pun relaks je. Haha.


Kalau kissing2 tu lagi la selamba. Hehe. Suka tengok gelagat diorang. Tengok je yer, buat tak.. Hehe


Lagi satu reality show yang agak best ialah Kimora LITFL. Kimora ni pun selamba badak je orang nya. Tapi jarang tengok Kimora LITFL sebab jarang ada siaran ulangan macam The Kardashians. Huhu


Tapi tapi tapi reality show paling borrrriiiingggggg ialah Mel B it's a scary world. Tapi tak scary langsung. Borrrinnggg! Hahaha... Kalau korang tengok mesti boring giler. Hehe






Try la tengok, mesti korang boring. Tak scary langsung. Si Mel B macam nak jadikan scary tapi tak berapa nak scary sebab suami dia si Stephen tu kelakar. Jadi tak best la. Huhuhuu












eh ntah ape2 mengarut hari ni. Apa kes??






korang baca je lah yer.. Heheh




Thanks for reading!




as-salam~~

Thursday, July 21, 2011

140 Anissa

Thursday, July 21, 2011
Assalamualaikum everybody?


cerita bersiri Anissa dah tamat tadi. Sedih!


Last2 Balkis mati kan? Hukhukhuk


Tapi nasib baik Anna maafkan Balkis and Farid. Ok la tu kan sebab rupanya Anna ni rampas Farid dari Balkis. And then diorang kawen tapi takde anak pulak kan. Gitu lah cerita nya. 


Ending tadi, Anna pregnant. ehmmmm tibe2 je. Tapi lagi sian dia nanti pregnant sorang2 je.


Apa cerita baru minggu depan ek? Tak sabar nak jadi penonton setia.. Hahaha.


Ape pun cerita Annissa memang superb best! Hehehe






kelas la cerita macam ni! hehe

139 kasih ayah sampai ke syurga

Assalamualaikum semua..

sihat tak korang hari ini?
saya sihat sangat. Mana taknye kerja makan je hari ni. Hahaha.
Teruk betul kan? Takpe la janji saya bahagia. Ahaks!

Hari ni ayah saya keluar rumah saja.. Dari pagi sampai ke maghrib. Cam rindu pulak kt dia. Ye lah selalu ayah ada je kt rumah kan. Semalam saya buatkan surat berhenti kerja dia. Ayah cakap dia taknak kerja lagi sebab dia dah tua. Ayah dah 60 tahun dah. Alasan dalam surat tu saya tulis yang ayah saya mengalami masalah kesihatan. Tapi bukan lah sakit yang teruk2. Sakit2 orang tua saja. Demam 2 3 hari pastu ok. Camtu lah. 

Cuma yang macam saya sayukan, tapi bukan baru perasan la. Ayah dah berumur 60 tahun! Cam tak percaya tau. Kalau korang semua tengok ayah saya memang tak macam orang 60 tahun tau. Cam orang umur 50 tahun je. Serious! Ni kes nak puji ayah sendiri ni. Hehehe.

Sekarang ni dia dah tak kerja. I mean tak kerja dengan orang lagi. Sekarang ni dia fokus kat kebun dia je. Kat kebun pun dia ada kuli yang buat. Ayah pantau je. Kira bos la. 

Ayah saya ni penyayang sangat tau. Dia lagi soft dari mak saya. Sebab mak saya ni garang kadang2. Hehehe. Ayah saya sangat care kat anak2 dia sampai kalau dia tau anak2 dia susah mesti dia nak tolong. Macam abang saya yang ketiga, dia kerja kt KL sana, tapi kerja dia susah, ayah ni caring sangat sampai tak sampai hati nak biar anak dia susah kt sana. Caring sangat kan?

Hari tu saya makan durian yang ayah beli, ayah siap cakap nak hantar durian kt abang saya yang kat KL tu sebab ayah cakap durian kt KL sangat mahal. Hehe. Untung2 anak2 dia kan..

Tu belum masuk anak2 dia nak sambung belajar. Dia jugalah yang drive dari Pontian ni sampai ke destinasi. Takdenya anak2 dia ni pergi mendaftar naik bus. Hehe. Cuma tak drive kapal terbang je masa saya nak study kt Sarawak. Haha. Tapi ayah jugak yang pergi hantar saya ke sana kan. Masa akak saya nak pergi study kt UK, dia jugak la yang hantar ke KLIA. Ayah jugak......

Sekarang ni turn saya pulak nak cari kerja. Tapi kerjanya tak dapat2 lagi. Tapi ayah saya dah janji nak bagi kereta sebab dia cakap susah nanti nak pergi kerja kalau takde kereta. Tapi saya tak tahu lagi camner sekarang sebab kerja pun takde lagi. Dan kalau saya amik kereta kt rumah ni. kat rumah ni nak pakai kereta apa pulak. Takpelah. tunggu je la nanti. Hehe

Opppsss ni bukan kisah sedih. Ni kisah gembira sebab saya ada ayah macam ayah dia. Ayah saya yang sangat caring. Caring sangat tau! Jangan jelesh! Hehehehe

ADIK SAYANG SANGAT AYAH TAU!

masa kitorang pergi makan pizza..ayah belanja! hehe


tu saje la hari ni!

terima kasih kerana membaca yo....hehe

as-salam~~~

Wednesday, July 20, 2011

138 tolong! awek aku pontianak

Wednesday, July 20, 2011
Assalamualaikum semua!

alahai skrg ni mood nak update blog mmg kureng sikit la....sorry yerk....huhuhu

Plan nak tengok Transformers tapi waktu tayangan tengah malam. Malas la nak tunggu lama2. Masa tu cerita yang ada dengan waktu kitorang sampai tu cerita Tolong Awek Aku Pontianak je. Jadi on je la. Terus beli tiket and masuk dalam wayang. Hehe. Lebih bagus cmtu kan dari kena menunggu lama2..

Starting tengok cerita dah kelakar! Hahaha. Bongok betul si Pian dalam cerita ni. Si Bob pun bongok. Saya kalau tengok cerita kelakar memang ketawa tak reti nak cover2. Ketawa je terbahak-bahak. Lantak la.



Kira puas hati la cerita ni walaupun cam bodoh je cerita ni kan. Ingat ni Twilight ke? Tapi bagi saya cerita ni lagi kelakar and lagi best  dari cerita Twilight tu. Oppssss sorry kepada peminat Twilight..hehe

korang pergi la tengok jugak...tapi ntah2 sok dah habis tayangan.. Ntah la!


ok la tu je la..

terima kasih kerana membaca..ayat skema disitu..ahaks!

as-salam~~

tata!

Saturday, July 16, 2011

137 lamanya tak update blog..rindu!

Saturday, July 16, 2011
Assalamualaikum....


saya lama tak update blog...rindu!

kadang2 sebelum tidow terfikir yang saya tak update blog lagi..tiap-tiap malam fikir  camtu..sudahnya dekat 2 minggu tak update blog...huhuhu...

terima kasih kepada yang sudi singgah...kadang2 saya bukak dashboard masih ada yang drop komen...terima kasih banyak2...hehe

kenapa tak update blog?sebabbbbb saya tak tahu nak cerita apa...alaaa takde cerita sangat..kadang2 tu ada terfikir nak update pasal sesuatu perkara tapi ntah la...bila nak tidow malam terus tak jadi cerita dalam blog....

lagi pun sekarang saya tidow awal tau! hehe

nanti kalau ada cerita best saya update lagi la ok...

mish2 u all!!

saya nak tidow dah...gudnite!

ni lagu dulu2 masa kite semua zaman remaja lagi...sape ingt??

khas untuk semua!

tata!

insyaAllah pasni saya akan rajin update blog...tunggu ye!





p/s dulu kalau tengok video klip lagu ni saya akan tengok berpuluh2 kali..haha

Sunday, July 3, 2011

136 Beribu sesalan

Sunday, July 3, 2011



Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila

Ku susuri malam ini Yang tidak berbintang sunyi sepi Juga rembulan dah menghilang Dalam kelam ku sendiriKu mencari hembus bayuYang selalu berbisik madah rindu Kini membisu dalam sayu Tidak ku temu suaramu Kekasihku di jalanan yang berliku Di saat ku perlukanmu Tertutup jua segalanya terhadapmu Di sini ku tersedu-sedu Setelah cinta pergiKu mengusung duka ini diiringi Kisah janji dimungkiri lagi Kekasihku di jalanan yang berliku Di saat ku perlukanmu Tertutup jua segalanya terhadapmu Di sini ku tersedu-sedu Setelah cinta pergiKu mengusung duka ini Diiringi Kisah janji Dimungkiri Dimungkiri Sia-sia ku Mencintaimu Setia padamu Percayakanmu Sebak dadaku Retak hatiku Luka jiwaku Dihiris pilu Sia-siaku Mencintaimu Setia padamu Percayakanmu Sebak dadaku Retak hatiku Luka jiwaku Dihiris pilu Beribu sesalanku...









sob sob sob sob~~~

135 alahai cutenye....







cute kan kasut kat atas ni. Pernah kasut ni masa tengok cerita kt tv indonesia. Hehe. Kalau ada duit nanti, memang nak beli terus pastu pakai! hahaha...


style ape pakai kasut camni. Ala ala boot gitu. Ke ni memang panggil boot? Opsss tak tahu pulak. Ah takpe2 janji nanti sampai masa mesti nak cari sampai jumpa!


Pakai flat2 sudah. Saya bukan minah koboi yang kena naik kuda keliling kampung tu! Hehe..

134 Jobless

Assalamualaikum...

saya sekarang memang jobless! mintak2 kerja tapi semua tak respon lagi..sebagai memenuhi masa yang ada, kerja saya tengok tv sahaja..hahaha...setakat drama kt channel DIVA tu saya petik jari saja sudah tau jalan cerita..ecehhh terbelagak pulak..ye la kalau tu di ulang2 berkali sehari mau taknya boleh hafal jalan cerita tu..hehe

lama baru update cerita saya...saya buat secara kompilasi je la..hehe..ni kisah dari minggu yang dulu..blog tgh bengong,tu yg takde mood nak update cerita..tp jangan risau sebab sekarang mau update banyak2...hehe...

meh saksikan gambar je la ye!















alaaa dah malam...malas betul la nk tulis caption..apakah kaitannya..hehe...cmni la bgtau secara pendek jek..dalam minggu lepas tu akak saya nak wat aqiqah, tu yg pergi kandang kambing tu..budak kecik tu memang tak reti takut walaupun tengok kambing tengah sembelih..rileks saja! pastu masa lepas habis kenduri rumah akak saya tu, ada suprise besday party untuk abg ipar saya.pastu masa 29 june tu saya pergi jemput mak kt sekolah dia sebagai hari terakhir dia mengajar..pencen leteww..hehe..pastu soknya besday mak saya tapi kena pow dengan anak dia makan kt pizza hut...gitu laaaa...hehe

hari sudah malam...mau tidow...krohhh krohhhh...

selamat malam...

as-salam~~