Monday, June 27, 2011

132 Kenapa Facebook Warna Biru ehhh?

Monday, June 27, 2011
Assalamualaikum dan selamat pagi semua!


mood anda hari ini camner?


ok?


ko?


saya ok..ceria saje..hehehe..pagi2 buta dah bangun..


ye la kalau hari isnin mood orang ni jadi lain mcam sikit...


whatever lah...janji korang bahagia...


Sebelum saya buka blog ni saya log in facebook dulu. Tengok ape2 update. Kot2 ada la. Saya bukan orang yang glemer  yang mempunyai notification berpuluh2. Haha!


Kadang2 korang terfikir tak nape facebook tu color biru? Macam kt gambar bawah ni.



ni si empunya facebook Mark (malas nak eja nama belakang sebab susah nk eja. Haha)


sebab nyeeee si Mark tu buta warna! Boleh gitu. Maybe dari lahir dah buta warna kan. Dia buta warna merah dan hijau dan warna terbaik yang dia nampak adalah BIRU. Sebagai pengasas Facebook, warna yang menjadi pujaan hati adalah BIRU. Hehe.


Terpaksa la kita terima warna facebook tu biru walaupun kita tak menyukainya. Haha. 






p/s kalau Facebook warna merah mesti lagi memikat hati. Apakan daya. =p

6 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

hahahaha

Nurul Eiman Hikmah said...

khairi = hahahaha jugak..=) hehe

tyha sarkawi said...

comel jek ;D

Nurul Eiman Hikmah said...

tyha = hehehe...kan kan kan?

She's Gee said...

salah satu sebab adalah krn mark zubeker ni ialah org yahudi dan bendera org yahudi/israel adelah berkaler biru dan putih..

Nurul Eiman Hikmah said...

she's gee = oh ye ke...br saya tau...thanks coz bgtau....