Monday, June 20, 2011

127 Mari kita berlibur di Indonesia pulak!

Monday, June 20, 2011

Assalamualaikum blogger2 sekalian.....

korang dah makan belum?saya sudah..makan nasi lauk ayam masak merah and sayur kentang..nyum nyum..dah kenyang tadi but now cam lapar balik! hahahaha...teruk betul..mana boleh makan banyak nanti gemuks! =p

ehh ke mana saya menghilang 2 hari lepas? jeng jeng jeng....eleh bajet ada yang mencari konon....haha

alaaa takde la pergi jauh mana pun, saya pergi Indonesia jek pun...pergi Tanjung Balai, Pulau Karimun, Indonesia..oversea gitewwww..haha..'eleh setakat pergi belakang rumah kena cop pasport antarabangsa jugak ke?' saya jawab 'mesti la, ni nak pergi Indonesia la'..pastu dia duk ketawa kan saya..ceh!

kalau korang nak tau yang Tg.Balai tu dekat sangat dengan rumah saya..naik ferry satu jam sampai..dekat sangat..cuma kenalah ada pasport antarabangsa tu, kalau tak takleh masuk lah..kang jadi pendatang haremmm pulak..kuikuikui...

pergi pun dua hari jek..tidow kat sana 1 malam..saya ikut parents saya yang nak membeli barang kt sana..kira saya ni menyibuk je la..ahaks!

saya dah beberapa kali pergi sana..ni saja jelah ikut dan memang mak ayah saya mengajak..saya ni pantang di ajak..haha! kalau dah kaki jalan, ajak pergi mana2 pun ok jek walaupun kat sana tu biasa2 jek...hahaha!

takmau cerita banyak la..meh tengok gambar2 saya masa kt sana ok!

masa bertolak hari sabtu

setelah satu jam, sampai jugak port tg.balai karimun

sampai2 lapar terus makan nasi padang...sedappppppppp

see...cara diorang susun makanan tu xde kt malaysia kan?

hotel yg ktrg stay..antara hotel yg best kt sini

permandangan dari hotel...nampak ferry kuar masuk tau

jalan2 n shopping pastu singgah minum petang kat LAWET CAFE

mocha ice blended..sedapppppppppppppp

malam pulak dinner kt sini...lawa gilerrrrrr restoran ni tau.....

nama nasi ini adalah NASI TIMBAL KOMPLIT...bukan ayam penyet yerr kawan2....dan rasanya sedapppppppppppppppppp

see again...nasi tu digulung cmtu...tak pernah tengok kan...heheeh

with my mom depan restoran tu

nama restoran ni PONDOK ALI EMAS

soknye ahad breakfast kt hotel...nasi goreng...pakai tudung sama and baju sama...haha..malas ehh nk tukar banyak2...=p
with my lovely mom

dalam hotel...hehehe

jalan2 pagi tu saya snap gambar hotel ni..hotel ni saya stay mse dtg sini dulu2..hee

ni ppejabat pak polisi yaa...huhu

ni pulak masjid baitul karim

time to go home...nak balik dah..hehe

peace yawww!! nice trip again....lepas tangkpa gambar ni saya tidow sampai jeti malaysia....hahaha



nice holiday again with my parents...hehe..tiap2 minggu jalan je..nasib la penganggur setia ni kan..rezeki berjalan kita pergi je la..ni baru tg.balai..tempay shopping yang best sekali ialah Batam tapi jauh sikit la..tu memang la syurga shopping..teringin jugak nak pergi sana lagi..dulu pernah pergi tapi lama dah..kang tunggu kerja ada duit boleh jalan2 sana pulak..hehe..


ada sapa2 minat nak jalan2 sini..boleh email kt saya..semua bisa diuruskan..hehe..tibe2 nak jadi agensi perlancongan pulak..ahaks!

ok la sampai sini la dulu..

thanks for reading!


as-salam~~~






5 comments:

nur aishah bte abd hadi said...

ada barang apa erk kat situ
hee

Nurul Eiman Hikmah said...

ada banyak sgt..tp skrg dah mahal pulak...beli sikit2 jek....=)

cg4dis said...

berjalan sakan ye ko eiman :p

cg4dis said...

berjalan sakan ye ko eiman :p

Nurul Eiman Hikmah said...

cg4dis = hehe..sebelum keje berjalan je laaa...=)