Tuesday, May 24, 2011

116 kes carut mencarut

Tuesday, May 24, 2011
Assalamualaikum...

tugas saya sebagai babysitter tak selesai sebab baby nye taknak tidow lagi...sabor je lah...dah takut dengan macam2 benda tapi dia taknak tidow lagi..bangun awal pagi tapi tak ngantuk lagi sekarang ni..tibe2 dia datang bisik2 kt telinga saya mintak bukak game burger kt letop..dia panggil laptop as letop..kalau orang tak faham memang pelik dia cakap..hahaha...

saya cakap kt dia jap2,saya nak update blog..boleh gitu...takpe2 dia baby yang baik hati...hehehe..

hari ni takde aktiviti yang menarik sangat saya buat selain melayan anak2 buah2 saya sahaja..kalau ada kelapangan masa saya akan online facebook n blog kesayangan saya...thanks to 141 followers saya...hehehe...walaupun sedikit tapi saya sayang banyak sangat kt korang tau..

masa dok online kt fb saya tadi, saya ada tengok sorang akak ni dia dok mencarut kat fb..itu adalah perkara yang saya tak suka..isk mencarut kt fb?semua orang akan baca kan..dia tak malu ke kalau orang duk mengata dia suka mencarut...tak best kan cmtu...dan saya telah memblock dia even saya agak kenal rapat dengan dia..

menggunakan perkataan yang tak sesuai dan menjengkelkan..isk! saya tak suka..kalau nak sound2 makcik kedai makan depan office, macam la makcik tu dapat baca kan..pendekatan tu tak sesuai..lagi senang kalau tak mencarut pun..simpan dalam hati je lah..kt dunia ni kan ada macam2 orang, so sabar je lah dengan semua orang dimuka bumi ini..

ada lagi satu kes orang yang suka 'up up' apa yang dia cakap..so annoying! contohnya kalau kita ada kamera canon ixus 105, ohh dia pulak ada sony cyber shot yang paling canggih didunia ini...saya tau dia memang ada kamera yang sangat canggih tapi tak perlu berlagak..kalau semua perkara dia nak berlagak sangat, lama2 orang akan membenci dia..diam2 sudah...kalau nak bagitau orang pun in the right way la...tak payah berlagak2 sangat..



ehmm tu je lah nak bagitau...dah malam ni...nk tidow dah..tapi saya macam tak mengantuk lagi..layan movie dulu lah..hehe...

ok...selamat malam semua!

as-salam~~


No comments: