Monday, May 23, 2011

115 che mek molek

Monday, May 23, 2011
Assalamualaikum....

malam2 baru update blog sebab siang tadi saya malas jek nk on laptop..ape lagi layan tv la kan..siap kemas2 rumah..makan..mandi..solat pastu ngadap tv..semua channel tengok..gila ko banyak cerita best..mana tak nye sebelum ni duk rumah sewa mana lah ada astro dowh...balik rumah astro ada jadi jakun la jap..haha..tu tak campur tengok channel indon lagi...hallloooo rumah aku ni sebelah je dengan indonesia tu haa setakat nak tengok inul gelek2 senang2 je...haha...keji siott sebab aku tak minat inul pun...haha

channel paling best setakat ni saya tengok AFC stand for asean food channel..giler nampak sedap diorang masak..tergoda i..auwww...haha..td layan Cake Boss...giler cantik cake diorang buat...tergoda lagi sekali..siap buat kek aiskrim dalam freezer...gigih betul lah...hehe

and one thing, saya ni peminat family Kardashian ok..hari2 layan keeping up with Kardashians tu beb...semua cerita2 diorang saya layan..suke2..diorang cantik, comel, kaya, glemer, femesh, sumer laahhh...pasal diorang seksi tu takyah lah nk pertikaikan..biar la mereka nak seksi2 ke ape tapi saya suka sifat kekeluargaan diorang tu..diorang sangat rapat dan saling menasihati..best sangat..benda yang elok boleh ambil sebagai pedoman..betul tak?


tadi petang2 masa layan Cake Boss, mak ajak ke dapur..kitorang ada projek kat dapur..hehehe..nak tau projek ape tak?meh layan gambar naaa...hehehe



sebenarnya saya terlepas 2 step..sebab masa tu tak terfikir nak capture pic che mek molek ni kan...tapi tu step yan sangat senang jooo....korang rebus keledek tu pastu kopek kulit dia pastu lenyek pastu gaul dengan tepung bagi keras sikit pastu gentel2 jadi cam atas...senang je kan..hehe...

ok next


pastu bubuh gula tengah2 tu...kalau rasa nak potong kaki cepat letak lah banyak2...hahaha


gentel2 untuk bentukkan n tutup gula dalam tu cm gambar atas..tu adalah tangan mak saya...saya tukang amik gambar jek..hahaha



pastu goreng laa.....pastu sedap dimakan...gula dia mencair meleleh2 tu lah yang menambat jiwa raga saya..fuhhh...terima kasih mak sebab buatkan kuih kegemaran adik...hehehe...


ok cukup sudah membebel malam2 buta...oopppsss saya online dari rumah kakak saya untuk menjadi babysitter jap...haha

nite ollssss...

as-salam~~





p/s saya tengah geram dan sedih dan sebak dan marah sangat sebab kt internet mengatakan yang meatballs kt ikea tu adalah daging babi! memang hell la kan...isk..ppfffttttt!!!

3 comments:

shizakiena said...

kualai awk burok

Nurul Eiman Hikmah said...

kuali tu jgak lah yg wat goreng sambal udang untuk abg tau....=p

shizakiena said...

wek wek yek yek..