Saturday, May 28, 2011

121 Mengantuk lah!

Saturday, May 28, 2011



Assalamualaikum semua blogger...tak tidur lagi....saya ingat tadi nak update blog panjang2 tapi dah ngantuk benor lah! rasa tak larat nk mengadap laptop dah...hehe...

tapi nak minum Clenx tea dulu lah..orang kata bagus eh? boleh hilangkan toksin kat badan eh? boleh naikkan kadar motablisma eh? nak try lah! hehehe...

uisssshhhhhkkkkk mengantuk sangat dah.....yeah seminggu ni nak pergi bercuti lagi...bercuti tak cuti sangat lah....jalan2 kuar rumah jugak lah...kt mana tu? opppsss nanti saya bagitau lah...hehehe

ok selamat malam semua!

as-salam~~



p/s 5 hari jadi 'bibik' kt anak buah sendiri, sekarang saya sudah rindu mereka...lawak kanak2 lagi best dari lawak Maharaja lawak...hahaahha

Friday, May 27, 2011

120 SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!

Friday, May 27, 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!

Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula HARI INI iaitu pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.

CONTEST APE NI?

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah.
Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/

2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)


ok gambar yang saya pertaruhkan adalah ini : 


Seyuman saya paling ceria sebab saya happy sangat nk pergi bercuti kt Pulau Pangkor.mesti la senyum ceria sebab ni percutian pertama selepas saya habis belajar...percutian 3 hari 2 malam tu menyeronokkan..hehehe....masa ni masih atas feri lagi....dengan angin yang kuat tu mmg seronok lah!


ok saya tag kt 3 orang ni..


2) faten hamama 
3) miss fellacca




korang pun join tau...korang kan senyum manis jugak...hehehe






ok tu je...keputusan nye bulan 7 nanti....sabar naaa...


ok..


selamat hari jumaat! jgn lupe lupe pergi sembahyang jumaat tau...


as-salam~~

119 Perfect Two

As-salam~~

saya nak tidow dah...sebelum tidow saya nak tujukan lagu ni kat korang...lagu ni ada kt blog blogfarha yg comel ni...saya dengar lagu ni terus rasa jatuh cinta...lagu ni comel....korang dengar la juge sebab saya nk korang juga gembira macam saya...hehehe....

Auburn
Perfect Two lyrics

Verse1
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Chorus
Don't know if I could ever be Without you
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

Verse 2
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Chorus
Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

Verse 3
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)


selamat malam!!
p/s saya taknak mimpi yang indah2 lagi...tak mimpi lagi bagus...hehehe 

Thursday, May 26, 2011

118 "Cik Ayu Buat Contest: Blog Paling Cute!!!

Thursday, May 26, 2011
Assalamualaikum n hai2 kepada blogger2 sekalian!!


saya join contest....contest dr cik ayu ni haaa....nti saya bg link blog dia tau....




saya join contest cik ayu ni la...korang pun join la...hehehe....

ok tu je! sng kan...

ok...

as-salam~~

Wednesday, May 25, 2011

117 Karak

Wednesday, May 25, 2011
Assalamualaikum semua!

update malam2 lagi...update malam2 buta cmni ada orang baca ke?ni je la waktu terluang yang paling lama untuk saya update blog ni..hehe...siang2 busy nooo lah!

sok hari khamis..korang tau tak ape benda yang best kalau sok hari khamis untuk seorang yang minat giler tengok wayang? ehhh mesti lah sebab sok ada movie baru kuar....sok 26 mei 2011 akan menayangkan filem terbitan KRU bertajuk KARAK.



cerita hantu hantu wehhh...takut takut takut....hehehe...belum tengok dah takut...apadaaaa.....

cerita ni mengenai student kolej yang nak balik kolej kt KL tapi tersekat kt jem pastu lalu jalan lama yang berhantu..jalan karak la tu...huhuhu..

sebelum ni abang saya pernah takutkan saya kt federal highway tu ada wolkwagen kuning tu...mau tak kecut kalau dah balik kul 12 lbh malam..mau taknya saya pasang IKIM.FM je sepanjang jalan...hehe...kang tak pasal2 saya ternampak wolkwagen kuning takde driver pulak....kuikuikuikui....

tapi kan...tapi kan...ehmmm saya dengar kes wolkwagen kuning tu highway jelapang....tapi apasal boleh tersesat kt karak pulak eh....kata nya wolkwagen tu ada kt terowong yg panjang tu kt highway ke ipoh tu....alaaa tak ingt nama tempat (sebab saya oghang johor naaa bukan oghang utara...hehehe)

tapi tak kisah la kt mana2 pun janji saya tak terserempak dengan benda alah kuning tu..hehehe...

memandangkan saya kt kampung ni, aktiviti untuk menonton wayang memang takde lah..jadi tak dapat la nk nonton nye ni haaa...sob sob sob....sedih! donlod je lah...wakakaka....

kalau sape2 yang berada dibandar yang ada panggung wayang moh le pergi esok yer! selamat berhantu hantuan...hehehe
ok selamat malam!

as-salam~~




Tuesday, May 24, 2011

116 kes carut mencarut

Tuesday, May 24, 2011
Assalamualaikum...

tugas saya sebagai babysitter tak selesai sebab baby nye taknak tidow lagi...sabor je lah...dah takut dengan macam2 benda tapi dia taknak tidow lagi..bangun awal pagi tapi tak ngantuk lagi sekarang ni..tibe2 dia datang bisik2 kt telinga saya mintak bukak game burger kt letop..dia panggil laptop as letop..kalau orang tak faham memang pelik dia cakap..hahaha...

saya cakap kt dia jap2,saya nak update blog..boleh gitu...takpe2 dia baby yang baik hati...hehehe..

hari ni takde aktiviti yang menarik sangat saya buat selain melayan anak2 buah2 saya sahaja..kalau ada kelapangan masa saya akan online facebook n blog kesayangan saya...thanks to 141 followers saya...hehehe...walaupun sedikit tapi saya sayang banyak sangat kt korang tau..

masa dok online kt fb saya tadi, saya ada tengok sorang akak ni dia dok mencarut kat fb..itu adalah perkara yang saya tak suka..isk mencarut kt fb?semua orang akan baca kan..dia tak malu ke kalau orang duk mengata dia suka mencarut...tak best kan cmtu...dan saya telah memblock dia even saya agak kenal rapat dengan dia..

menggunakan perkataan yang tak sesuai dan menjengkelkan..isk! saya tak suka..kalau nak sound2 makcik kedai makan depan office, macam la makcik tu dapat baca kan..pendekatan tu tak sesuai..lagi senang kalau tak mencarut pun..simpan dalam hati je lah..kt dunia ni kan ada macam2 orang, so sabar je lah dengan semua orang dimuka bumi ini..

ada lagi satu kes orang yang suka 'up up' apa yang dia cakap..so annoying! contohnya kalau kita ada kamera canon ixus 105, ohh dia pulak ada sony cyber shot yang paling canggih didunia ini...saya tau dia memang ada kamera yang sangat canggih tapi tak perlu berlagak..kalau semua perkara dia nak berlagak sangat, lama2 orang akan membenci dia..diam2 sudah...kalau nak bagitau orang pun in the right way la...tak payah berlagak2 sangat..



ehmm tu je lah nak bagitau...dah malam ni...nk tidow dah..tapi saya macam tak mengantuk lagi..layan movie dulu lah..hehe...

ok...selamat malam semua!

as-salam~~


Monday, May 23, 2011

115 che mek molek

Monday, May 23, 2011
Assalamualaikum....

malam2 baru update blog sebab siang tadi saya malas jek nk on laptop..ape lagi layan tv la kan..siap kemas2 rumah..makan..mandi..solat pastu ngadap tv..semua channel tengok..gila ko banyak cerita best..mana tak nye sebelum ni duk rumah sewa mana lah ada astro dowh...balik rumah astro ada jadi jakun la jap..haha..tu tak campur tengok channel indon lagi...hallloooo rumah aku ni sebelah je dengan indonesia tu haa setakat nak tengok inul gelek2 senang2 je...haha...keji siott sebab aku tak minat inul pun...haha

channel paling best setakat ni saya tengok AFC stand for asean food channel..giler nampak sedap diorang masak..tergoda i..auwww...haha..td layan Cake Boss...giler cantik cake diorang buat...tergoda lagi sekali..siap buat kek aiskrim dalam freezer...gigih betul lah...hehe

and one thing, saya ni peminat family Kardashian ok..hari2 layan keeping up with Kardashians tu beb...semua cerita2 diorang saya layan..suke2..diorang cantik, comel, kaya, glemer, femesh, sumer laahhh...pasal diorang seksi tu takyah lah nk pertikaikan..biar la mereka nak seksi2 ke ape tapi saya suka sifat kekeluargaan diorang tu..diorang sangat rapat dan saling menasihati..best sangat..benda yang elok boleh ambil sebagai pedoman..betul tak?


tadi petang2 masa layan Cake Boss, mak ajak ke dapur..kitorang ada projek kat dapur..hehehe..nak tau projek ape tak?meh layan gambar naaa...hehehe



sebenarnya saya terlepas 2 step..sebab masa tu tak terfikir nak capture pic che mek molek ni kan...tapi tu step yan sangat senang jooo....korang rebus keledek tu pastu kopek kulit dia pastu lenyek pastu gaul dengan tepung bagi keras sikit pastu gentel2 jadi cam atas...senang je kan..hehe...

ok next


pastu bubuh gula tengah2 tu...kalau rasa nak potong kaki cepat letak lah banyak2...hahaha


gentel2 untuk bentukkan n tutup gula dalam tu cm gambar atas..tu adalah tangan mak saya...saya tukang amik gambar jek..hahaha



pastu goreng laa.....pastu sedap dimakan...gula dia mencair meleleh2 tu lah yang menambat jiwa raga saya..fuhhh...terima kasih mak sebab buatkan kuih kegemaran adik...hehehe...


ok cukup sudah membebel malam2 buta...oopppsss saya online dari rumah kakak saya untuk menjadi babysitter jap...haha

nite ollssss...

as-salam~~





p/s saya tengah geram dan sedih dan sebak dan marah sangat sebab kt internet mengatakan yang meatballs kt ikea tu adalah daging babi! memang hell la kan...isk..ppfffttttt!!!

Sunday, May 22, 2011

114 Segalanya Ku Terima

Sunday, May 22, 2011


Segalanya Ku Terima

* :
Aku yang kehilangan
Dalam diri sendiri
Terkurung dalam bayangan mu
Gelak ketawa engkau
Bagai bertahun dulu
Mengheret ku ke syurga kita

Itu mimpi yang terkenang
Membuat aku terbuang
Tika memapah semangat yang masih ada

Cerita silam ini menjadi racun bisa
Dan kini aku pun melara
Terlemas di dataran
Dilambung ombak hidup pun aku masih menanti mu
Akan tersingkapkah cinta
Yang telah sekian lama
Kita dodoikan bersama di mimpi ngeri

** :
Biarpun masih tergagah
Menjulang cinta yang patah
Sebenarnya pun kesepian
Dan aku pun masih cinta
Diri ini penuh luka
Yang tidak akan tertutup
Meskipun ada pengganti
Seiras wajah



goodnight!

Saturday, May 21, 2011

113 Home Sweet Home

Saturday, May 21, 2011
Assalamualaikum semua....

selamat hari sabtu everybody!

nak tau tak sekarang saya dah berada di kampung halaman tercinta ni..sungguh indahnya perasaan bila bangun tidow jek saya berada dirumah sendiri..hehe..seronok sangat.. saya memang dah lama tak balik kampung..ye la kan sibuk sangat..belajar belajar dan belajar..and now saya officially tamat belajar dan join the club of jobless kat rumah ni..hahaha...saya dan 2 orang kakak saya jobless sebab ktrg semua baru habis belajar..seronok kan habis belajar sama2..haha..

pening mak ayah saya nak sara kitorang ni...diorang faham yang anak2 diorang ni tengah mood taknak kerja lagi..biasa la nk holiday2 dulu..haha...seronokkan ada mak ayah yang macam ni..korang jangan jeles...hehehe...

malam tadi sampai rumah dekat kul 12..mak ayah dah tidow..bangun pagi2 dah kena bebel sebab tak kejut mak tidow malam tadi..ala mak bukan camtu..sian kt mak jek nak kejut2 mak..hehe..breakfast mak buatkan nasi goreng..sedapnye..suke2...hehe

jap lagi boleh makan tengahari pulak..mak yang masak..ohhh sungguh indahnya dunia ini!


ni saya nak tunjuk gambar2 terakhir berada di uitm..hehe..saya teman akak saya pergi naik dewan senat...tu la pertama dan terakhir naik atas tu...haha


kereta idaman tu!
























Thursday, May 19, 2011

112 - Ulu Kenas, Teluk Batik dan Pulau Pangkor Part 2

Thursday, May 19, 2011
terus sambung ke entry part 2 masa pergi ke Perak hari tu..

























best sangat trip kali ni...bila ntah lagi kami semua dapat berkumpul macam ni..mesti saya rindu kt kawan2 saya nanti tu kan...LOVE U ALL....