Sunday, April 24, 2011

81 - virus virus last minute

Sunday, April 24, 2011
Assalamualaikum.....


saje nk update blog sat sebab pening dah baca note tu.....

takpe kite rehat jap boleh kan....nk tenang kepala yang tengah digestkan ape yang kita baca tadi...hehehe....MyEm0.ComMyEm0.Com

penat baca note sebab kena faham betul2.....tu la taknak study awal2 kan....padan muka la...hahahahaMyEm0.ComMyEm0.Com

ok ni nk share sikit pasal sindrom2 student time nak exam....

normal la tu...semua orang mcm tu...yang tak macam tu segelintinr jek..termasuk saya...hahaha...sendiri mau ingat la kan....

ape pun tak boleh nak ubah...kena tanggung sendiri sebab tinggal berapa hari jek nk exam ni....tak dapat nk ubah ape2 dah.....nasib ko la jang....hahaha....


kalo nak tau sindrom2 student sekarang ni...baca lah kt bawah tu.....lets read!!






SINDROM-SINDROM EXAM...♥ ♥ ♥ 

1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reak...si dia lambat sikit. Sebab otak full load )

2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )

3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.


4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)

5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.

6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.

7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)

8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang. 

9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.


10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)

11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.


12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)

13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P


14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.


15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.


16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.


17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”

18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.


19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.


20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss. Wallahu'alam......................




gitu la gamaknye......memang life student cmtu....sekarang stress la...nanti dah kerja teringat balik yang zaman belajar lagi best dari kerja....

life student memang best...seronok..time ni la kite enjoy2....study2 jugak tapi berhibur bukan main lagi kan....tak ingat donia...hahaha

alaaaaa rileks la...exam 2 minggu jek...2 minggu jek serabut serabai....

pastu pas exam ok la...yang mana cun makin cun...yang mana hensem makin hensem....yang mana kurus time exam makin gemok lepas exam....<<< saya letuwww....kekekeke....MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com




ok lah...nk sambung study...stay up jangan tak stay up!!!


eiman you can do it!!1

as-salam~~~



tapi moh le kite joget nk merenggang kan urat kepala yang tengah berbelit dalam kepala tu....hikhikhikhik


MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

No comments: