Tuesday, April 26, 2011

86 - Kenangan Zaman Sekolah

Tuesday, April 26, 2011
Assalamualaikum.....


ni cerita masa teringat kisah masa form 4 dulu....dulu yang amik sains tulen kt sekolah saya tak ramai....mula2 ada 30 lbh pastu 20 lbh daripadanya TIBE2 masuk sekolah teknik...biase la mase tu sekolah teknik kt Pontian baru bukak...jadi excited la budak2 ni nak masuk sekolah teknik...tapi tak bagi saya...saya still nak sekolah kt kampung tu sebab nak jugak amik sains tulen...nk belajar biology katanye...

tetapi untuk memenuhi kuota sekolah yang ada sains tulen satu kelas mesti lebih 20 orang, jadi cikgu terpaksa borong budak2 sastera masuk kelas sains tulen....kite yang memang budak sains tulen ni berlagak la kan...

konon rasa terer...hahah...tapi alahai sekolah kecik kan...pastu dah satu kelas tetap jadi kawan baik jugak...sampai sekarang lagi tu...hehehe....masa tu budak2 sastera yang baru masuk kelas sains tulen ni pemalu,,,takde yang menonjol sgt....cikgu nampak saya n the geng jek...masa tu bestfriend saya nama Fiet n Choo Nee...

haaa baru nak mula cerita sebenarnye ni....hehehe...panjang bebenor intro nye....hahahaha

dulu terkenang masa sekolah saya n the geng ni lah yang gila kuasa masuk semua pertandingan yang ada....semua pertandingan ok....peringkat sekolah2....kuiz sejarah...kuiz geografi...kuiz matematik...presentation science....isk semua la...dan pertandingan yang paling best sekali kuiz koperasi yang mana kitorang dapat no 2....isk cukup la no 2 sebab kt Pontian tu ada sekolah yang super duper terer2 student dia...hehehe....
kira ok la kan dapat lawan budak sekolah yang super duper terer tu...hehehe....

setiap kali perhimpunan muka saya n the geng ni je la yang naik pentas untuk terima Piala or Sijil or apa2 hadiah sempena kemengan kami...walaupun tak Johan kan...hehehe....

terkenang masa zaman sekolah dulu....sekarang ni dah masuk U, malu la nk join2 pertandingan ni sebab tau ada yang lebih layak lagi kan...hehehe....

terkenang juga cikgu yang spoting...cikgu yang garang2....kalau nak tau kelas budak sains tulen ni banyak kelebihan nye....kelas kitorang yang paling best sekali....meja best...kerusi best....view pun cantik jek...sebab kelas kt tingkat atas...hahaha...















ok la cukup la tu....sebenarnye tak cukup lagi tapi ok la tu....hahaha..


ok tata!!



as-salam~~~

5 comments:

syaz rini said...

singgah dari blog abg ben..:D

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Maha raja lawak

Wafiy Suzly said...

singgah sini dari blog BA, jemputlah singgah kembali, nak jadi follower pun boleh ^^ hope sudi berkenal kenal yee, happy blogging..

http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/04/nak-join-klik-header-ni-selalu-sangat.html

Rin_Aff said...

Haii...pepagi ni interested nak bace cter2 zaman sekolah..hehe...

kirenye kamo seorang yg aktif gitu...
tidak seperti saya..haha..
cikgu suh masuk pertandingan..takut mcm tikus...keh keh..

sambil tu saya dah follow kamo ya...