Saturday, April 30, 2011

91 - rezeki dia kahwin dengan anak raja

Saturday, April 30, 2011
as-salam~~

dari kecil lagi kita dah baca mengenai gadis yang mengimpikan untuk berkahwin dengan anak raja...kalau dalam buku cerita tu mesti anak raja yang sangat handsome, rambut dia blonde dan disikat kemas..baju putera raja yang sangat kemas dan paling penting pergi dating naik kuda...hahaha..


of course la hensem sebab ni adalah DAVID BECKHAM!! oh my love


elehhh semua orang tau dah kan...sape yang tak pernah baca cerita cmtu dan berangan cmtu...mseti orang semua fikir cmtu...termasuk saya...hikhikhik


dan semalam berlangsungnya perkahwinan Prince William dan Kate Middleton....mesti masa kecik2 si kate berangan nak kahwin dengan anak raja dan impian dia tercapai!


semua orang duk kata kalau orang biasa kahwin dengan putera raja ni family putera raja tu tak berapa suka...kalau tak berapa suka takkan la mereka kahwin...ye dak....mesti suka la tu sebab family Kate tu pun boleh tahan..kaya kan!

takpe...rezeki dia kahwin dengan anak raja....biarkan mereka berbahagia hendaknya...hehehe....





terpancar kegembiraan si Kate tu...eh kalau aku pun gembira nak mapuih! haha

ok lah...

selamat berblogging blogger2 semua...

as-salam~~

90 - Iman Lily & Tiara Rose

Assalamualaikum...
selamat pagi...MyEm0.Com


hari ni boleh pergi study group sebab next paper adalah Finance....kalau tak study betul2 memang mati laaaaaaaa.....kang ada jawab main hentam kromo jek...haha..

eh hari ni hari sabtu...cepatnya masa berlalu....next paper hari rabu ni...walawehhh time is running out!!sempat ke nk study subjek yang susah giler tu dalam 3 hari jek....isk isk isk....eiman please kuat semangat!!MyEm0.ComMyEm0.Com <<< ehh sampai mcm tu punya semangat ni!


sebenarnya ada cerita nak kongsi..saya tau cerita ni dah kepoh sana sini...tapi nak cerita jugak..sikit jek...hehehe...
Sazzy Falak yang mngandungkan baby girl twin telah selamat melahirkan babynya masa hari khamis tu lagi...28hb Mac 2011 means sama besday dengan anak buah saya hari tu....

sebenarnya saya tertarik dengan nama anak mereka yang diberi....HOW SWEET.....CUTE SANGAT AND SIMPLE....IMAN LILY & TIARA ROSE.....dua2 ada nama bunga....bunga yang cantik dan wangi...pastu iman n tiara...simple je kan....suka2..MyEm0.ComMyEm0.Com

sekarang ni ramai dah orang bagi nama iman @ eiman @ eman kt anak perempuan macam mak saya letak nama saya eiman masa 22 tahun 11 bulan dulu....hahaha....MyEm0.ComMyEm0.Com

eiman ni bukan untuk lelaki sahaja...bila letak nama eiman ke iman ke kt perempuan terus jadi comel...ahaks!
biar nk perasan pagi2...mood baik nih!

weeeekkkkkk....grrrrrrr.....

ok lah!


as-salam~~

p/s : takde gambar baby sebab sazzy nak jadi cam angelina jolie simpan gambar anak berbulan2 baru publish..hahaha


MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

Friday, April 29, 2011

89 - jeruk mangga pujaan hati...

Friday, April 29, 2011
Assalamualaikum....

sejuknye pagi jumaat ni...tengok luar hujan rupanya...sampai kan taman permainan bawah rumah tu penuh dengan air...hujan lebat agaknya...tidow nyenyak sangat sampai tak sedar hujan lebat...hehe

sekarang ni nak mandi pun fikir 3 4 kali sebab sejuk sangat!

perut pun dah lapar...

petang ni ada exam lagi...wahai otak tolong jangan jem yer...saya memerlukan bantuan kamu untuk menjawab soalan petang ni....

exam hari ni berkisahkan cara2 nak jaga buah buahan selepas dipetik...cam senang jek bunyinya kan...cam cara membuat jus yang enak yang diletakkan buah buahan segar dalam cawan yang dihiasi dengan bunga2 yang kembang mekar pastu diminum dengan rasa yang sangat enak dan sejuk!! fuhhhh cm tu ke?bukan main lagi mengeprestasikan ape yang masuk exam hari ni....sebenarnya tak sesenang tu la....banyak fakta dan teori kena faham....tu la subjek budak ladang kena belajar sem ni...huhuhu...


insyaAllah boleh jawab! 


ok nak cerita pasal jeruk mangga pujaan hati sebenarnya...hehehe...jeruk tu dah wat 3 hari lepas tapi nak cerita hari ni sebab jeruk lepas 3 hari baru sedap dimakan...hehee


haaaa jeruk mangga tu memang permintaan kawan saya...haha..dia suh saya buat jeruk mangga tu...alaaaa senang jek pun...jap jek nak watnye...ni 2nd time buat..yang 1st dah wat tapi lupa nak makan...ehhhh boleh lupa nak makan ke?betulllll...sebab masa tu saya busy sangat n dia pun tak datang amik dia nye jeruk tu la...akhirnya basi dalam peti sejuk...isk isk isk....

nak tahu cara wat nye?
ok saya tunjuk dalam gambar je la eh...
mari saksi kan...jeng jeng jeng..


mula2 kopek la..takkan nak makan kulit pulak

amik isi dia yang gebu tu..potong kecik2

tuang dengan ais krim soda

rendam dalam ais krim soda dan simpan dalam peti ais





ok tu adalah idea kawan saya tu...hahaha...dia nak sangat makan...saya pun watkan la..kalau ada sape nak cuba...silakan...hehehe...

pastu tau la rasanye cmner kan....hehe

dah cukup 3 hari...petang ni kena hantar jeruk ni kat dia...saya nak suh dia makan sampai habis jeruk mangga tu...haha

ok la lapar la...nak masak

as-salam~~

Thursday, April 28, 2011

88 - Happy Besday Nurarfa Kadeja....Ucu Loves u!

Thursday, April 28, 2011
Assalamualaikum.....

hari ni saya lebih fokus kepada exam saya saja....habis exam saya pergi makan dengan kawan2 pastu hantar mereka balik hostel, saya terus balik ke rumah....

exam tadi??fuhhhhhh....

soalan dia out of expectation....isk isk isk.....ntah ape jawab tak tahu la...hehehe...
janji sudah selesai 1 paper...

tadi tu paper engine ye....korang bayangkan nk kne belajar pasal engine...susah tu..bagi saya susah la...hahaha

ok2 paper tu dah lepas...sok ada paper lagi....jap lagi baru sambung study...hehehe

balik2 rumah tengahari tadi saya touch up balik tidur yang tak cukup sampai ke petang...haaha...hamek ko!

at least kita kena rehatkan otak jap kan....hehehe...alasan jek tu!

ok la straight to the point....tadi lepas tengok FB my sis baru teringat hari ni besday anak buah saya...nama dia Nurarfa Kadeja Hamzah....sudah 3 tahun budak kecit tu...hehee...saya panggil dia cikpah sebab dia kepoh macam makcik...haha...dia adalah anak ketiga along saya...hehehe


rindu kt dia...sebab bila saya balik kampung dia akan curik patung saya dan simpan dalam bilik dia..haha..n nanti dia ngaku tu patung dia...haha....

kalau pergi rumah dia lagi la...baru nampak kereta saya datang dia dah jerit2 kuat2 panggil UCU UCU UCU!! haha...sweet sangat...

kalau datang mood dia balik habis la kena peluk2 cium2...kalau dia takde mood nak dukung pun dia taknak....hahaha

saya kalau datang jahatnye...malam2 dia tidow pun saya pakaikan skirt...haha...budak kecik kan comel pakai skirt dengan pampers dia tebal2 tu kan...nampak tonggek jek...kekeekke...

tapi nanti ayah saya mesti marah...nanti ayah saya cakap 'ingat tak sejuk ke budak kecik tu tidow pakai skirt?' nanti saya jawab 'ala dalam rumah nak sejuk ape'...padahal dia tidow dalam aircond confirm la sejuk kan...hahaha...sian Cikpah ucu dia kenakan....hehehe


cikpah,
ucu nak ucapkan happy besday yang 3 tahun..jangan nakal2...biar kepoh tapi jangan degil ok...hehe..nanti ucu dah kerja ucu belikan skirt banyak2 untuk cikpah ok....
nanti dah besar sikit boleh pow paksu belikan kasut adidas pulak...hahaha...
bulan depan ucu balik kampung kita pergi makan waffle coklat ok...hehehe
pastu ucu belikan belon tiup2 kt Chop Guan Seng depan rumah nenek tu...heheh

I LOVE U CIKPAH!!

6 bulan

ain, cikpah n alia


setahun


ok good girl...dah pandai berenang!

oh oh oh help me!


cik pah with her acik



i-City




with her Mama

and lastly with her lovely Ucu..hehehe




ok done!

nak study!

ok...

as-salam~~~

Wednesday, April 27, 2011

87 - doakan saya boleh jawab exam yer

Wednesday, April 27, 2011
Assalamualaikum...


esok dan lusa saya ada 1st n 2nd paper....nervous!!

tapi saya harap saya boleh jawab..
saya dah study...tapi makin study makin banyak benda saya rasa tak tahu...
tapi InsyaAllah saya boleh...

korang semua doakan saya ok....



YA ALLAH, ANDAI KEGAGALAN MENJADI FITNAH PADA AGAMAMU, MAKA CEMERLANGKAN KAMI DALAM SETIAP PERBUATAN...

ANDAI KEJAYAAN KAMI MEMBAWA KAMI JAUH DARI ISLAM MAKA ENGKAULAH YANG BERHAK MENENTUKANNYA KERANA KAMI MENGIMANI APA YANG KAU TAKDIRKAN...TIADALAH SIA SIA MELAINKAN ADA HIKMAH YANG BELUM TERSINGKAP NILAINYA...AMIN...









hehehe....study konon!!




ok lah nk study dululah!

as-salam~~~

Tuesday, April 26, 2011

86 - Kenangan Zaman Sekolah

Tuesday, April 26, 2011
Assalamualaikum.....


ni cerita masa teringat kisah masa form 4 dulu....dulu yang amik sains tulen kt sekolah saya tak ramai....mula2 ada 30 lbh pastu 20 lbh daripadanya TIBE2 masuk sekolah teknik...biase la mase tu sekolah teknik kt Pontian baru bukak...jadi excited la budak2 ni nak masuk sekolah teknik...tapi tak bagi saya...saya still nak sekolah kt kampung tu sebab nak jugak amik sains tulen...nk belajar biology katanye...

tetapi untuk memenuhi kuota sekolah yang ada sains tulen satu kelas mesti lebih 20 orang, jadi cikgu terpaksa borong budak2 sastera masuk kelas sains tulen....kite yang memang budak sains tulen ni berlagak la kan...

konon rasa terer...hahah...tapi alahai sekolah kecik kan...pastu dah satu kelas tetap jadi kawan baik jugak...sampai sekarang lagi tu...hehehe....masa tu budak2 sastera yang baru masuk kelas sains tulen ni pemalu,,,takde yang menonjol sgt....cikgu nampak saya n the geng jek...masa tu bestfriend saya nama Fiet n Choo Nee...

haaa baru nak mula cerita sebenarnye ni....hehehe...panjang bebenor intro nye....hahahaha

dulu terkenang masa sekolah saya n the geng ni lah yang gila kuasa masuk semua pertandingan yang ada....semua pertandingan ok....peringkat sekolah2....kuiz sejarah...kuiz geografi...kuiz matematik...presentation science....isk semua la...dan pertandingan yang paling best sekali kuiz koperasi yang mana kitorang dapat no 2....isk cukup la no 2 sebab kt Pontian tu ada sekolah yang super duper terer2 student dia...hehehe....
kira ok la kan dapat lawan budak sekolah yang super duper terer tu...hehehe....

setiap kali perhimpunan muka saya n the geng ni je la yang naik pentas untuk terima Piala or Sijil or apa2 hadiah sempena kemengan kami...walaupun tak Johan kan...hehehe....

terkenang masa zaman sekolah dulu....sekarang ni dah masuk U, malu la nk join2 pertandingan ni sebab tau ada yang lebih layak lagi kan...hehehe....

terkenang juga cikgu yang spoting...cikgu yang garang2....kalau nak tau kelas budak sains tulen ni banyak kelebihan nye....kelas kitorang yang paling best sekali....meja best...kerusi best....view pun cantik jek...sebab kelas kt tingkat atas...hahaha...















ok la cukup la tu....sebenarnye tak cukup lagi tapi ok la tu....hahaha..


ok tata!!



as-salam~~~

85 - lelaki mengandung?? OMG

Assalamualaikum....


saya saje nk kongsi satu cerita...saya baru je lepas membaca satu artikel mengenai lelaki mengandung....OMG it is true??


selama2 ni kita tahu bahawa perempuan je yang boleh pregnant...melahirkan anak..menyusukan anak kan...


tapi ini lelaki...HOW COME???

lelaki takde rahim ok untuk menempatkan janin...

ini memang kerja gila...gila sangat2...

ini sudah menentang takdir Allah yang menciptakan manusia sebaik-baiknye...telah ditetapkan hanya wanita sahaja yang boleh mengandung, bukannye lelaki....OMG...


artikel yang saya baca tu, ada seorang lelaki yang TULEN telah mengandung...plasenta ditanam di dinding rongga selaput rongga perut untuk menempatkan janin tu...nanti kalau bersalin kena TANGGALKAN plasenta tu....dengar pun dah sakitkan...kenapa lah nak buat sangat kerja gila ni...isk isk isk



wanita2 yang pernah mengandung mesti rasa kecik hati sebab perkara ini dah tak menjadi hak istimewa seorang wanita..betul tak...mseti ramai yang against tindakan lelaki tulen dan dan doktor2 yang buat semua ni....saya percaya tak ramai yang setuju dengan kes ni.....


maybe kt luar sana, para2 doktor dah buat banyak kajian pasal MALE PREGNANCY ni....dan sebenarnya ramai lelaki dah pregnant sebenarnye!!



nanti tunggu la 10 ke 20 ke 30 tahun akan datang...jumlah kelahiran bayi oleh AYAH ni sama banyak dengan kelahiran bayi dari EMAK kan...huhuhuhu




MACAM MANA RUPE LELAKI MENERAN WAKTU BERSALIN EK???KE DIORANG NK CEASER JEK???TAK MACHO LA WEHHHH.....hahahahha




isk isk isk....wallahualam~~~













diatas ada beberapa gambar dan video lelaki yang pregnant.....tengok la dan faham sendiri lah...


isk isk isk takut lah!




as-salam~~~