Monday, March 21, 2011

49 Merong Mahawangsa

Monday, March 21, 2011
Assalamualaikum...
selamat petang.....

korang dh minum petang?
saya tak lagi....
malas nk ke dapur...
baru balik kelas ni...
gigih terus bukak laptop....
ada saja benda nk diceritakan hari campur cerita semalam....
hehehehe....


semalam saya pergi tengok MERONG MAHAWANGSA...
teringin jugak la nk tengok nye....
baru tahu lah ape tu kemawas, geruda la, embok la and so on so on.....

excited ni nk tengok movie nih...
awal2 lg dh beli tiket....
ok cerita nk start dh...
mula2 cm ok jek...
lama2 tengok boring...hukhukhuk....
bagi saya la skrip cerita ni tak mantap pun....
dan pelakon tambahan cekeding2 jek....hahahaha...
(aku takut la nk komen lebih2 cerita ni)

yang jadi Merong pun tak best la....
saya tak terpegun pun tengok cerita ni....
ehmmm bagi saya cerita ni biasa2 saja la....

saya memang kaki wayang, jadi dapat rasakan cerita ni tak best sangat la...
tapi memang la tak leh lawan movie oversea kan...

ada kang org ketuk kepala aku...ini cerita Malaysia, janganlah dibandingkan dengan cerita omputih kan...hahaha....

sorry Yusri...saya bukan nk kutuk filem kamu....
jalan cerita tu kalau kasi mantap sikit...CGI pun kasi update lg mesti best....

xmoh amik stephen rahman tu lagi la...
amik la Remy Ishak ke, Farid Kamil ke....ok kot...
baru nampak muka melayu....hehehe...


meh aku tepek poster cite ni....ada Jehan Miskin gak...tapi dia mati cepat....hehehe





ni adalah ulasan dari saya yang tahu tengok wayang sahaja...ada orang cakap cerita ni best sangat....hehehe...terserah masing2....

saya memang selalu bertentangan hujah dengan orang lain...orang berhaluan kiri....hahahaha....


tapi siapa2 yang tak tengok lagi...pergi la tengok....sokong filem Malaysia katanya....hehehe...



muka excited!



pas habis tengok cerita...pargi makan kt McD....yummy2....

hehehe....



No comments: