Thursday, March 31, 2011

57 - cinta lolipop!!

Thursday, March 31, 2011
Assalamulaikum....

semalam lepas IID tu aku terus chauwww balik rumah..emergency....emergency la konon..hehe...lepas tu tak tahu ape cerita kt IID...pemenang dh tau dh semua...confirm2 la kan aku kalah..hahaha....* eh bangga pulak...kkeke....dengar2 aku dapat no.3...syukur Alhamdulillah....hehehe....MyEm0.ComMyEm0.Com

TNC, Dato' Sahol tak jadi datang....jadi tak dapat nak date dgn dia...kuciwaaa.....uuuwaaaa....orang lain yang ganti dia...masa tunggu VIP round2 dalam dewan tu....aku ape lagi posing2 la...dah pakai baju lawa2 kan...hijau terang lagi...hehehe....MyEm0.ComMyEm0.Com

ehhh sama pulak warna baju dengan mama aku tu, Dr.Fau....hehehe...tgk gambar je la yer..malas nak bebel banyak2...kahkahkahk.....

eh jap2...hari ni pulak ada seminar career dari MAFC...stand for Malaysian Agricultural Food Council...betul ke...agak la mcm tu ayat nye...haha...ceramah mengenai kerjaya dalam bidang pertanian ni....layan kan je lah...MyEm0.ComMyEm0.Com

banyak tol aktiviti sampai tak terlarat2 kan...haha..full!

moh le tgk gambar sahaja...gambar ikut turutan dari semalam sampai hari ni ok....wink wink wink!!

join majlis penutupan dulu nih

tu lecturer saya dr uitm sarawak la..heh

pemenang kategori diploma uitm sarawak yeah!

farhana n azzah menang jugek nih...nk mintak belanja...hahaa

eksen kt booth org...haha

kami menang! menang gaya jek!

bergambar secara skema di situ...hahaha

with my mama! sama hijau tau



kt career talk kt Menara S&T

kawan2 saya yang cun!

inu juge!

ehhh budak tudung merah tu lagi cun! kehkehkeh

bergambar sebelum balik









saya gemuk!

ceh!

hahaha...

abaikan je tu...

gemuk2 pun saya happy..hehehe


muka letih jek aku tu...
mata penyek jek aku rasa...

hahaha..

> <

cinta lolipop saya sebenarnya di sini....

sampai sayang nak makan...hikhikhik




terima kasih sebab belikan

simpan elok2...hehehe



p/s : rindu lah!






khas dr kami...jeng jeng jeng...






daaa!!

Wednesday, March 30, 2011

56 - You Never Forget Your First....

Wednesday, March 30, 2011
Assamualaikum....


dh tengah malam baru nak update blog ni....

hari aku hari ini berjalan dengan lancar...lancar tak lancar sangat la....pagi2 dh spoil ape kes...hahaha....

mana tak nye...dh tau hari nye program formal aku pergi pakai suar jeans pulak....n pakai tshirt...dah cun2 dgn kasut Timberland aku tuh tibe2 tgk member pakai baju kurung pulak...terpaksa la aku make a U-turn balik rumah n iron baju sepantas kilat...hahaha....MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

harap2 takde sape perasan ada sedikit renyuk baju aku tu...hekhekehek...lantok la janji aku bahagia!MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

masuk2 dewan prepare ape yg patut....sekejap jek pun aku siap2kan semua tu...dalam 10 minit dah siap pastu aku pergi lenggang kangkung pergi booth orang lain..hehehe...tangkap2 gmbar sebelum ada orang lain masuk dalam dewan tu dan tanya aku macam2 pasal produk yang aku buat tu...haha!

serious! aku tak pernah terfikir nak masuk benda yang kena reka2 ni....last2 part 6 degree aku boleh masuk plak...layan kan je lah...banyak yang aku dapat....1) sijil...wuuiiihhh mahal wooo sijil IID ni...hehehe....2) pengalaman....ye la pengalaman explain2 kt orang kan...3) advantage kt thesis aku la...hehehe...dan sebenarnya byk lg...tp simpan dalam kepala otak aku je la....


penat giler!! mula2 booth aku kt depan...kira orang masuk nampak aku straight to the point tapi tempat tu crowded sgt..so aku kena pindah ke belakang....layankan jugak...kena hangkut sumer2 barang aku ke belakang..nasib baik ada orang tolong...terime kasih terime kasih...toce toce toce...=p MyEm0.ComMyEm0.Com

penat jugak sebab kena berdiri jek....tapi aku ngelat aku amik kerusi kt office belakang pastu aku duduk diam2 kt booth aku...haha

panjang dh bebel..tgk gambar je la!

cik baya ni kt booth yg nama produk dia chewinggaga...eh silap chewingga jek!

aku n laki aku eh silap silap lg, aku n lako kt booth aku yg kt depan

breakfast jap

with our lecturer from Uitm Sarawak

pengkritik bebas! haha

bergambar kt wall yg selepas tu ditanggalkan..haha..sila lihat daun di sebelah...

wall baru! percaya x? daun yg sama..hehe

nak makan dorian tu tapi taknak! hahaha..haaa ni booth aku kt belakang...aku duduk kt kerusi tp sama tinggi dgn baya!

the girls yg join IID ni

hahahaha poyo!

the girls n the heroes...but not hero for me lah!



tu jek gambar...hehehe....sok ada lagi IID ni....sok nk date dengan Sahol lah! jangan jeles! wek wek wek....MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com





p/s : cm dh berazam taknak upload gambar giler2 byk...sb rasa cm poyo jek...sb ada org tu ckp blog ni bkn ada follower pun walaupun aku tau ada beberapa silent reader..kehkehkehekehekee....

p/ss : you never forget your first tu tak semestinya tak pernah lupa kt ex boyfriend yg pertama yerrrr...sila jangan anggap...byk bnde pertama kte tak lupa kan kan kan....sebenarnye tu tulisan kt baju tidur yang aku pakai sekarang....huahuahuwaawawawaw.......grrrrrrr~~~~ =D
pffttttttt!!!



as-salam~~

Tuesday, March 29, 2011

55 - hari2 nak semangat baru!

Tuesday, March 29, 2011
Assalamualaikum semua!

hehehe...rasa mcm ok sikit blog ni tak serabut sangat...sebenarnya nak macam ni je...sebelum ni tempalate blog tu serabut la...hehehe...

sekarang cm ok...purple...sweet...simple...

suka yang mcm ni...

sebelum ni rasa tak best pulak...

blog lama yg tinggal kenagan...hukhukhuk





tu gambar blog lama yg dah tinggal kenangan...hehehe..sian dia kena buang kan...



ehm nk tidow dh...sok saya ada pertandingan reka cipta...caya la eiman masuk pertandigan reka cipta siottt...hahaha



p/s : sekarang ni rasa semangat jek...sebab saya sentiasa ada benda baru saya buat dan benda baru saya dapat...dengan lambakan baju baru...yang takkan pakai baju yang sama selama beberapa bulan..<<< tipu sikit...ahaks! hari ni dapat jaket fakulti yg baru....dapat seluar baru....cardigan baru....dompet baru....dapat poster baru...dapat sticky note baru...tadi ni wat template blog baru...waaahhhh suke2....hehehe

pasni kena beli baju hari2 la kalau nak hari2 semangat!!

Monday, March 28, 2011

54 - oh tak sempat!

Monday, March 28, 2011
assamualaikum semua...

dh maghrib ni tp nk update blog laju2...

sekarang busy ya amat...

xde masa nk update nk update blog....

huhuhu....

tata!

Sunday, March 27, 2011

53 - kapunnnkkaaapppp....siam mali

Sunday, March 27, 2011
Assamualaikum semua....

mule2 kne bg salam...lebih afdal katanya...hehehe...
jawab yer....

lapar...
sampai2 sana memang banyak pilihan makanan.....aku tergoda! auuwwwww...

fuihhhh lamakkkkkk...mmg cam siam siot....dengan sumer orang cakap siam....aku wat2 faham je lah.....

korang nak tahu makan saya makan ape...ni kes tergoda tgk meja depan makan ape...amikkk ko makan tak hengat dunia...MyEm0.ComMyEm0.Com




saksikanlah orang2 gemuk makan dengan rakus nya...hehehe...




1st : udang yg rangup giler!


2nd : mangga pulut.....

3rd : meehoon tomyam yg kawww giler!

budak yg 1st time makan mangga pulut...excited!




saya memang excited sebab dapat makan mangga pulut tu...sebab hari tu ada blogger ni cakap dia makan benda alah tu....happy giler!

nak tapau satu la...pas habis makan sumer dah full tank tak jadi nak tapau..saya cakap kt abang nanti nak makan sini lagi...hehehehe....


satu hari tersenyum sebab makan mangga pulut tu...kekekeeke...

lain betul perasaan orang yang kuat makan dapat makan ape yg dia nak makan....MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com



perut kenyang senang hati!






tu cerita semalam la kan....






hari ni pun nak makan lagi tapi hari ni masak sendiri!


yannnaaadddeeeyyyy....






k lah!





as-salam~~~