Monday, February 28, 2011

22 - mesti...mesti saya mesti!!

Monday, February 28, 2011
MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com












saya mesti ke kelas esok....hehehe...rasa semangat lebih...tak tahu kenapa...sok kelas kul 8.30 until 12.30 ok....


semangatsemangatsemangat!!!!














MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

21 - kanak kanak tu kanak kanak yang comel kan??MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

Assalamualaikum semua!!

baru jek sampai rumah ni....
dalam masa sekejap jek ni saya macam terfikir nak post pasal kanak kanak...
mereka tu kanak kanak yang comel lagi cute kan??MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

walaupun diorang tu macam2 ragam tapi diorang tetap comel...kalau macam saya yang takde anak sendiri tapi tetap cakap anak sedara kita lah yang paling comel....untung lah kt abang2 n kakak kita yang punya anak dapat pujian dari makcik2 or pakcik2 mereka....MyEm0.ComMyEm0.Com pastu kanak2 tu akan diberi reward yang macam2...punya lah sayang katakan....

saya ada 5 orang anak sedara yang sangat comel....mereka lah buah hati kami semua...kalau diorang balik kampung memang meriah satu rumah...walaupun yang sorang ni kuat merajuk..sorang ni kuat melalak...sorang ni kuat menyepah....sorang ni sudah pandai berdikari...sorang ni hanya tau ketawa bila di agah...hehehe..semua tu adalah main character setiap anak buah saya....tapi mereka sangat comel...kalau nakal sangat memang kena cubit...nak2 kt ucu mereka yang tak suka tengok rumah bersepah...tapi saya tetap melayan mereka bermain game....makan2....kalau dengan ateh mereka, semua akan di mekap seperti Barbie princess...tapi mereka tetap comel...MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com






















































kalau mereka dh besar sikit...kami akan membawa berjalan jauh sedikit....n stay kt KL ni untuk seminggu..jalan2 ke mana2....

mereka sangat comel dan saya sangat sayang mereka....kalau mereka ini semua dalam jagaan saya...memang saya akan menyuruh mereka mandi tepat pada waktunya...sediakan makan...sediakan tempat tidur....semua lah....kira dah mcm anak sendiri....hehehehe..MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com












cuma yang saya kesalkan sangat adalah sikap beberapa ibubapa yang buat saya geram sangat :

1) biarkan anak mereka berjalan sorang2....
macam pergi ke shopping complex...anak tu di biar berjalan tanpa pengawasan ibubapa kanak2 tersebut pastu budak tu hilang pastu sibuk2 nak cari...

2) biarkan anak mereka lari2 dan kacau orang
jagalah budak tu..jangan lah lari2...kang kalau jatuh cmner...sian mereka....

3) biarkan anak jalan di jalan raya tanpa dipimpin...
aduhhh ni paling bahaya...kang kalau dilanggar kereta mcm mana...kang susah...saya selalu mengalami masalah ni....seriau!!

4) biarkan anak nangis tanpa di pujuk...
sian la kt budak tu....mesti ada sesuatu yang mereka nak..kalau tak dapat bagi..sila lah pujuk....

5) sebenarnya ada lagi perangai ibubapa yang saya geram sangat tapi malas nak cakap kt sini....













p/s : bagi kt orang lain kalau taknak jaga anak tu...tapi jangan bagi saya sebab saya tak mampu lagi nak jaga anak orang...hahahaha....saya belajar lagi...takde duit nak beli pampers...hahahaha....MyEm0.Com








p/s 2 : anak sendiri??hamboi2 jangan nak ngada2 ok...tunggu kawen!!









salam semua!!


MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com