Thursday, December 29, 2011

178 Cinta Hampa

Thursday, December 29, 2011
Assalamualaikum...

hari ini dok kemas rumah tapi ayah pasang lagu D'lloyd Cinta Hampa. Sedap pulak dengar nye! Cari kt Youtube  jumpa & asyik dengar je. Hehe..

Lagu tu sedih sebenarnye! Tapi boleh feeling2 masa kemas rumah. Hahaha..Layankan je lah!



Ibarat air di daun keladi
Walaupun tergenang tetapi tak meninggalkan kesan
Pabila tersentuh dahannya bergoyang
Air pun tertumpah tercurah habis tak tinggal lagi

Begitu juga cintamu padaku
Cinta hanya separuh hati kau lepas kembali
Nanti disuatu masa kau juga kan merasa
Betapa sakitnya hati kecewa kerana cinta

( korus )
Bila kau lihat
Pemuda yang lebih gaya
Cintamu pun segera
Berpindah kepadanya

Tapi biarlah kau cari yang lain
Kan kau buat sebagai korban cinta palsu hampa
Nanti disuatu masa kau juga kan merasa
Betapa sakitnya hati kecewa kerana cinta




ok chow chin cau!


salam~~



sila ambil perhatian...semua lagu yang dedicate kt sini menggambarkan hati saya yang sebenar...tapi lagu tuju untuk perempuan kan, sila terbalikkan dan tuju ke lelaki pulak! peehhhh sentap!

Friday, December 23, 2011

177 Ke manakah saya menghilang?? Saya bahagia!

Friday, December 23, 2011
Haiiii semua...

Assalamualaikum semua!!

Wahhh sangat lama tak update blog ni. Rindu sgt!

Sebulan lebih tak meghapdet blog, mcm2 cerita nk cerita. Rugi sangat sebab tak update hari2. Sepatutnye satu hari satu cerita kan. Tapi kan saya taknak bgtau ke mana saya pergi. Rahsia! Hahaha



Now, with the new spirit, new day & also new me. Saya rasa sangat fresh! Rasa nk buat sesuatu yang sangat sangat saya suka tanpa halangan! Yeay!

Sebelum ni ada je benda nk buat tapi macam2 halangan. Menyampes!! Tolong la jangan sempit sangat kepala otak tu. Semua benda nak halang. Bila dah takde baru menyesal kan. Toing2 siapa yang menyesal tu? Kekekeke...=p


Nak tau tak, dalam sebulan lebih saya menghilang ni kan. I'm very2 happy tak terkata. Happy sangat! Sangat2 happy. Boleh rasa tak happy saya happy yang macam mana. Sangat happy tak terkira!


Banyak gambar nak upload. Tapi tak edit2 lagi. Kena la sorting2 mana2 yang boleh upload dengan yang takleh upload. Hehe..


Get a new friends. Really good friends! Semua tu buat saya semakin happy dan tak fikir pasal masalah pun. Dalam kepala macam takde masalah pun. Hehehe.. Bersyukur kepala Allah kerana memberi saya pengalaman yang sangat indah!


No more stress! I feel so release! Calm & bahagia! =)

Ok lah nk upload gambar terbaru lah! Bajet cam ada yang rindu jek! Kekekeke


OMG suka hati saya lah! =p





ni gambar masa berada di puncak gunung jerai!!




tu la gambar terbaru saya. Nampak tak dalam gambar tu budak tu happy sangat! Melihat kecantikan alam yang membuat budak tu melompat2 kt atas gunung jerai. Excited terlebih! Hahaha


tu je nk hapdet kali ni. New entry akan menyusul tak lama kemudian. Kemudian bila tu tak sure lagi. Kekeke


ok. bye!


salam~~~

Thursday, November 3, 2011

176 My Convocation Day!

Thursday, November 3, 2011
Assalamualaikum!

Lama betul tak update blog ni. Busy memanjang. Last week dah sibuk dengan konvo. Ehem2 orang dah konvo siotttt. Hehe

Siapa tak seronok kan. Saya seronok gila!

Baju konvo awal2 dah beli. Dot dot lagi. Muka berseri2 nak amik scroll dari Pro-Canselor. Hikhikhik

Happy tak terkata. Tapi kerja pun belum lagi. Ape daaa. Bila dah tension mencari keje dan attend interview jek, rasa nak sambung master jek. Hikhikhik. Belajar lagi bagus. Nanti kalau dah habis belajar, sibuk lg cari keje. Haha.

Serius tension cari keje ni. Bila macam dah jumpa keje yang berminat di hati tapi interview pulak hampeh! Ingat macam dah ready la, rupanya semakin interview semakin susah lak interview nye!

Tak mau cerita lebih lah! Nak bagi korang tengok gambar masa konvo tu. Banyak giler gambar, tengok sampai kepala pecah naaa...=p













































kenapa takde gambar dengan mak ayah saya. Sebab masa saya kuar dewan, diorang terus nak balik sebab hari nak hujan. Sob sob sob. Tapi cun2 diorang naik bus, hari memang hujan lebat. Terus hujan. Saya pun berhujan jugak. Takpe la, at least ada bergambar kt studio. Tapi gambar kt studio tak amik lagi. Semalam call, orang tu cakap tak siap lg. Takpe la nanti je amik gambar kt Shah Alam. Hehe


Gambar ada byk lg. Tapi cukup la tu. Hehehe. Congratz tu myself! Mak ayah pun bangga. Dapat jugak anak bongsu diorang ni grade! hehe. Alhamdulillah!


k lah sampai sini saja! 

as-salam~~~

Wednesday, October 19, 2011

175 Talking To The Moon

Wednesday, October 19, 2011



Talking To The Moon Lyrics

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:
http://www.elyricsworld.com/talking_to_the_moon_lyrics_bruno_mars.html

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

174 Love deeply

Monday, October 17, 2011

Sunday, October 16, 2011

172 Aktiviti hari minggu!

Sunday, October 16, 2011
Assalamualaikum semua!


Dah makan malam belum?

Saya rasa macam nk makan tapi macam taknak makan lagi. Cam kenyang la pulak melantak keledek goreng petang tadi.

Hari ini hari minggu. Takde aktiviti shopping2 kt Jusco or tengok wayang pun. Jadi memang takde ape2 nak wat sangat pun. Taknak buat entry yang sentap2, takut ada yang sentap terlebih. Hahaha.


Hari ini aktiviti berkebun. Bakar mana rumput yang kering tu. Syok giler sampai buat 3 unggun api. Amik kayu reput ayah kt stor belakang rumah, terus marak api. Terdengar2 orang cam batuk2. Apek sebelah rumah kot, hahaha. Sampai batuk2 kena asap bakar rumput. Sian dia! hahaha


Siap amik kelapa kering jadikan arang. Tu namanya takde kerja. Last2 tengok memang jadi arang. Hehehe. Cam budak kecik! Ahhhhhhh ada aku kisah! Bukan ada sape2 tengok pun. Hehe


Masuk rumah nak dekat maghrib tadi. Bunyi2 guruh. Last hujan. Alamakkkkkkkkkk mati la api2 n bara2 kt luar tu. Basah balik kayu2 tu. Memang tak dapat nak membakar lagi la esok. "Mak, esok kita takleh nak kuar rumah la,tanah basah"..Hehe


Nampak cam main2 tapi seronok tau!

minum air teh dalam teko kecik...vintage siotttt...hehe

ubi goreng n keledek goreng. ohsemmmmmmmmmm!

kebun sekangkang kera kami! hehehe...

ni kebun jiran sebelah rumah. tengok pisang tengah bertanduk. macam nk mintak jek walaupun setanduk! hahahaha



mak kata kelakar jek kebun ada dua batang kunyit nak tunjuk kt orang. Saya ada kisah??? Lantak la. Saya tak menyusahkan orang suh bersihkan kebun.Huhuhu


Ok la sampai sini saja nak bebel2.



tata!



as-salam~~

Friday, October 14, 2011

171 Tahajjud Cinta - Keadilan ke ini?

Friday, October 14, 2011
Assalamualaikum semua!

Sekarang ni mood nak update blog agak kureng la...

Tapi malam ni ada cerita best!

Siapa tengah tengok kt TV3 sekarang?



Saya geram la dengan cerita ni. Kenapa dengan Ustaz Sauki tu? Dia tak adil! Dia beristeri 4 tapi tak adil. Dia melebih-lebih melayan isteri ke 4 dari isteri yang lain. Mana keadilan untuk isteri-isteri yang lain?

Lagi satu, dia menjalankan hukuman rejam ke atas anak dia sebab berdua-duaan dengan isteri dia yang ke 4 tu. Hubungan mereka adalah sebagai ibu dan anak. Walaupun sebagai ibu tiri, tetapi air sembahyang takkan batal dan walaupun ayahnya bercerai dengan isteri-isteri yang lain, si anak takkan boleh berkahwin dengan bekas ibu tiri. Jadi fitnah yang disebarkan adalah salah. Menjalankan hukuman rejam tu salah. Lagi pun mereka tak melakukan apa-apa. Dia cuma datang ke rumah si anak untuk meminta pertolongan sahaja.





Berbalik kepada cerita Tahajjud Cinta tadi tu. Kenapa tak menggunakan khidmat polis atau mahkamah untuk menentukan siapa yang salah. Kena la selidik dulu. Apa yang mereka buat. Apa yang mereka lakukan. Oppss saya bukan lawyer atau bakal lawyer, jadi saya tak tau apa siasatan yang boleh dilakukan. Tapi basic nya mesti la kena selidik kan. Allah Maha Adil kan.



Bagus la cerita tu macam tu. Memberi pengajaran dan hikmah. Walaupun berkahwin dengan ustaz pun belum tentu bahagia dan adil. Apa lagi berkahwin dengan orang biasa je. Time kahwin je guna ilmu sunnah. Yang lain HARAMMM. Lain la Salih Yaakob, dia memang terer sampai boleh kahwin 4 dan bahagia! Syabas!


Saya cuma emo tengok cerita Tahajjud Cinta tadi. But the ending is not good. Macam tu je. Sepatutnye tunjuk la apa akan jadi pada Seri, Solah, Kak Hamani dan semua lah! Ini tak, just tunjuk yang Ustaz Sauki tu kena tangkap basah dengan Suraya jek!




Moral of the story tak sampai sangat. Tapi mungkin pada yang ada ilmu akan faham apa moral cerita tu. Cerita yang bagus. Cuma mereka ni duduk dalam hutan ke sampai takde polis yang terlibat? Pelik sikit. Tapi nak jadikan cerita kan. Apa pun boleh buat. It is just a story!





Ehh dah la cukup la tu membebel mengarut2. Nak sambung tengok Keeping Up With The Kardashians! Hehe..


As-salam~~



Wednesday, October 5, 2011

170 Unperfect......

Wednesday, October 5, 2011

Monday, October 3, 2011

169 Count on me!

Monday, October 3, 2011
Asyik dengar lagu ni je lately! 

Mari dengar sama2 ok!



If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you









bestnyeeee kalau ada orang yg sudi wat semua untuk  kita cmtu kan!

Sunday, October 2, 2011

168 Puding Roti untuk hari minggu!

Sunday, October 2, 2011
Assalamualaikum semua! 

Selamat Berhari Minggu! Oooppsss sudah terlambat ek untuk mengucapkan macam tu. Ahh tak kisah lah! Saya sihat. Kamu semua macam mana?


Hari2 saya untuk seminggu ni agak kelam kabut sikit. Bukan kelam kabut sangat pun cuma maksud saya banyak sangat kisah2 yang terjadi dalam minggu ni. Kira macam banyak cerita la. Berguni2. Tapi takleh nak cerita kt sini sebab takut ada yang sentap! Kekeke


Kang kalau ada yang sentap2, tak bertegur sape pulak. Saya ni kan peramah terlebih, kang kalau tak bercakap dengan orang, saya juga yang pening! Hehe..



Ok la saya cuma bercerita skit jek. Sikit jek ek, takleh panjang2. Cerita pertama bermula macam ni, masa hari rabu minggu lepas bersamaan 30 Syawal, saya telah kehilangan pakcik saya. Jadi saya bergegas pulang ke kampung nenek saya yang sejauh 10 minit jek (dekat sangat!), tunggu punya tunggu, jenazah pakcik saya tak juga sampai, last2 kami semua terpaksa bergegas ke tempat tinggal beliau dan beliau dikebumikan di situ. Ada kisah2 yang membuat saya terkejut disitu. Isteri kepada pakcik saya pengsan2 dan berlaku sedikit perbalahan. Isk isk isk! 



Cerita kedua, cerita ketiga dan cerita keempat saya taknak cerita sebab cerita nya sangat mengharukan! Biar saya dan mereka2 yang tertentu je la yang boleh tau. Jangan marah yek!




Cerita kelima pulak adalah kisah saya membuat Puding Roti untuk hari minggu yang busy itu. Amboi introduction terlebih sudahhhh. Haha. Ini cara untuk menggembirakan hati yang lara. Lara lah sangat! Hehe


Google punye google terjumpa resepi Puding Roti paling kacang! Apa lagi, cari bahan dalam peti ais dan terus buat! Nasib baik peti sejuk rumah ni macam Pasaraya Chop Guan Seng depan rumah! Semua barang ada! Hahaha..



Cuma takde susu cair dan roti jek. Eleh kata tadi peti sejuk rumah cam peti sejuk Chop Guan Seng. Aparaaa...


Jadi misi pun bermula! Hehe












nak tau tak apa penyebab Puding Roti tu sangat sedap? Sebab roti tu dibakar dalam toaster dulu. Baru rasa rangup2 nye. Giteww. Macam tu la yang dibagitau dalam blog resepi tu. Hehe. Pastu saya sesuka hati menambah coklat rice dalam tu! hehe



dan Puding Roti saya sangat sedap! Puji diri sendiri je lah! Sebab orang lain taknak puji..=p



Korang2 semua cuba lah! Pasti hari minggu yang dah nak habis ni semakin ceria! Gitewww lagi. Hikhikhik. Kalau tak sempat buat minggu depan jek! Haha



Ok lah ni dah nak maghrib! Saya mahu pergi bersiram dahulu! Kang ayah marah kalau masih ngadap laptop masa nk dekat maghrib. Hehe




Chalowww bebeh!




as-salam~~~~






hugs alllllllll........